Αντιπλημμυρικά έργα στον Τύρναβο

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 800.000 ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2019 22:00

Στην ανακατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στο σύνολο του Δήμου προχωρά άμεσα ο Δήμος Τυρνάβου. Οι εργασίες είναι προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

Η υπογραφή της σύμβασης του έργου το οποίο θα ξεκινήσει άμεσα έγινε στο Δημαρχείο Τυρνάβου από τον δήμαρχο Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Λατομεία Τυρνάβου Α.Ε.».

Ουσιαστικά πρόκειται όχι για ένα έργο αλλά για πολλά που θα γίνουν σε σημεία όπου υπάρχουν προβλήματα και οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν άμεσα μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες

Αναλυτικότερα θα γίνουν τα εξής έργα:

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΤΑΦΡΟΥ ΔΑΜΑΣΙΟΥ

Η συγκεκριμένη αρδευτική τάφρος εξυπηρετεί την άρδευση εκτάσεων νότια του οικισμού.

Ειδικότερα, θα αντικατασταθεί τμήμα μήκους 230 μέτρων παράπλευρα της επαρχιακής οδού Δαμασίου – Κουτσόχερου και γειτνιάζει με παρακείμενες οικίες

Λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των κατοίκων για την αλλαγή της διατομής της τάφρου προτείνεται, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου ΤΟΕΒ, η αντικατάσταση της ανοικτής τραπεζοειδούς τάφρου με κλειστό οχετό για το τμήμα μήκους 230 μέτρων, εσωτερικών διαστάσεων.

Για την αντιπλημμυρική προστασία και την απορροή των ομβρίων υδάτων της Τ.Κ. Δαμασίου θα κατασκευαστούν έργα συντήρησης των υπαρχόντων περιφερειακών αντιπλημμυρικών τάφρων. Για την τάφρο συνολικού μήκους 500 μέτρα η οποία έχει κατασκευαστεί στα βορειοδυτικά του οικισμού Δαμασίου, θα γίνει ο καθαρισμός της από φερτά υλικά ή απορρίμματα σε όλο το μήκος της για την αποκατάσταση της διατομής της.

Για την περιφερειακή τάφρο η οποία είναι στα νοτιοανατολικά του οικισμού Δαμασίου θα γίνει καθαρισμός της για το συνολικό μήκος 500 μέτρων.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν λόγω προβλημάτων συγκέντρωσης ομβρίων υδάτων στη θέση μπροστά στο γήπεδο του Δαμασίου θα γίνει κατασκευή νέου αγωγού όμβριων υδάτων που θα οδηγεί τα ύδατα στην παρακείμενη τάφρο.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ

Στο Αργυροπούλι έχουν παρατηρηθεί πλημμυρικά φαινόμενα σε δρόμο στο νότιο-δυτικό άκρο του οικισμού. Στον δρόμο είναι κατασκευασμένο δίκτυο όμβριων η επάρκεια του οποίου έχει επιβεβαιωθεί από υφιστάμενη υδραυλική μελέτη. Η ανυπαρξία δικτύου καθώς και φρεατίων υδροσυλλογής στις παρακείμενες οδούς έχει ως αποτέλεσμα σε έντονες βροχοπτώσεις τα όμβρια ύδατα να παροχετεύονται επιφανειακά μέσω του οδοστρώματος προκαλώντας ζημιές στις παρακείμενες ιδιοκτησίες.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος θα γίνει κατασκευή τμήματος δικτύου όμβριων στο νοτιοδυτικό τμήμα του οικισμού σύμφωνα με τη μελέτη που εκπονήθηκε τον Οκτώβριο του 2002. Λόγω της τμηματικής κατασκευής του δικτύου προτείνεται η τοποθέτηση συνολικά οκτώ φρεατίων υδροσυλλογής επί των νέων αγωγών.

Επίσης στο βορειοανατολικό τμήμα του Αργυροπουλίου θα γίνει αποκατάσταση στην αντιπλημμυρική τάφρο στο όριο του οικισμού. Αντιπλημμυρικής τάφρου, μήκους περί τα 460 μέτρων, η οποία χωροθετείται παράπλευρα τις επαρχιακής οδού Αργυροπουλίου – Ροδιάς.

Επίσης εργασίες στην αντιπλημμυρική τάφρο, μήκους 1.670 μέτρων που είναι παράπλευρα τις επαρχιακής οδού Αργυροπουλίου – Τυρνάβου.

Ακόμα εντός του Αργυροπουλίου προβλέπονται εργασίες οδοστρωσίας για την αποκατάσταση της βατότητας δρόμων. Οι εργασίες αφορούν στην αποκατάσταση περί των 810 μέτρων ασφαλτοστρωμένων οδών καθώς και 220 μέτρων τσιμεντόδρομων.

ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Στην πόλη του Αμπελώνα θα γίνει η κατασκευή νέων αγωγών και φρεατίων υδροσυλλογής για την αντιπλημμυρική προστασία τμημάτων του οικισμού. Ειδικότερα προβλέπεται η επέκταση του υφιστάμενου δικτύου ομβρίων στα βόρεια του οικισμού καθώς και η κατασκευή νέου αγωγού ομβρίων υδάτων στα νότια του οικισμού.

Στο βόρειο τμήμα ο αγωγός θα είναι πλαστικός δομημένου τοιχώματος και θα συνδεθεί στο υφιστάμενο δίκτυο ομβρίων.

Στην Τοπική Κοινότητα Ροδιάς και συγκεκριμένα στην οδό που διέρχεται μπροστά από την εκκλησία του οικισμού, παρατηρούνται τοπικά προβλήματα συγκέντρωσης ομβρίων υδάτων καθώς, λόγω τις υψομετρίας της οδού δεν υπάρχει η δυνατότητα απορροής των όμβριων υδάτων στα παρακείμενα υφιστάμενα φρεάτια υδροσυλλογής.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος θα γίνει κατασκευή νέου αγωγού ομβρίων υδάτων που θα οδηγεί τα ύδατα σε παρακείμενη τάφρο.

ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Νοτιοδυτικά του Τυρνάβου και σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από αυτόν ( τυροκομείο Ρίζου) στην ιρλανδική διάβαση (ράμπα) στην κοίτη του ποταμού Τιταρήσιου θα γίνει αποκατάσταση του τμήματος της διάβασης.

-Επί της επαρχιακής οδού Δαμασίου – Κουτσόχερου θα γίνει η κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης μήκους 10 μέτρων και ύψους 2 μέτρων.

Στη χθεσινή υπογραφή της σύμβασης από τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σαρχώση παρευρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κουτσοδήμος, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Δημήτρης Γερακίνης, η επιβλέπουσα το έργο τοπογράφος μηχανικός του Δήμου κ. Βασιλική Ξάνθου και από την εταιρεία «Λατομεία Τυρνάβου Α.Ε.» ο κ. Αθανάσιος Σανίδας και η κ. Παρασκευή Μπότου και η κ. Παρασκευή Μπότου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass