Να τελειώνουμε με τα «ανοιχτά σύνορα»

Τόνισε ο Μιλτ. Βαρβιτσιώτης σε εκδήλωση της ΝΔ στην Ελασσόνα

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2019 22:32

Δριμεία κριτική για τα «έργα και τις ημέρες» της σημερινής κυβέρνησης άσκησε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτής της ΝΔ στη Β΄ Αθηνών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου «ΦΑΝΤΑΣΙΑ», ως προσκεκλημένος κεντρικός ομιλητής της ετήσιας χοροεσπερίδας της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ελασσόνας.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση, που παρουσίασε η κ. Μαρία Τσιάρα(υπεύθυνη γυναικείων θεμάτων), απηύθυναν ο «οικοδεσπότης» πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας κ. Θωμάς Κίτσης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρ. Καπετάνος, οι βουλευτές του νομού κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Γιώργος Κατσιαντώνης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημ. Παπαδημόπουλος και ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου.

Ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτής της ΝΔ στη Β΄ Αθηνών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αρχικά επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ευχόμενος να μην συζήτησε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία, όταν βρέθηκε με κλειστές πόρτες με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν, μια λύση τύπου Μακεδονίας για το Αιγαίο. «Κάτι τέτοιο θα ήταν εγκληματικό. Δεν μπορεί στο Αιγαίο να υπάρχει κάτι τύπου Μακεδονίας..», επισήμανε με νόημα και συνέχισε: «Θύμωσε ο Έλληνας και θύμωσε η ψυχή μας. Είναι επικίνδυνος ο πρωθυπουργός τη στιγμή που διαπραγματεύεται τα εθνικά μας δίκαια. Καιρός να του πούμε: σταμάτα να διαπραγματεύεσαι, πήγαινε σπίτι σου!».

Κάνοντας αναφορά στα της οικονομίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε, ενδεικτικά: «Αυτή η Κυβέρνηση φορολόγησε το αγροτικό εισόδημα, έβαλε υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές. Η Ελλάδα μας δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Μια κρίση που δεν έχει τελειωμό. Οι Έλληνες είμαστε τελευταίοι και ουραγοί σε όλους τους δείκτες στην Ευρώπη και σε σχέση με τις χώρες που μπήκαν σε μνημόνια και βγήκαν από αυτά…είμαστε ακόμη πιο πίσω. Η περίφημη έξοδος στις αγορές ήταν «ματωμένη» και δεν δείχνει σημάδια αισιοδοξίας. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια χάσαμε αναπτυξιακά στοιχήματα».

Αναφερόμενος στην αναθεώρηση του Συντάγματος και στην κατάργηση του άρθρου 3(σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους), «κατέθεσε»: «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διαχωρίσει οριστικά το Κράτος με την Εκκλησία, διαγράφοντας το γεγονός ότι η επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι αυτή της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Για εμάς αποτελεί στοιχείο της ιστορίας μας. Η χώρα, το έθνος να έχει ταυτότητα, ιστορική συνέχεια που θέλουμε να τιμούμε. Να θυμίσω το: είμαστε χριστιανοί στην Ευρώπη και δεν θέλουμε να αλλάξουμε αυτή την ταυτότητα».

Μιλώντας για το μεταναστευτικό – προσφυγικό, ο πρ. υπουργός Ναυτιλίας ήταν σαφής: «Πρέπει να τελειώσουμε με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων. Είμαστε με την πολιτική που λέει: όποιος δικαιούται προστασίας να μείνει και όποιος είναι παράνομος οικονομικός μετανάστης πρέπει να επιστρέψει στον τόπο του».

Τέλος, το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας απηύθυνε προσκλητήριο συστράτευσης ενόψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«Ελπίζουμε οι εθνικές εκλογές να γίνουν τον Μάιο. Αλλά όποτε και αν γίνουν, η ΝΔ είναι πανέτοιμη. Η ΝΔ είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη. Στην κάλπη πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα που θα λέει ξεκάθαρα: «Φύγετε, μην παίζετε άλλο μαζί μας!». Η ΝΔ κατάφερε τα τελευταία χρόνια να σφυρηλατήσει την ενότητά της. Συστράτευση σε όλες τις εκλογές που έχουμε μπροστά μας. Στηρίζουμε Νίκο Ευαγγέλου για δήμαρχο Ελασσόνας, Κώστα Αγοραστό για περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό της χώρας, αυξάνουμε τις έδρες της ΝΔ στις ευρωεκλογές.

Θα διορθώσουμε τα κακά της κυβέρνησης που φεύγει, θα δώσουμε μια ευκαιρία στα παιδιά μας για μια Ελλάδα που αναπτύσσεται, που προοδεύει, που διακρίνεται. Στέλνουμε μήνυμα πραγματικής και καθαρής νίκης για να δώσουμε στη χώρα το χρώμα της, το γαλάζιο!».

Εκτός των προαναφερομένων, ανάμεσα στις παρουσίες της βραδιάς στην Ελασσόνα: Οι πρώην βουλευτές κ.κ. Γιάννης Παπαδημόπουλος και Ελευθ. Κυριακού, αυτοδιοικητικοί του νομού Λάρισας και δήμων της περιοχής, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Νικ. Λιούπας, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Μαρία Μαμάρα και κ. Θαν. Παιδής, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Ελένη Αξιόγλου, οι πρόεδροι των ΔΗΜΤΟ του νομού Λάρισας και οι κ.κ. Γ. Αδαμούλης, Θεοδώρα Κάλλα, Γιώργος Καραβάνας, Βάνα Κυρλόγλου, Στέλλα Μπίζιου, Αθηνά Σιαφαρίκα, Κώστας Τζανακούλης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημ. Αδάμ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών συλλόγων Θεσσαλίας κ. Γιάννης Γκουρομπίνος, συνδικαλιστές, ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου κ. Γιάννης Κόκκουρας και δεκάδες μέλη και φίλοι του κόμματος.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass