Στηρίζει Παν. Γούλα η κίνηση των «65»

ΜΕ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ - ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΤΡΟΧΙΑ ΤΟ ΚΙΝΑΛ -ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ Η Ν.Ε.

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2019 22:26

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής για την πρόσφατη απόφαση στήριξης της υποψηφιότητας του νυν δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη

για τον Δήμο Λαρισαίων.

Μετά την παραίτηση του Βασ. Ραούλη από τη Νομαρχιακή Επιτροπή αλλά και τις αντιδράσεις του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Κώστα Σάββα, χθες με ανακοίνωσή τους οι 65 δηλώνουν επίσημα την αντίθεσή τους με την επιλογή της Επιτροπής Ψηφοδελτίων, την οποία χαρακτηρίζουν ετερόκλητη και ανεδαφική, ανακοινώνοντας την απόφασή τους να στηρίξουν την υποψηφιότητα του πρ. πρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλίας Παν. Γούλα.

Την ίδια ώρα το Κίνημα Αλλαγής και στη Λάρισα κινείται σε προσυνεδριακούς ρυθμούς με τη Νομαρχιακή Επιτροπή να συγκαλεί μεθαύριο Τρίτη συνεδρίαση στα γραφεία της με αντικείμενο τη δεύτερη φάση της προεκλογικής οργανωτικής ανασυγκρότησης και τη συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα και παράλληλα να προετοιμάζεται για τις εκλογές της 3ης Μαρτίου προκειμένου να εκλεγούν οι εκπρόσωποι της Λάρισας στο συνέδριο.

Συγκεκριμένα, χθες με ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι της κίνησης των 65 Γρηγόρης Κουτσομάρκος και Ναπολέων Παλάτζας με ανακοίνωσή τους επαναφέρουν το θέμα της στάσης του Κινήματος στις δημοτικές εκλογές στη Λάρισα δηλώνοντας την πλήρη αντίθεσή τους στην επιλογή στήριξης του νυν δημάρχου Απ. Καλογιάννη για να ανακοινώσουν ότι στις επικείμενες δημοτικές εκλογές θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του Παν. Γούλα καθώς " η πόλη μας δεν αντέχει την πόλωση και τον διχασμό, δεν μπορεί να δίνει μάχες χαρακωμάτων, δεν πρέπει να πορεύεται με έχθρα...".

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των 65 "Σε προγενέστερη επιστολή μας προς το Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής που είχε επισκεφτεί τη Λάρισα, είχαμε επισημάνει πως είναι αδιανόητη η οιαδήποτε συνεργασία ή πρόθεση συνεργασίας σε πολιτικό επίπεδο με όσους επένδυσαν στα ψέματα και στις αυταπάτες και που συνεχίζουν και σήμερα να λοιδορούν και να συκοφαντούν τη Δημοκρατική Παράταξη.

Τονίζαμε, επίσης, πως το Κίνημα Αλλαγής οφείλει και πρέπει να πορευτεί αυτόνομα στις επόμενες εκλογές αναζητώντας τον επικεφαλής υποψήφιο Δήμαρχο και συγκροτώντας αυτοδιοικητική παράταξη που θα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτές.

Εκφράσαμε επίσης την άποψη πως η επανάληψη μιας επιλογής που έγινε από μερίδα τότε στελεχών μας το 2014, κάτω από διαφορετικές πολιτικές και κομματικές συνθήκες για τον πολιτικό μας φορέα, σήμερα στερείται προοπτικής, είναι ετερόκλητη και ανεδαφική, αλλοιώνει τη φυσιογνωμία μας και στοχεύει στον εγκλωβισμό και στη λεηλασία του Κινήματος Αλλαγής.

Η βιασύνη που διέκρινε το Κίνημα Αλλαγής να ανακοινώσει τη στήριξη στον εν ενεργεία Δήμαρχο της πόλης μας και στην Παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ γνώριζε την ανακοινωθείσα υποψηφιότητα του πρώην πρύτανη του ΤΕΙ Παναγιώτη Γούλα, φανερώνει προαποφασισμένες επιλογές αλλά σε λάθος κατεύθυνση κατά την εκτίμησή μας.

Πιστεύουμε ότι η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Γούλα πληροί τις προϋποθέσεις και φέρει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για τη δημιουργία μιας ισχυρής ανεξάρτητης υπερκομματικής αυτοδιοικητικής παράταξης με αναφορά στο κέντρο, τον μεσαίο χώρο δηλαδή και με τη δυνατότητα να επεκταθεί και να καλύψει τον ευρύτατο δυνατό πολιτικό χώρο που θα επιβάλει, τον γόνιμο διάλογο, τη συνεννόηση και ακολούθως τη συνεργασία για την αντιμετώπιση των καίριων και σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν η πόλη και οι συμπολίτες μας.

Η πόλη μας δεν αντέχει την πόλωση και τον διχασμό, δεν μπορεί να δίνει μάχες χαρακωμάτων, δεν πρέπει να πορεύεται με έχθρα.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις ώστε στον Δήμο μας να κυριαρχήσει ένα αξιακό πλαίσιο και μια προγραμματική αξιοπιστία που θα συμβάλει στην αναβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου προς όφελος των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας μακριά από καιροσκοπικές επιλογές και ιδιοτελή παζάρια" καταλήγουν οι δύο εκπρόσωποι των 65.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο μεταξύ ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες η 2η φάση οργανωτικής ανασυγκρότησης με τη συγκρότηση και λειτουργία σε επίπεδο Νομού της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα (ΝΕΕΑ).

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα λειτουργεί με Γραμματεία την υφιστάμενη Νομαρχιακή Επιτροπή και δομή στην οποία συμμετέχουν οι βουλευτές νομού και υποψήφιοι βουλευτές της Εκλογικής Περιφέρειας, τα μέλη της Κ.Π.Ε. του νομού, τα μέλη των Σ.Γ. των Τ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, τα μέλη της Κ.Ο.Ε.Σ. ΠΑ.ΣΟ.Κ., τα μέλη των Ν.Ε. των επιμέρους κομμάτων που συνθέτουν το Κίνημα Αλλαγής, τα μέλη των Σ.Γ. των Τ.Ο. των επιμέρους κομμάτων που συνθέτουν το Κίνημα Αλλαγής, πρώην βουλευτές, πρώην περιφερειάρχες, πρώην νομάρχες, πρώην δήμαρχοι Νομού, κοινωνικά στελέχη τριτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων Συλλόγων, Επαγγελματικών και Επιστημονικών Οργανώσεων, στελέχη με δράση σε κοινωνικούς θεσμούς (Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων κ.λπ.).

Με ευθύνη του κλιμακίου του Νομού σε συνεννόηση με τη Ν.Ε., συγκαλείται η πρώτη συνεδρίαση της ΝΕΕΑ, με αντικείμενο την ολοκλήρωση της κατάρτισης και την υλοποίηση του σχεδίου δράσεων εξωστρέφειας και πολιτικής παρέμβασης του Κινήματος Αλλαγής στον Νομό, όπως αυτό διαμορφώθηκε από τη συνεδρίαση της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής και περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον:

* Εξορμήσεις στο σύνολο των δήμων/πόλεων/χωριών του Νομού για επικοινωνία με τους πολίτες και μοίρασμα προεκλογικού υλικού που έχει ήδη αποσταλεί στο σύνολο των Νομαρχιακών Επιτροπών.

* Κεντρική πολιτική ομιλία σε περιοχή/δήμο εκτός της πρωτεύουσας του Νομού.

* Οργάνωση συστηματικής επικοινωνιακής παρέμβασης σε τοπικά μέσα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

* Διοργάνωση θεματικών ημερίδων με βάση τις ιδιαιτερότητες κάθε Νομού, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Τομείς Πολιτικής και τα Θεματικά Δίκτυα του Κινήματος Αλλαγής.

Στην πρώτη συνεδρίαση της ΝΕΕΑ, συζητούνται, επιπρόσθετα, οι διαδικασίες για τη διενέργεια του Έκτακτου Συνεδρίου, όπως αυτές θα αποτυπωθούν σε σχετική εγκύκλιο, σε συνέχεια της απόφασης της 4ης συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

ΣΕ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ

Με άλλη εγκύκλιο καθορίζεται η πορεία μέχρι το έκτακτο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου του 2019 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ) στον Πειραιά. Αναλυτικά, η εγκύκλιος κωδικοποιεί τους κανόνες που θα ισχύσουν για τη συμμετοχή των μελών του Κινήματος Αλλαγής στην διαδικασία εκλογής συνέδρων της 3ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο η ψηφοφορία για την εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 3 Μαρτίου στα «Εκλογικά Κέντρα» -ένα για κάθε Τ.Ο.- και δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι αναγράφονται στο μητρώο μελών του Κινήματος Αλλαγής και όσοι εγγραφούν ηλεκτρονικά μέχρι την 15/2/2019 και ώρα 20.00.

Μέχρι την ίδια ημερομηνία επίσης 15/2/2019 τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής μπορούν αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην «ιστοσελίδα» του Κινήματος Αλλαγής kinimaallagis.gr, να διορθώσουν - επικαιροποιήσουν - συμπληρώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία στο μητρώο μελών. Η κάθε νέα εγγραφή συνοδεύεται από καταβολή αντιτίμου τριών (3) ευρώ.

Μετά από την ημερομηνία αυτή το μητρώο μελών οριστικοποιείται με ευθύνη της Κ.Ε.Ε. και αποστέλλεται σε όλες τις Ν.Ε. το τελικό μητρώο μελών της ανά Τ.Ο που θα είναι και οριστικός εκλογικός κατάλογος με βάση τον οποίον θα διεξαχθεί η διαδικασία εκλογής συνέδρων.

Η υποβολή υποψηφιότητας από τα γραμμένα στο μητρώο μέλη κατατίθεται είτε μέσα από την «Ιστοσελίδα» είτε στις κατά τόπους Ν.Ε. με την προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων να λήγει τα μεσάνυχτα της 20ής Φεβρουαρίου 2019.

Ρεπορτάζ: Δημ. Κατσανάκης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass