Μορφωτικός -Λαογραφικό Μουσείο Γόννων

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2019 15:46

Στην καρδιά του Μορφωτικού Συλλόγου Γόννων, το Λαογραφικό Μουσείο, παρουσία πολλών μελών, φίλων και συγχωριανών, κόπηκε η πίτα για το 2019.

Προηγήθηκε αρτοκλασία προς τιμήν του φύλακα και προστάτη του μουσείου, Αγίου Χαραλάμπους, η εικόνα του οποίου κοσμεί το εκκλησάκι στην πίσω αυλή του από τους ιερείς της κωμόπολης π. Ιωάννη Τζίτζιο και π. Παύλο Καστανάρα.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος και ψυχή του μουσείου, κ. Βασίλης Καραβιδές, εκτός από τις καθιερωμένες ευχές αναφέρθηκε στη σημασία του εθελοντισμού, χάρη στον οποίο φτιάχτηκε και συντηρείται το μουσείο καθώς και στην ανάγκη δωρεάς αντικειμένων που συνδέονται με την τοπική ιστορία και είναι κομμάτια του πολιτισμού της ευρύτερης περιοχής των Γόννων. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος που ευχήθηκε μια καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους.

Στους παρευρεθέντες προσφέρθηκαν εδέσματα, προσφορά γυναικών του συλλόγου αλλά και του χωριού, καθώς και ντόπιο κρασί και τσίπουρο.

Τυχερή της ημέρας ήταν η κ. Ευαγγελία Κοντογιάννη που βρήκε το φλουρί 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Τσούγιας, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ κ. Λάμπρος Ζάρρας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γεωργία Τσιόπα, κ. Θωμάς Τσιαπλές και Τάκης Δημεράς, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Γόννων κ. Γιώργος Μπανιώρας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αραβανίτικων αλόγων Γόννων «Ο Άγιος Γεώργιος», ο κ. Γιώργος Αλεξανδρής εκ μέρους του Α. Σ. Όλυμπος Γόννων, ο πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Αμπελακίων κ. Ανδρέας Τσεργάς, ο πρώην δήμαρχος Γόννων κ. Αναστάσιος Τόλιος, εκ μέρους του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Γόννων οι κ. Ελένη Καρώνη, Λούλα Χριστοδούλου και Μαρία Καρατόλιου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass