Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Δεν μπορεί να αποδομηθεί το έργο της Δημοτικής Αρχής»

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΛΛΑΤΟΥ ΣΕ ΜΑΝΩΛΗ

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2019 15:48

Απάντηση δίνει σήμερα ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος στη χθεσινή σφοδρή κριτική του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιώργου Μανώλη. Ο κ. Κολλάτος στην επιστολή του μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Φαίνεται ότι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Τεμπών περίπου τρεις μήνες από τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει απολέσει την ψυχραιμία του.

Δεν γνωρίζουμε σε αυτό αν έπαιξε ρόλο η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε πριν λίγες μέρες στον Δήμο Τεμπών. Εκείνο που είναι εμφανές είναι η έλλειψη ψυχραιμίας και η ημιμάθεια που το χαρακτηρίζει ούτως ή άλλως. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ημιμάθειας το δημοσίευμα όπου επικαλούμενος την επιστολή -παρέμβαση της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων προσπαθεί για ακόμη μία φορά να αποδομήσει το όραμα της Δημοτικής Αρχής για την ανάδειξη-αξιοποίηση της Κοιλάδας των Τεμπών. Κάνει λόγο για διαφάνεια όταν έχει συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα στο

Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία του Αρχιτεκτονικού Συλλόγου Λάρισας που συνυπογράφουν οι Σύλλογοι Πιερίας και Μαγνησίας. Αυτήν την επιστολή ανακάλυψε ο κ. Μανώλης την οποία υπογράφει ο Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Σύλλογος. Ίσως στην τότε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην κατάλαβε τι ειπώθηκε ή μπερδεύτηκε ή μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο. Με απόφαση του Δ.Σ. λοιπόν, κάναμε αποδοχή της δωρεάς της μελέτης από την εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ την οποία και η παράταξή του ψήφισε. Η αποδοχή της δωρεάς έγινε με τις κείμενες διατάξεις και η όλη διαδικασία υπήρξε σύννομη. Αποτέλεσμα: κερδίζουμε πολύτιμο χρόνο στην υλοποίηση του εγχειρήματος (είναι σίγουρο ότι αυτό δεν αρέσει καθόλου στον κ.Μανώλη.)

Στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης η συγκεκριμένη εταιρεία εκπονεί και δωρίζει στον Δήμο Τεμπών το σύνολο των μελετών με βάση την παράγραφο 40 του άρθρου 377 του νόμου 4412 / 16.

Βέβαια ο συντάκτης της επιστολής είναι συνειδητά αντίθετος με το όραμα της Δημοτικής Αρχής το οποίο ειρωνεύεται και απαξιώνει συστηματικά (όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια), αγνοεί τις δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν για την υλοποίηση ενός τέτοιου εμβληματικού έργου λόγω του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, γραφειοκρατίας, επικάλυψης αρμοδιοτήτων κλ.π.

Χωρίς ίχνος ντροπής δηλώνει στη συνέχεια ότι δεν απαξιώνεται καμιά προσπάθεια.

Μα τι λέτε; Πρέπει να έχει κανείς πολύ μεγάλο ταλέντο για να καταφέρει να αυτοαναιρεθεί μέσα σε ελάχιστες γραμμές κειμένου. Ποιος αλήθεια θα μπορέσει να σας πάρει σοβαρά; Πώς να σας εμπιστευτεί ο δημότης όταν είστε ήξεις αφίξεις. Κάνει βέβαια αναφορά ο λαλίστατος συντάκτης και για τη διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής όπως: για το οικιστικό των παραλίων, για τον ολοκληρωμένο κόμβο στον Πυργετό, για τον προαστιακό σταθμό στην Ιτέα κ.α .

Ξεχνά ότι η Δημοτική Αρχή με στόχευση από την πρώτη στιγμή δημιούργησε τις προϋποθέσεις επίλυσης αυτών των καίριων ζητημάτων: Ήδη έχουν εκπονηθεί οι συμπληρωματικές μελέτες της ΣΜΠΕ για την επίλυση του οικιστικού, έχει ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ η εγκατάσταση ΔΙΟΔΙΩΝ στα Τέμπη. Αλήθεια γιατί δεν μιλάει γι’ αυτό που κάποτε έκανε σημαία; Κάποιοι δεν συνέβαλαν σε αυτό; όχι πάντως η Ν. ΔΥΝΑΜΗ .

Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη ολοκληρωμένου κόμβου στον Πυργετό, με την περιβαλλοντολογική της αδειοδότηση, έχουν συντελεστεί με τον νέο νόμο Σπρίντζη οι απαλλοτριώσεις και είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση 1,5 εκατ. ευρώ και απομένει η δημοπράτηση του ολοκληρωμένου κόμβου μετά την ψήφιση των αναλογικών διοδίων. Ασφαλώς και κάποιοι συνέβαλαν σε αυτό όχι πάντως η Ν. ΔΥΝΑΜΗ.

Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη προαστιακού σταθμού στην Ιτέα και στατικά και περιβαλλοντολογικά, αναμένουμε την επίσημη εξαγγελία.

Γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος σταθμός Ευαγγελισμού, προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των χρηστών, γι’ αυτό και εγκαταλείφθηκε. Εξάλλου η στάση προαστιακού στην Ιτέα θα εξυπηρετεί, πέρα τις μετακίνησης των δημοτών, και την είσοδο του πολυθεματικού πάρκου της Κοιλάδας των Τεμπών. Επειδή όμως ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης εμφανίζεται πεπεισμένος ότι αυτά δεν θα γίνουν αλήθεια, τι θα μας πει όταν αυτά ανακοινωθούν;

Η απάντηση είναι εύκολη. Θα «ποιήσει την νήσσαν». Όπως ακριβώς κατά σύστημα κάνει για όσα μέχρι τώρα έχει πετύχει η Δημοτική Αρχή. Βέβαια σε κάθε εκδήλωση εγκαινίων δίνει με περίσσειο ζήλο τη μάχη της φωτογραφίας, το ίδιο θα κάνει και τότε. Και επειδή αρέσκεται να με ταυτοποιεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακούστε, κύριε Μανώλη, η πολιτική και κομματική μου ταυτότητα είναι προσωπικό μου θέμα, αταλάντευτη και γνωστή σε όλους . Αφήστε λοιπόν το αφήγημα της ταύτισής μου με τον ΣΥΡΙΖΑ . Ποτέ στη μέχρι τώρα αυτοδιοικητική μου πορεία δεν πήγα χέρι- χέρι με τον ΣΥΡΙΖΑ και με κανένα άλλο κόμμα. Θεσμικά συνεργάστηκα σε όλη τη θητεία μου με όλες τις κυβερνήσεις ,το ίδιο θα πράξω και στη νέα μου θητεία. Και αυτά όλα γίνονται στην πράξη και όχι στα λόγια. Βέβαια σας στεναχωρεί το γεγονός ότι ο συνδυασμός μου είναι πολυσυλλεκτικός και συμμετέχουν δημότες από όλους τους πολιτικούς χώρους. Όλων μας στόχος είναι η υπηρέτηση του δημότη και όχι κομμάτων. Και μια που σας αρέσει να μοιράζετε κομματικές ταμπέλες, εσείς αλήθεια σε ποιον χώρο ανήκετε;

Σχετικά Άρθρα