Fake news και σύγχρονη δημοσιογραφία…

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2019 15:16

Στο πλαίσιο του Κύκλου Ομιλιών με τίτλο «Διάλογοι στη Βιβλιοθήκη», το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας και την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας ανακοινώνει τη διοργάνωση ανοιχτής διάλεξης – συζήτησης με θέμα «Fake news και σύγχρονη δημοσιογραφία στην περίοδο της κρίσης» μεθαύριο Δευτέρα 21 Ιανουαρίου και ώρα 6:30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης (28ης Οκτωβρίου 9).

Τα τελευταία χρόνια - σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Πανεπιστημίου των Πολιτών Λάρισας - οι μύθοι και τα ψέματα έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, τόσο στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές» όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» και «γεγονότα» από τον χώρο των επιστημών. Από την ιστορία και την αστροφυσική, μέχρι ακόμα και την ιατρική. Το κίνητρο του κέρδους, σε συνδυασμό με την απουσία ελεγκτικών μηχανισμών και εφαρμογής των νόμων, φτάνει να συνιστά απειλή, κυρίως όταν πρόκειται για την υγεία των πολιτών.

Οι εξαιρετικοί εισηγητές αυτής της συνάντησης των Διαλόγων θα αναφερθούν στο παγκόσμιο φαινόμενο των fake news (ψευδών ειδήσεων), τι είναι και ποια είναι η σχέση τους με τη δημοσιογραφία, σε μια εποχή όπου οι φήμες και οι ψευδείς ειδήσεις επισκιάζουν τα πραγματικά γεγονότα και στο πώς μπορεί ο πολίτης να αξιολογεί σωστά την πληροφορία που λαμβάνει.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ο κ. Ανδρέας Βέγλης, καθηγητής, διευθυντής Εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ, τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ΑΠΘ, ο κ. Νίκος Παναγιώτου, επίκουρος καθηγητής, ερευνητής υπότροφος Google, Tμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ΑΠΘ, ο κ. Θοδωρής Δανιηλίδης, δημοσιογράφος, ιδρυτής της ιστοσελίδας "ELLINIKA HOAXES" και του "Κέντρου Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης" και ο κ. Κώστας Γκιάστας, δημοσιογράφος, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας (ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε).

Τον διάλογο θα συντονίσει ο κ. Γιώργος Μπανάτσας, γραμματέας Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας (ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε).

Παρέμβαση θα κάνει ο κ. Δημήτρης Χορταργιάς, πρόεδρος Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας (ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε), πρόεδρος Μορφωτικού Ιδρύματος ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε.

Η ανοιχτή διάλεξη – συζήτηση εντάσσεται στις δράσεις «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει» για την προώθηση της φιλοσοφίας της διά βίου μάθησης και υλοποιείται με την ευθύνη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Λαρισαίων και της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τηλ.: 2410-680249 και 2410-680205 και στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου των Πολιτών Λάρισας

learninglarissa2016.wordpress.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass