«Μάστιγα» οι κλοπές αγροτικών αυτοκινήτων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 25 ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΜΑΡΚΑΣ * ΒΡΑΔΙΑΤΙΚΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΑΘΕΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2019 22:04
Οι δράστες του κλεμμένου αγροτικού από τον Βόλο αφαίρεσαν τα καθίσματα και το οδηγούσαν καθήμενοι σε… μία πλίνθο Οι δράστες του κλεμμένου αγροτικού από τον Βόλο αφαίρεσαν τα καθίσματα και το οδηγούσαν καθήμενοι σε… μία πλίνθο

Σε «μάστιγα» για τους αγρότες εξελίσσονται οι κλοπές αγροτικών αυτοκινήτων συγκεκριμένης μάρκας, αυτοκίνητα που σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. καταλήγουν σε πρόχειρα συνεργεία όπου μετατρέπονται σε ανταλλακτικά.

Το τελευταίο διάστημα σε όλη τη Θεσσαλία, οι κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- έχουν καταγράψει περισσότερες από 25 κλοπές αγροτικών, στην πλειοψηφία τους μάρκας Toyota Hilux ενώ λιγότερες κλοπές αφορούν σε αγροτικά μάρκας Volkswagen Taro που έχουν τα ίδια «τεχνικά» χαρακτηριστικά με τα Toyota.

Μόνο προχθές βράδυ στη Λάρισα καταγράφηκαν δύο κλοπές αγροτικών Toyota, το ένα στις νέες Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης και το δεύτερο στον Αμπελώνα.

Μάλιστα οι δράστες φαίνεται πως έχουν αποθρασυνθεί αφού προχθές το βράδυ εγκατέλειψαν καταμεσής του δρόμου ένα αγροτικό της ίδιας μάρκας, το οποίο είχε κλαπεί στις 26 Ιανουαρίου από τον Βόλο. Με διερχόμενους οδηγούς, αργά προχθές βράδυ να ενημερώνουν την ΕΛ.ΑΣ. ότι στη διασταύρωση της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου με την Αναγέννηση (σ.σ. πριν τον φωτεινό σηματοδότη στο ύψος του Κιλελέρ) έχει εγκαταλειφθεί… κάθετα του δρόμου ένα αγροτικό αυτοκίνητο, που μετατράπηκε σε απειλή πρόκλησης ατυχήματος.

Όχι μόνο λόγω του σκότους αλλά και της θέσης που ακατανόητα αφέθηκε πρόχειρα από τους κλέφτες που προκλητικά αδιαφόρησαν για το γεγονός ότι στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου, αυτήν την περίοδο καταγράφεται αυξημένη κίνηση.

Ο Βολιώτης ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου αγροτικού που κλήθηκε χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας να παραλάβει το ανευρεθέν αυτοκίνητό του έμεινε έκπληκτος όταν διαπίστωσε ότι έλειπαν τα καθίσματα, των θέσεων οδηγού και συνοδηγού. Οι κλέφτες οδηγούσαν αυτές τις ημέρες το κλεμμένο αυτοκίνητο καθήμενοι σε… μία πλίνθο.

ΑΠΟΘΗΚΕΣ – «ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ»

Η τελευταία εξέλιξη επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., που ερευνά την υπόθεση, ότι οι δράστες κλέβουν τα αγροτικά της συγκεκριμένης μάρκας καθότι χρησιμοποιείται ευρέως προκειμένου να τα μετατρέψουν σε ανταλλακτικά και μάλιστα αυθημερόν.

Τα κλεμμένα αγροτικά μεταφέρονται το ίδιο βράδυ της κλοπής σε αποθήκες και τις αμέσως επόμενες ώρες οι δράστες αλλοιώνουν την «ταυτότητα» του οχήματος «χτυπώντας» νέους αριθμούς πλαισίου, κινητήρα κλπ. Σε άλλες περιπτώσεις, ανάλογα και με την κατάσταση του κλεμμένου οχήματος, την ίδια ημέρα το «κόβουν» σε ανταλλακτικά.

Μόνο στον Τύρναβο, μετά από έρευνα του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, το τελευταίο διάστημα εντοπίσθηκαν τουλάχιστον δύο αποθήκες – «συνεργεία» με συλλήψεις Ρομά κατοίκων της περιοχής.

Στην πρώτη περίπτωση η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε 46χρονο, ο οποίος «κατελήφθη να έχει εγκαταστήσει μέσα σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη ένα πλήρες εργαστήριο μετατροπής και παραποίησης των αναγνωριστικών στοιχείων οχημάτων, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε εκεί βρέθηκε ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, το οποίο όπως προέκυψε είχε κλαπεί από την Καρδίτσα.

Επιπλέον, στον ίδιο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εργαλεία που χρησιμοποιούνταν για την παραποίηση των στοιχείων οχημάτων (αυτοκόλλητες ταινίες χρώματος, ηλεκτρικό τρυπάνι, θερμοκολλητικό μηχάνημα κ.λπ.), καθώς επίσης και μία μπαλαντέζα με λάμπα εξωτερικού φωτισμού». Σημειώνεται ότι ο 46χρονος «είχε αφαιρέσει από τον χώρο του κινητήρα του προαναφερόμενου οχήματος τη μεταλλική ταμπέλα όπου αναγραφόταν ο αριθμός πλαισίου, και είχε τοποθετήσει αντίστοιχη πινακίδα όπου αναγραφόταν διαφορετικός αριθμός πλαισίου».

Στη δεύτερη περίπτωση, πάντα στον Τύρναβο, συνελήφθησαν ένας 41χρονος και μία 39χρονη, καθώς μετά από έρευνα στην οικία των δραστών αλλά «και σε ειδικά διαμορφωμένη αποθήκη, την οποία ο 41χρονος χρησιμοποιούσε ως χώρο αποσυναρμολόγησης - τροποποίησης οχημάτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο 45χρονου το οποίο είχε αφαιρεθεί από περιοχή των Φαρσάλων και έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας του 41χρονου δράστη.

Οι γνήσιες πινακίδες κυκλοφορίας του αφαιρεθέντος οχήματος έφεραν φθορά λόγω καύσης» ενώ στην αποθήκη βρέθηκαν επίσης «εξαρτήματα – ανταλλακτικά και κλειδιά διαφόρων τύπων οχημάτων, διάφορα εργαλεία όπως φιάλη υγρού καυσίμου με σύστημα κοπής μετάλλων, ειδικό ανυψωτικό μηχάνημα (αναβατόριο) για ανέλκυση αντικειμένων μεγάλου βάρους» κ.ά.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass