ΤΟΝΙΣΕ Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«Με ενότητα και δημιουργία πάμε τη “Λάρισα Μπροστά”»

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2019 22:05

«“Λάρισα Μπροστά” είναι ο συνδυασμός που ενώνει, που εμπνέει, που δημιουργεί λύσεις για τους Λαρισαίους μέσα από ένα ξεκάθαρο, ρεαλιστικό και σύγχρονο πρόγραμμα ανάπτυξης της πόλης μας» τόνισε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, Ρένα Καραλαριώτου παρουσιάζοντας χθες το όνομα και το λογότυπο του συνδυασμού που ηγείται.


Πλαισιωμένη από τον πρώην δήμαρχο Κων. Τζανακούλη και τον δημοτικό σύμβουλο Αθ. Μαμάκο, παρουσία επίσης συμβούλων της παράταξης, η κ. Καραλαριώτου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, αναφέρθηκε στα βασικά στοιχεία του λογότυπου του συνδυασμού, τη γέφυρα και το ποτάμι, για να υπογραμμίσει έτσι πως «παράγουμε ευημερία, με την ευεργετική ενέργεια και κίνηση των νερών του ποταμού, δημιουργούμε γέφυρες ενότητας και συνεργασίας, δημιουργούμε το πέρασμα στη νέα εποχή, το πέρασμα στην ευρωπαϊκή προοπτική, με τη “Λάρισα Μπροστά”. Αυτό σημαίνει το όνομα της παράταξής μας, αυτό είναι το μήνυμα του συμβόλου μας προς τους Λαρισαίους».

ΤΟ ΟΝΟΜΑ
Αρχικά η κ. Καραλαριώτου αναφέρθηκε στο όνομα του συνδυασμού «Λάρισα Μπροστά» για να τονίσει, «του συνδυασμού που αποτελείται από τη συνένωση των δημοτικών παρατάξεων “Λάρισα-Νέα Αρχή” και “Λάρισα-Πόλη του Αύριο” και μαζί, νέων δυνάμεων και ομάδων πολιτών της πόλης μας, που θέλουν η Λάρισα να προχωρήσει μπροστά.
“Λάρισα Μπροστά” είναι ο συνδυασμός που ενώνει, που εμπνέει, που δημιουργεί λύσεις για τη Λάρισα και τους Λαρισαίους μέσα από ένα ξεκάθαρο, ρεαλιστικό και σύγχρονο πρόγραμμα ανάπτυξης της πόλης μας.
Επιλέγουμε τους καλύτερους για τις θέσεις ευθύνης, αξιοποιούμε τις γνώσεις και τις ικανότητες των στελεχών μας, μοιραζόμαστε τεχνογνωσία, ανταλλάσσουμε απόψεις, ακούμε και αναθεωρούμε. Ένας συνδυασμός ανοιχτός στις νέες ιδέες και στους ικανούς ανθρώπους, που μοναδικό στόχο έχει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών και να διευκολύνει με πρακτικές λύσεις την καθημερινότητά τους. Και, κυρίως, να παρουσιάσει ευκαιρίες ανάπτυξης στους Λαρισαίους, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, διεκδικώντας ευρωπαϊκά κονδύλια και προγράμματα».

«ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ»
Η εικόνα και η κατάσταση της πόλης μας, ενός σημαντικού κόμβου της Κεντρικής Ελλάδας δεν είναι αυτή που της αξίζει, δεν είναι αυτή που αξίζει στους Λαρισαίους» πρόσθεσε η κ. Καραλαριώτου.
«Η πόλη βιώνει τη στασιμότητα και πορεύεται χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο, χωρίς συγκεκριμένη λογική, χωρίς αναπτυξιακή φιλοσοφία. Η μετριότητα, η αναποτελεσματικότητα, η αδράνεια και οι ξεπερασμένες νοοτροπίες κυριαρχούν. Μια σύγχρονη πόλη δεν μπορεί να πάει μπροστά όταν πορεύεται χωρίς όραμα, χωρίς ταυτότητα, χωρίς μεσομακροπρόθεσμο σχεδιασμό, χωρίς σαφείς στόχους.
Για να πάει μπροστά η Λάρισα χρειάζεται το άνοιγμα μιας νέας περιόδου! Χρειάζεται άμεσα αλλαγή! Χρειάζεται δράσεις με σχέδιο και πρόγραμμα, με σαφή κατεύθυνση, που θα στοχεύουν σε δυναμικές λύσεις και σε χειροπιαστά αποτελέσματα.
Για να πάει μπροστά η Λάρισα χρειάζεται ένα νέο τρόπο διοίκησης του Δήμου. Με μεράκι, με τόλμη, με υπευθυνότητα, με πρόβλεψη για το μέλλον. Με χρηστή διαχείριση, με διαφάνεια. Με σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και με πλήρη αξιοποίηση του προσωπικού. Χρειάζεται συναίνεση, συνεργασία και συνεννόηση. Χρειάζεται να μπει ένα τέλος στις μονομερείς αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην των φορέων της πόλης. Για να πάει μπροστά η Λάρισα χρειάζεται ανανέωση, νέους ανθρώπους με έμπνευση, όραμα και νέες αντιλήψεις . Χρειάζεται μια νέα αρχή για να αξιοποιήσει όλες τις διαθέσιμες ευκαιρίες. Χρειάζεται λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, οικονομική ανάπτυξη και ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Για να πάει μπροστά η Λάρισα χρειάζεται έναν Δήμο που θα λειτουργεί αποτελεσματικά και θα παρεμβαίνει ουσιαστικά στην καθημερινότητα για να γίνει η Λάρισα πιο νοικοκυρεμένη, πιο καθαρή, πιο φιλόξενη, πιο ασφαλής και πιο σύγχρονη».
ΓΕΦΥΡΑ - ΠΟΤΑΜΙ
Αναφερόμενη στο λογότυπο του συνδυασμού, η υποψήφια δήμαρχος σημείωσε πως «η γέφυρα και το ποτάμι είναι τα βασικά στοιχεία του λογότυπου του συνδυασμού μας. Χαρακτηρίζουν και είναι κύρια σημεία αναφοράς της Λάρισας. Η γέφυρα είναι ένα σύμβολο που ενώνει. Ενώνει τις περιοχές, γεφυρώνει τα χάσματα, ενώνει όλους τους Λαρισαίους. Παράλληλα σηματοδοτεί το πέρασμα από το στάσιμο παρόν στο μέλλον, το πέρασμα στη νέα εποχή που χρειάζεται η Λάρισα. Το πέρασμα στην ευρωπαϊκή Λάρισα. Ως σύμβολο ενότητας υπογραμμίζει την ανάγκη να κάνουμε όλοι μαζί –ενωμένοι– ένα νέο ξεκίνημα για την πόλη μας. Νέο ξεκίνημα για έναν Δήμο σύγχρονο, ικανό να προσφέρει καλύτερες και ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες. Το ποτάμι είναι ένα σύμβολο προόδου και διαρκούς κίνησης προς τα εμπρός. Το ποτάμι κυλάει ασταμάτητα, ξεπερνάει εμπόδια, παράγει ενέργεια, γονιμοποιεί, θρέφει τη γη, δημιουργεί ευημερία. Το ποτάμι αποτελεί στοιχείο σύνδεσης με το αρχαίο θέατρο, το κέντρο της πόλης, την αγορά, την τοπική οικονομία. Τις δύο κεντρικές πλατείες της πόλης στολίζει η σύνθεση το «Γλυπτό ποτάμι» της Νέλλας Γκόλαντα με τα σιντριβάνια να οδηγούν νοερά τον επισκέπτη στο ποτάμι. Το ποτάμι, για εμάς, είναι μοχλός για την ανάπτυξη της πόλης μας, την ανάδειξη της ταυτότητάς της, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, την προσέλκυση τουρισμού και την ενίσχυση της εξωστρέφειάς της. Ενωνόμαστε για τον τόπο μας, επιλέγουμε την πρόοδο και τη δουλειά» κατέληξε η κ. Καραλαριώτου.

ΕΜΠΝΕΥΣΗ
«Καλορίζικο το όνομα και η παράταξη» ευχήθηκε ο πρώην δήμαρχος Κων. Τζανακούλης, για να προσθέσει «μια πλέον ενιαία παράταξη που θα πάει τη Λάρισα μπροστά, ένας Δήμος που δεν πρέπει να παραμένει στάσιμος. Χρειάζεται μια δημοτική αρχή με έμπνευση, ανήσυχη που να βλέπει μπροστά». Για να σημειώσει πως «στεναχωρήθηκα προχθές βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο με το θέμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» καθώς «η Λάρισα έχασε ένα αυτοτελές τριτοβάθμιο ίδρυμα».
«Η εξέλιξη σηματοδοτεί μία προσπάθεια για αλλαγή στον Δήμο Λαρισαίων» τόνισε τέλος ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα - Πόλη του Αύριο», Θανάσης Μαμάκος που σημείωσε επίσης ως σημαντική την απόφαση δημιουργίας της νέας παράταξης.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
Με την κ. Καραλαριώτου να διευκρινίζει ότι, σε εκδήλωση που θα γίνει στις 30 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Ωδείο, θα παρουσιαστούν οι πρώτοι υποψήφιοι του συνδυασμού «Λάρισα Μπροστά» ενώ στο πλαίσιο σύνταξης του προγράμματος, φορείς και πολίτες θα κληθούν να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

«Δεν πρόκειται να την ακολουθήσουμε στο παραλήρημά της»

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΑΝΤΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΛΟΓΟ ΓΙΑ «ΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ ΑΛΑ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ»

Με αφορμή τηλεοπτική συνέντευξη της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων, Ρένας Καραλαριώτου το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων σε σχόλιό του σημειώνει πως «η κ. Ρ. Καραλαριώτου, σε τηλεοπτική εμφάνιση προχθές το μεσημέρι (TRT, Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα), δήλωσε ότι ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή συμπεριφέρονται φασιστικά. Το ακούσαμε και αυτό! Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την κ. Καραλαριώτου στο παραλήρημά της. Ας την κρίνουν οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι» καταλήγει ο Δήμος Λαρισαίων. «ΦΙΝΤΕΛ»
Η υποψήφια δήμαρχος Ρένα Καραλαριώτου, απαντώντας στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Δήμου Λαρισαίων σημείωσε πως «μεγαλύτερη απόδειξη της νοοτροπίας, με την οποία λειτουργεί ο κ. Καλογιάννης και η δημοτική του αρχή, αποτελεί η πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας. Μετά τη σχεδόν ωριαία τοποθέτηση του κ. Καλογιάννη –με προβολή και βίντεο για το θέμα της καθίζησης στην οδό Μανδηλαρά- ζήτησα επανειλημμένα να λάβω τον λόγο, να τοποθετηθώ για το συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν μου δόθηκε ο λόγος! Ποιος ο λόγος, λοιπόν, να προσερχόμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο οι υπόλοιποι; Για να ακούμε μονολόγους αλα Φιντέλ Κάστρο;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass