Μηδαμινό το έργο στην αντιμετώπιση των ναρκωτικών

Δηλώνει ο Κ. Μπαργιώτας με αφορμή την τοποθέτηση νέου εθνικού συντονιστή

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2019 15:10

Την απουσία πολιτικών δράσης κατά των ναρκωτικών στη διάρκεια της τετραετίας επισημαίνει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Μπαργιώτας με αφορμή ανάρτηση του πρωθυπουργού στον προσωπικό του λογαριασμό για την ανάληψη της ευθύνης των δράσεων κατά των ναρκωτικών από τον κ. Κουιμτσίδη.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο Λαρισαίος βουλευτής «Μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός ανακάλυψε πως η θέση του εθνικού συντονιστή για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών είναι «Κρίσιμη θέση που δεν αξιοποιήθηκε από προηγούμενες κυβερνήσεις, προκειμένου η χώρα να αποκτήσει μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών». Έτσι έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο κ. Τσίπρας, ευχαριστώντας δημόσια τον κ. Κουιμτσίδη, που αναλαμβάνει την ευθύνη.

Ο εθνικός συντονιστής θεσμοθετήθηκε το 2013 και στα τέσσερα περίπου χρόνια που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε διορισμένη εθνική συντονίστρια. Το έργο που παρήχθη στην τετραετία ήταν μηδενικό. Σύμφωνα με το ίδιο το Υπουργείο Υγείας, η πρώτη (!) συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Σχεδιασμού και Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε στις 22/1/2018, ενώ Συντονίστρια υπήρχε ήδη από το 2013. Ο Υπουργός Υγείας παραδέχθηκε σε απάντηση επίκαιρης ερώτησης που υποβάλαμε: «Αυτό που υπήρχε ως μεγάλο έλλειμμα -και σωστά το εντοπίζετε- ήταν ένα συνολικό Εθνικό Σχέδιο Δράσης, το οποίο θα μπορούσε να διευκολύνει τις συνέργειες και τη διασύνδεση ανάμεσα στις δομές. Αυτό μας λείπει πραγματικά». Εν ολίγοις, η κυβέρνηση τέσσερα χρόνια τώρα άφησε στο περιθώριο την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής πολιτικής για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών. Ούτε η Εθνική Επιτροπή Σχεδιασμού και Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών συνεδρίασε ούτε οι ετήσιες εκθέσεις εκπονήθηκαν για τα έτη 2015, 2016 και 2017 ούτε φυσικά υποβλήθηκαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων. Όπως άφησε στο περιθώριο και κάθε ουσιαστική παρέμβαση. Η δημιουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης είναι χαρακτηριστική περίπτωση.

Το ζήτημα των ναρκωτικών είναι σοβαρό και ευαίσθητο. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον νέο συντονιστή και ελπίζουμε –μεταξύ άλλων- να έχει πλήρη γνώση της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα. Ίσως έτσι ενημερωθεί κάποτε σωστά και ο Πρωθυπουργός» καταλήγει ο κ. Μπαργιώτας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass