Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πλούσιος» απολογισμός για τη Λαογραφική Εταιρεία Ελασσόνας

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2019 16:22

Η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του 2019 της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην αίθουσα του συλλόγου στην Ελασσόνα.

Ευλογώντας την εκδήλωση, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Γεροφάκας και ο διάκονος π. Γαβριήλ μετέφεραν τις πατρικές και εγκάρδιες ευχές του σεβασμ. μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος.

 Με τη σειρά τους, οι παριστάμενοι βουλευτές και ο δήμαρχος συγχάρηκαν τους ανθρώπους της Λαογραφικής για το σπουδαίο και πολυποίκιλο έργο που επιτελούν στον ευαίσθητο χώρο της παράδοσης, της ιστορίας και γενικότερα του πολιτισμού. «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που βλέπουμε στην αίθουσα αυτή πολλά παιδιά, που θα είναι το μέλλον του συλλόγου και του τόπου στα επόμενα χρόνια. Συνεχίστε να κρατάτε ψηλά την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας. Είμαστε πάντα στο πλευρό σας», υπογράμμισαν, ανάμεσα στα άλλα.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας Γιάννης Σαμώτας, πλαισιωμένος από τα μέλη της διοίκησης, αρχικά ευχήθηκε σε όλους υγεία, ελπίδα και αισιοδοξία για το 2019, αναφέρθηκε στον «πλούσιο» απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και αναφέρθηκε στη νέα χρονιά σημειώνοντας: "Προγραμματίζονται εκδηλώσεις και δράσεις, μουσικοχορευτική εκδήλωση (8 Μαρτίου) για τις Αποκριές, τον ερχόμενο Μάιο η 3η Συνάντηση Παραδοσιακών Χορωδιών στην Ελασσόνα, τον ερχόμενο Αύγουστο το 7ο Φεστιβάλ Παράδοσης Πολιτισμού και Τεχνών «…στου Ολύμπου την αυλή», ενώ υπάρχουν ενδιαφέρουσες προτάσεις για πιθανές συμμετοχές της Λαογραφικής Εταιρείας σε διεθνή παραδοσιακά φεστιβάλ".

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: Οι βουλευτές Γιώργος Κατσιαντώνης και Κώστας Μπαργιώτας, ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αλεξάνδρα Τσιαντέ – Κοντοχρήστου, ο αντιδήμαρχος Αστ. Στούπας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αναστ. Γκατζιούρας και Νίκος Γκουτζουρέλας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χριστίνα Σαμόλαδου, η πολιτευτής της Ν.Δ. Στέλλα Μπίζιου, μέλη και φίλοι του ελασσονίτικου συλλόγου και δεκάδες χορευτές.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Tου Γιάννη Μουκίδη

Σχετικά Άρθρα