«Διάσπαρτες οι ανεξέλεγκτες χωματερές στον Δήμο Κιλελέρ»

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2019 15:56
Η φωτογραφία είναι από την πρωτεύουσα του Δήμου, τη Νίκαια Η φωτογραφία είναι από την πρωτεύουσα του Δήμου, τη Νίκαια

Κάθε χωριό... και μια ανεξέλεγκτη χωματερή! Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Κιλελέρ, «Ανεξάρτητη Κίνηση Ενεργών Πολιτών», με πληθώρα φωτογραφιών αναδεικνύει ένα πρόβλημα, αυτό της αυθαίρετης απόθεσης σκουπιδιών και μπαζών, που, όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου «έχει προσλάβει διαστάσεις και απειλεί τη δημόσια υγεία».

Ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα, οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας αναφέρουν: «Σακούλες με όλων των ειδών τα σκουπίδια, κατεστραμμένα πλαστικά και μεταλλικά αντικείμενα, στρώματα, χαρτόκουτες, κενά συσκευασιών φυτοφαρμάκων, σκόρπια απορρίμματα, μπάζα και ξερόκλαδα συνθέτουν το σκηνικό στις ανεξέλεγκτες χωματερές, που απαντώνται στις παρυφές πολλών χωριών του Δήμου Κιλελέρ.

Οι ίδιοι καταγγέλλουμε προσωπικά τον δήμαρχο, κ. Νασιακόπουλο, ότι όχι μόνο δεν έλαβε μέτρα για τον περιορισμό του προβλήματος αλλά αντιθέτως με την ανοχή της δημοτικής του αρχής, αυτό γιγαντώθηκε και εξελίχθηκε σε μία «υγειονομική βόμβα» ικανή να τινάξει στον αέρα την ισορροπία ολόκληρου του οικοσυστήματος της περιοχής. Ζητούμε, δε, την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, «ώστε να μπει ένα τέλος σ' αυτή τη δραματική κατάσταση».

Στο δελτίο Τύπου προστίθενται τα εξής:

«Οι σύμβουλοι τονίζουν ότι το πρόβλημα είναι γνωστό στις υγειονομικές αρχές της περιοχής, από τις οποίες το περασμένο φθινόπωρο έγιναν αυτοψίες σε ανεξέλεγκτες χωματερές του Δήμου και ζητήθηκε η λήψη μέτρων από τη δημοτική αρχή, δίχως όμως να αλλάξει η ζοφερή αυτή εικόνα.

Όπως εξηγούν, πέραν της δημόσιας υγείας, κινδυνεύει η ίδια η ασφάλεια και οι περιουσίες των πολιτών, αφού σε περίπτωση πυρκαγιάς υπάρχει τεράστιος κίνδυνος επέκτασής της σε οικίες ή αποθήκες κατοίκων της περιοχής και σε παρακείμενα σπαρτά.

«Είναι πρόκληση ο Δήμος Κιλελέρ να πληρώνει τεράστια ποσά (που προέρχονται από το υστέρημα των φορολογούμενων συμπολιτών) σε ιδιώτες εργολάβους για την καθαριότητα στα χωριά μας και να συνεχίζεται αυτή η εικόνα με τις ανεξέλεγκτες χωματερές. Είναι ντροπή να βρίσκουμε σκουπιδότοπους δίπλα σε υδραγωγεία ή σε κοιμητήρια. Είναι αδιανόητο να στοιβάζονται απορρίμματα ακριβώς δίπλα στις ταμπέλες που... απαγορεύουν τη ρίψη τους. Αυτά δεν τα βλέπει ο δήμαρχος Κιλελέρ και οι αντιδήμαρχοί του;» σημειώνουν οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας».

Μάλιστα, ανακοίνωσαν ότι θα φέρουν το θέμα προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλελέρ ζητώντας εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή και διεκδικώντας τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να μπει επιτέλους ένα τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass