«Να αναλάβει η Τ.Α. τις ευθύνες που της αναλογούν»

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ», ΤΟΝΙΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΤΕΕ

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2019 15:11

«Ας είναι το 2019 η χρονιά που επιτέλους οι κυβερνητικοί φορείς θα συμβάλλουν, ως οφείλουν, στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στην ευημερία του πολίτη» ευχήθηκε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ν. Παπαγεωργίου στη χθεσινή ετήσια εκδήλωση του φορέα των μηχανικών, συμπληρώνοντας ότι «στην προσπάθεια αυτή οφείλει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί».

Εκτός από την κοπή της πίτας, που ευλόγησε ο μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, το ΤΕΕ βράβευσε και τα μέλη του που από το 2010 έχουν υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση από αξιώματα. Την εκδήλωση όπου βρέθηκαν πολλοί μηχανικοί, τίμησαν με την παρουσία τους τοπικοί πολιτικοί παράγοντες και εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

«Αποτελεί βαθιά πεποίθησή μας» εξήγησε ο πρόεδρος «πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να συνεισφέρει με τις πολιτικές της στην αντιμετώπιση της κρίσης, που μαστίζει το σύνολο των πολιτών και πρώτιστα οι μηχανικοί μπορούν να συμβάλουν περισσότερο σε αυτήν την κατεύθυνση. Είναι μεγάλη σίγουρα η ευθύνη που τους έχει ανατεθεί, αλλά έχοντας σύσσωμο το Τεχνικό Επιμελητήριο δίπλα τους, θεωρούμε ότι η επιτυχία τους είναι βέβαιη». Και συνέχισε, καθώς οι τιμώμενοι αλλά και άλλοι παρόντες στην εκδήλωση θα είναι εκ νέου υποψήφιοι: «Σύντομα θα στείλουμε σε όλους σας τις προτάσεις μας που αφορούν στην προσέλκυση επενδύσεων, την τόνωση της τοπικής οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας, την αειφόρο ανάπτυξη και την αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής, την αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος, την ασφάλεια των πολιτών, την προώθηση της καινοτομίας, την προστασία του περιβάλλοντος, ώστε να λάβετε γνώση και γιατί όχι να ενσωματώσετε τις προτάσεις μας στο πρόγραμμά σας. Ευελπιστούμε, τρεις μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εσείς, αλλά και οι υποψήφιοι δήμαρχοι να ενσωματώσετε τις προτάσεις μας στο πρόγραμμά σας αλλά και στην πορεία να υλοποιήσετε πολιτικές με στόχο την τοπική ανάπτυξη.

Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί, αν το θέλει, να παρέμβει έμμεσα στην κεντρική πολιτική σκηνή και ουσιαστικά να χαράξει μία διαφορετική πολιτική για την τοπική κοινωνία και οικονομία. Ο κόσμος πλέον δεν θέλει μόνο έργα. Απαιτεί το δικαίωμά του στην εργασία, στην οικογενειακή ασφάλεια και σε μία καλή ζωή.

Το καλοκαίρι του 2018, η Περιφέρειά μας, υπό την καθοδήγηση του κ. Αγοραστού, πήρε το βραβείο της Επιχειρηματικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019, μια διάκριση που αντανακλάται εκτός από τους αιρετούς και στους εργαζόμενους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ευελπιστούμε αντίστοιχο βραβείο να πάρει στο άμεσο μέλλον και κάποιος Δήμαρχος» κατέληξε ο Ν. Παπαγεωργίου.

Από το ΤΕΕ βραβεύτηκαν χθες το βράδυ κατά σειρά οι: πρώην αντιπεριφερειάρχες Ειρήνη Καραλαριώτου, Ζήσης Γρηγορίου, Απόστολος Μπέμπης, οι πρώην αντιδήμαρχοι Αγιάς Θεόδωρος Σουλιώτης, Ελασσόνας Διονύσιος Μπαλούκας και Ανέστης Σερετίδης, Λάρισας Νίκος Καλτσάς, οι αντιδήμαρχοι Λάρισας Δημήτρης Μαβίδης και Γιώργος Σούλτης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας Δημήτρης Τάχος, ο πρώην αντιδήμαρχος Τεμπών Χρήστος Τσάτσαρης και ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου Κώστας Κουλιός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass