Μαθητές «υιοθετούν» πάρκο

ΤΗΣ ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2019 15:22

Μια εξαιρετικής ευαισθησίας πρωτοβουλία προτίθενται να αναλάβουν μαθητές της ΣΤ’  τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου. Πήραν την απόφαση να «υιοθετήσουν» το πάρκο "Μίμη Μπουκουβάλα" επί της Πολυτεχνείου που βρίσκεται μπροστά από το σχολείο τους (Ιουστινιανού και Ιάσονος) και να βοηθήσουν, με ιδέες και εμπράκτως με μικρές παρεμβάσεις τους, τις υπηρεσίες του Δήμου για την βελτίωση και αναβάθμιση του χώρου.

Για τον σκοπό αυτό έξι μαθητές της τάξης, συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια του σχολείου, Ελένη Δημητρίου και τον υποδιευθυντή, Αντώνη Οικονόμου επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη προκειμένου να θέσουν υπόψη του την πρωτοβουλία τους και να ζητήσουν την αρωγή των υπηρεσιών του Δήμου. Μάλιστα του παρέδωσαν επιστολή όπου του εξηγούν την πρωτοβουλία και επιθυμία τους για «υιοθεσία» του πάρκου.

Από τη δική του πλευρά ο κ. Καλογιάννης εξήρε την επιλογή των μαθητών και τους ενημέρωσε για την ανάγκη, από την παιδική ηλικία, να ευαισθητοποιούνται οι μαθητές ώστε αργότερα να καθίστανται ενεργοί πολίτες. Τους υποσχέθηκε επίσης ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα βοηθήσουν στην ικανοποίηση του αιτήματος των μαθητών και συνεχάρη μαθητές και δασκάλους για «την υπεύθυνη στάση τους έναντι των προβλημάτων του δημόσιου χώρου της πόλης που είναι, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ευθύνη όλων να τον διαφυλάσσουμε και να μεριμνούμε για τη βελτίωσή του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass