Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρχισε η έρευνα, παραδόθηκε η πολύτιμη εικόνα της Γεννήσεως!

*ΕΠΕΣΕ ΣΤΗ… ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ, ΕΙΠΕ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ *ΜΕ ΠΟΛΥΩΡΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ * ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2019 22:10
Η πολύτιμη, για τη Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, εικόνα της Γεννήσεως. «Ήταν σε ένα κουτί της μετακόμισης» φέρεται να είπε στην αστυνομία, συγγενικό πρόσωπο του ιερέα, την ώρα που την παρέδωσε Η πολύτιμη, για τη Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, εικόνα της Γεννήσεως. «Ήταν σε ένα κουτί της μετακόμισης» φέρεται να είπε στην αστυνομία, συγγενικό πρόσωπο του ιερέα, την ώρα που την παρέδωσε

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση που έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Ελευθερία», την περασμένη Πέμπτη και αφορούν στο οικονομικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστή ιερέα, πρώην στέλεχος της Μητροπολιτικής Ενορίας του Τυρνάβου, της Παναγίας Φανερωμένης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, χθες το πρωί κι ενώ είχε ξεκινήσει η προκαταρκτική έρευνα που διέταξε αμέσως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας κ. Απόστολος Τζαμαλής, συγγενικό μέλος του φερόμενου ως πρωταγωνιστή πήγε και παρέδωσε στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου την εικόνα, την επιστροφή της οποίας ο ίδιος ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος είχε θέσει ως πρωταρχικό στόχο. Πρόκειται για την εικόνα της Γεννήσεως και μόλις πιστοποιήθηκε από τους ανθρώπους της Μητρόπολης ότι είναι η συγκεκριμένη εικόνα, υπήρξε μια αρχική ανακούφιση.

Το περίεργο βέβαια είναι ο τρόπος με τον οποίο βρέθηκε και επεστράφη η εικόνα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το συγγενικό πρόσωπο του ιερέα είπε πως ακούστηκε κάτι από ένα κουτί στο οποίο είχε μέσα πουκάμισα και πετσέτες και ήταν από τη μεταφορά (λόγω πρόσφατης μετακόμισης) των προσωπικών αντικειμένων του φερόμενου ως πρωταγωνιστή. Ακούστηκε σαν εικόνα όταν μεταφερόταν το κουτί είπε. Σαν από… θαύμα δηλαδή ενώ τόσο καιρό, όπως αναφέρθηκε, «την είχε μάλλον προς φύλαξη» ο ιερέας που το τελευταίο διάστημα δεν έχει δώσει σημεία ζωής στους ανθρώπους της Μητρόπολης.

Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε με καταθέσεις μαρτύρων. Εκ των πρώτων που κλήθηκαν να καταθέσουν στο Αστυνομικό Τμήμα του Τυρνάβου ήταν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο νέος αρχιερατικός επίτροπος Τυρνάβου, πατέρας Βησσαρίωνας. Στο τμήμα έμεινε περίπου έξι ώρες σε μια προσπάθεια να ξεκινήσει η καταγραφή των οφειλών της ενορίας προς κάθε κατεύθυνση. Οι αρχικές πληροφορίες για την οικονομική «τρύπα» κάνουν λόγο για ένα ποσό της τάξεως των 140.000 ευρώ περίπου όμως τίποτα μέχρι στιγμής δεν είναι επίσημο καθώς βρισκόμαστε στο αρχικό στάδιο της καταγραφής.

Παράλληλα από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει και η καταγραφή των εικόνων που ανήκουν στην ενορία, βάσει μιας λίστας που συντάχθηκε το 1990 σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας. Με τη μέθοδο της αντιπαραβολής θα γίνει γνωστό εάν απουσιάζουν κάποιες εξ αυτών (που βρίσκονταν στο πατάρι της Ενορίας φυλασσόμενες) και ποιες είναι αυτές.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Σχετικά Άρθρα