Το 2022 το Α' Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας παραδίδεται

*Ανακοίνωσε χθες από τη Λάρισα η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά *Απ. Καλογιάννης: Είναι δομή αναπτυξιακή. Η πόλη το περιμένει καιρό

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2019 22:04
Από την ξενάγηση στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Από την ξενάγηση στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Το 2022 θα είναι χρονιά ορόσημο για τη Λάρισα, αφού όπως ανακοίνωσε χθες στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής της στην πόλη η υπουργός Πολιτισμού κ. Μυρσίνη Ζορμπά, αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο της αποκατάστασης του Α' Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας.

Ειδικότερα, το α' εξάμηνο του 2022, το Α' Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει στα εδώλια τους θεατές του. Με τα απαραίτητα κονδύλια εξασφαλισμένα, η έναρξη των εργασιών είναι θέμα χρόνου -εντός της Άνοιξης- ενώ πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν και οι κατεδαφίσεις των κτιρίων μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο, όπως ανακοινώθηκε χθες, κατά τη διάρκεια της ξενάγησης της υπουργού Πολιτισμού κ. Μυρσίνης Ζορμπά στον χώρο του Α' Αρχαίου Θεάτρου.

Από την πλευρά της, η Υπουργός δήλωσε ότι η Λάρισα συγκεντρώνει μια δέσμη πολιτιστικού ενδιαφέροντος με όλα τα μουσεία, μνημεία και θέατρα που λόγω και της γεωγραφικής της θέσης, μπορεί και πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο. «Η Λάρισα είναι μια πόλη που ζει τον πολιτισμό στην καθημερινότητά της. Το Υπουργείο Πολιτισμού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων, θα πράξει όλα όσα οφείλει προκειμένου όλα να γίνουν εγκαίρως. Είναι σημαντικό ότι το Α' Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας ολοκληρώνεται με δημόσια χρήματα και θα παραδοθεί στην πόλη το 2022». Η κ. Ζορμπά έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και για την προσβασιμότητα στο μνημείο των ΑμεΑ, καθώς -όπως τόνισε- σε όλα τα μνημεία και μουσεία της χώρας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια επιβάλλεται αυτό το θέμα να έχει λυθεί. Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Σταυρούλα Σδρόλια τη διαβεβαίωσε ότι το θέμα αυτό έχει δρομολογηθεί.

Στη συνέχεια η Υπουργός ξεναγήθηκε στο μνημείο από την προϊσταμένη της Εφορείας κ. Στ. Σδρόλια και τον αρχιτέκτονα-προϊστάμενο Μελετών Έργων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Δημήτρη Καραγκούνη και ενημερώθηκε για όλα τα στάδια της αποκάλυψης του Αρχαίου Θεάτρου, για όλες τις εργασίες που μένουν να ολοκληρωθούν, ακόμη και για την ποιότητα των μαρμάρων που χρησιμοποιούνται, επισημαίνοντάς της ότι η αποκάλυψή του ήταν ένα τιτάνιο έργο που ξεκίνησε από το 2003 και περιελάμβανε περίπου 18.000 συγκολλήσεις-ταυτίσεις μαρμάρων που βρέθηκαν σκόρπια.

Στη δήλωση που έκανε ο δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης τόνισε «Το Α' Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας είναι μια δομή αναπτυξιακή. Η πόλη το περιμένει τόσο καιρό και γύρω απ' αυτό θα αναπτυχθούν και άλλες δομές. Η συνεργασία του Δήμου με το Υπουργείο Πολιτισμού είναι εξαιρετική. Το ότι υπάρχει χρονοδιάγραμμα είναι πολύ σημαντικό, ενώ πολύ κοντά είναι και το θέμα των κατεδαφίσεων των κτιρίων μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο». Ερωτήματα προς την Υπουργό αναφορικά με τον χρόνο παράδοσης του έργου έθεσαν και τα μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας».

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Η Υπουργός χθες το πρωί, στο πλαίσιο των επισκέψεών της σε μουσεία της πόλης βρέθηκε και στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της Λάρισας και εντυπωσιάστηκε τόσο από το κτίριο όσο και από τα εκθέματα. Την υποδέχτηκαν τα μέλη του ΔΣ του Μουσείου που ανέλαβαν και την ξενάγησή της. Στο Μουσείο η κ. Ζορμπά ενημερώθηκε για όλες τις δράσεις που αναπτύσσει και ιδιαίτερα για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας, κ. Γιάννης Μπέφας ζήτησε από την Υπουργό να εξετάσει την πρόταση για δικτύωση του Μουσείου της Λάρισας με άλλα ομοειδή μουσεία με τη συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Η υπουργός κ. Μυρσίνη Ζορμπά βρέθηκε χθες και στα γραφεία του τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη του κόμματος αναφορικά με το Σχέδιο Περιφερειακής Πολιτισμικής Πολιτικής και Αποκέντρωσης των δομών και υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και την ίδρυση Περιφερειακών Κέντρων Πολιτισμού, που ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο σε ομιλία της με φορείς της πόλης στο Δημαρχείο.

Την υπουργό συνόδευαν επίσης οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Άννα Βαγενά και κ. Νίκος Παπαδόπουλος.

Της Νατάσας Πολυγένη

Φωτ. Λ. Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass