Πανελλαδική πρωτιά του Δήμου Κιλελέρ

* ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ «ΜΑΡΚΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΤΑ * ΘΑΝ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣ»

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2019 16:30
Με την υψηλότερη βαθμολογία επιβραβεύονται οι Δήμοι με τις μικρότερες αποκλίσεις μεταξύ προϋπολογισμού και απολογισμού, δηλαδή οι δήμοι με τον καλύτερο οικονομικό απολογισμό. Με την υψηλότερη βαθμολογία επιβραβεύονται οι Δήμοι με τις μικρότερες αποκλίσεις μεταξύ προϋπολογισμού και απολογισμού, δηλαδή οι δήμοι με τον καλύτερο οικονομικό απολογισμό.

Οι δέκα δήμοι με τη μικρότερη απόκλιση στην εκτέλεση του προϋπολογισμού τους, είναι οι εξής:

Πρώτος στο σύνολο των 325 δήμων της χώρας, με τον καλύτερο οικονομικό απολογισμό, κατατάσσεται ο Δήμος Κιλελέρ, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» για τον Δείκτη Αποτελεσματικότητας των Δήμων.

Ειδικότερα, διαπιστώνεται η μικρότερη απόκλιση μεταξύ προϋπολογισμού και απολογισμού του, στην κατηγορία της Γενικής Εκτέλεσης Προϋπολογισμού, λαμβάνοντας τον βαθμό 5 με άριστα το 5.

Σε αυτήν την κατηγορία εκτιμάται η αξιοπιστία του οικονομικού προγραμματισμού κάθε δήμου μέσω της σύγκρισης του προϋπολογισμού με τον απολογισμό του.

Στη συνέχεια εκτιμώνται οι επιμέρους αποκλίσεις μεταξύ των δαπανών που προϋπολογίστηκαν και των αντίστοιχων που πραγματοποιήθηκαν ως προς το κόστος του προσωπικού και τις επενδύσεις.

Δηλαδή, με τον υψηλότερο βαθμό επιβραβεύονται οι δήμοι με τον καλύτερο οικονομικό προγραμματισμό.

Επίσης, στην ίδια έρευνα, στην κατηγορία «Απόκλιση Δαπανών για Επενδύσεις» ο Δήμος Κιλελέρ κατέλαβε την τρίτη θέση, στους μεικτούς δήμους και την έκτη θέση στο σύνολο των Δήμων της Ελλάδας, λαμβάνοντας τον βαθμό 4,07 με άριστα το 5.

Με την υψηλότερη βαθμολογία επιβραβεύονται οι δήμοι που παρουσίασαν τη μικρότερη απόκλιση σε σχέση με τις προϋπολογισθείσες δαπάνες που αφορούν στις επενδύσεις.

Δηλαδή εκείνοι οι δήμοι που τήρησαν σε μεγαλύτερο βαθμό τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν με την κατάρτιση του προϋπολογισμού τους έναντι των δημοτών τους για την υλοποίηση έργων.

Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» - ΚΕΦιΜ, είναι μια ανεξάρτητη δεξαμενή σκέψης, με στόχο τη δυναμική διάδοση πολιτικών προτάσεων που προάγουν την ατομική ελευθερία και την ελεύθερη οικονομία. Είναι ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός και έχει διεθνείς συνεργασίες με τα σημαντικότερα φιλελεύθερα «think tanks» διεθνώς.

Ο Δείκτης Αποτελεσματικότητας των Δήμων της χώρας αξιολογεί τις δημοτικές αρχές βάσει των επιδόσεών τους σε τρία βασικά πεδία: την οικονομική διαχείριση, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία και τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες.

Εντοπίζει τις βέλτιστες πρακτικές και αναδεικνύει τα θετικά παραδείγματα των δημοτικών αρχών που έχουν καταφέρει να αξιοποιούν αποτελεσματικά τους διαθέσιμους σε αυτές πόρους εν μέσω των έντονα γραφειοκρατικών περιορισμών του ισχύοντος ρυθμιστικού πλαισίου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Απόλυτα ικανοποιημένος δήλωσε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος και σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης του ΚΕΦίΜ, ανάφερε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο μας η πρώτη θέση που καταλάβαμε ανάμεσα στους 325 δήμους της Ελλάδας στην κατηγορία της κατάρτισης του καλύτερου οικονομικού προγραμματισμού και της τρίτης θέσης στην κατηγορία της απόκλισης δαπανών για επενδύσεις.

Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι ο δήμος μας είναι ένας νοικοκυρεμένος οικονομικά δήμος. Αυτό το επιβεβαιώνουν και τα αποτελέσματα του ΚΕΦιΜ, αυτού ανεξάρτητου think tank, που έρχονται να διαψεύσουν τις «Κασσάνδρες» που βλέπουν και διαδίδουν μέσω γραπτού ή ηλεκτρονικού Τύπου κακοδιαχείριση ή υστέρηση στα οικονομικά μας. Προεκλογικά είχαμε ως αρχή τη θέση «όλα στο φως». Το τηρήσαμε με θρησκευτική ευλάβεια και με την αρωγή των υπαλλήλων του Δήμου και της δημοτικής μας ομάδας φτάσαμε στην κορυφή. Δεσμεύομαι προσωπικά ότι την επόμενη τετραετία θα κατακτήσουμε κι άλλες κορυφές!».

Η μελέτη του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» (ΚΕΦίΜ) βασίστηκε στο Οικονομικό Παρατηρητήριο του Υπουργείου Εσωτερικών και τα δεδομένα που αφορούν στην εκτέλεση των προϋπολογισμών των Δήμων ελήφθησαν σε πραγματικό χρόνο από τις ιστοσελίδες των Δήμων. Η μελέτη παρουσιάστηκε στο Φόρουμ "Δήμοι και Επιχειρηματικότητα" του Money Show Athens 2019.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass