Πέθανε ο π. κοινοτάρχης Αμπελώνα Ι. Κωτσόπουλος

ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1975 – 1982 * ΥΠΗΡΞΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΝ, ΤΗΣ ΕΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2019 15:48

Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών σε ηλικία 92 ετών ο τέως κοινοτάρχης Αμπελώνα Ιωάννης Κωτσόπουλος, μια πολυσχιδής και εμβληματική προσωπικότητα του Αμπελώνα, τον οποίο σημάδεψε θετικά στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης. Ο Ιωάννης Κωτσόπουλος έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση μέσα από τις τάξεις της ΕΠΟΝ.

Στη συνέχεια πολιτικά έδρασε από την ΕΔΑ αρχικά και στη συνέχεια από την Ένωση Κέντρου. Υπήρξε ένας ανιδιοτελής κοινοτάρχης με μόνο σκοπό την προσφορά του στον τόπο του. Διετέλεσε κοινοτάρχης Αμπελώνα από το 1975 έως το 1982. Στόχος του Ιωάννη Κωτσόπουλου, στα πρώτα χρόνια μετά τη δικτατορία ήταν να δημιουργήσει ένα σύγχρονο Αμπελώνα με δίκτυο ύδρευσης σε όλη της πόλη το οποίο αποκατέστησε τις αναχρονιστικές πλέον αρτεσιανές βρύσες σε κάθε γειτονιά έχοντας πλέον κάθε σπίτι και Αμπελωνίτης καθαρό νερό ύδρευσης.

Ο Ιωάννης Κωτσόπουλος ήταν εκείνος που οραματίστηκε να δοθούν σε άπορους Αμπελωνίτες οικόπεδα σχεδόν δωρεάν, με ένα συμβολικό τίμημα δημιουργώντας έτσι τη νέα συνοικία δυτικά του Αμπελώνα, στην έξοδο προς Τύρναβο, την οποία οι κάτοικοί της ονόμασαν «Σαρακίνα» και είναι σήμερα μία από τις πλέον όμορφες συνοικίες της πόλης.

Παράλληλα επί θητείας του έγιναν έργα για την απομάκρυνση των όμβριων υδάτων από το κέντρο του Αμπελώνα και τις συνοικίες με κύριο έργο το μεγάλο συλλεκτικό αγωγό όμβριων υδάτων ο οποίος ξεκινούσε από τον σημερινό χώρο του πάρκου του Αγίου Γεωργίου και Γιορτής Κρασιού και μέσω των οδών Όσσας και Κρυστάλλη και στη συνέχεια μέσω καναλιού διοχέτευε τα βρόχινα νερά προς τον Πηνειό ποταμό. Ένα έργο το οποίο λειτουργεί ακόμα και σήμερα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ο Ιωάννης Κωτσόπουλος παράλληλα υπήρξε και ένας από τους σύγχρονους αγρότες της περιοχής με περιβόλια και αμπέλια, δίνοντας εργασία τότε σε δεκάδες οικογένειες συμπατριωτών του.

Ο Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ

Με την είδηση του θανάτου του τέως προέδρου της Κοινότητας Αμπελώνα Ιωάννη Κωτσόπουλου ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης έκανε την εξής δήλωση: «Αποχαιρετούμε έναν άξιο άνθρωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έναν δημοκράτη, ο οποίος μετά τα μαύρα χρόνια της Δικτατορίας ως πρόεδρος της Κοινότητας Αμπελώνα θέλησε να δώσει μια νέα πνοή και από ένα κεφαλοχώρι να το μετατρέψει σε μια σύγχρονη επαρχιακή πόλη. Εγώ προσωπικά και ο Δήμος Τυρνάβου υποκλινόμαστε με σεβασμό στην προσωπικότητά του καταθέτοντας στεφάνι στη μνήμη του».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass