Συμμετοχή της ΕΟΔΥΑ σε άσκηση

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2019 15:24

Οι Εθελοντές της ΕΟΔΥΑ είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν (ως παρατηρητές) σε άσκηση Έρευνας – Διάσωσης αγνοουμένων σε χιονοστιβάδα, στην περιοχή του Κισσάβου (πλησίον του καταφυγίου). Η εμπειρία που αποκόμισαν οι Εθελοντές ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και χρήσιμη.

Διαπιστώθηκε ότι το επίπεδο σχεδιασμού, συντονισμού και συνεργασίας ήταν πολύ υψηλό και φυσικά το αποτέλεσμα θετικό σε ό,τι αφορά στην επιτυχία της άσκησης.

Η άσκηση Έρευνας – Διάσωσης υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της 8ης ΕΜΑΚ, των φορέων Πολιτικής προστασίας του νόμου Λάρισας και Εθελοντικών Ομάδων Διάσωσης. Από την ΕΟΔΥΑ συμμετείχαν 18 Εθελοντές εκ των οποίων οι 5 είχαν ρόλο παρατηρητών στα όρια του πεδίου της άσκησης, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της 8ης ΕΜΑΚ. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν «Το ΔΣ και οι Εθελοντές της ΕΟΔΥΑ, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας για την πρόσκληση συμμετοχής, καθώς και να συγχαρούμε τη Διοίκηση και το προσωπικό της 8ης ΕΜΑΚ για την άψογη και επαγγελματική διαχείριση του συμβάντος και για τη συνεργασία με τις υπόλοιπες Εθελοντικές Ομάδες που συμμετείχαν στην άσκηση.

Ευελπιστούμε ότι στη επόμενη άσκηση θα συμμετέχουμε ενεργά, εφόσον ολοκληρωθεί η ένταξη της ΕΟΔΥΑ στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Μέχρι τότε συνεχίζουμε να Εκπαιδευόμαστε και να Εκπαιδεύουμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass