Ξεκινά η κατασκευή των δικτύων ακαθάρτων Νίκαιας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2019 15:42

Η κατασκευή ενός σημαντικού περιβαλλοντικού έργου που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής της ευρύτερης περιοχής της Νίκαιας ξεκινά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος υπέγραψαν τη σύμβαση κατασκευής του έργου με τον ανάδοχο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός υπογράμμισε τα εξής: «Στο έργο αυτό διεισδύουν οι επιθυμίες όλων των κατοίκων της Νίκαιας. Πρόκειται για ένα έργο χρήσιμο για την περιοχή με βαθύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα το οποίο ξεκινάει άμεσα, καθώς ο Δήμος Κιλελέρ ως φορέας υλοποίησης, προχώρησε τάχιστα τις διαδικασίες. Μέλημά μας ως Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι με σχέδιο και στρατηγική να προωθούμε έργα για το περιβάλλον. Δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν έργα ανάλογης βαρύτητας. Οι Δήμοι από την πλευρά τους οφείλουν να είναι έτοιμοι με ώριμα έργα και να καταθέτουν τις προτάσεις τους. Σε λίγο καιρό θα δημοπρατηθεί και ο βιολογικός καθαρισμός και όταν ολοκληρωθούν τα έργα θα πάψουν να υπάρχουν βόθροι στη Νίκαια η οποία θα μετεξελιχθεί σε μια σύγχρονη πόλη όπως το επιτάσσει η ελληνική και η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Θυμίζω ότι ο νόμος επιβάλλει σε πόλεις άνω των 2.000 κατοίκων την ύπαρξη βιολογικών καθαρισμών διαφορετικά επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα. Ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος έχοντας από την αρχή της θητείας του μια στρατηγική για την αντιμετώπιση του προβλήματος, έκανε τις μελέτες, ωρίμασε τα έργα και εν ευθέτω χρόνω θα παραδώσει στους κατοίκους της Νίκαιας ένα έργο το οποίο θα αναβαθμίσει την πρωτεύουσα του Δήμου».

*Από την πλευρά του ο κ. Θανάσης Νασιακόπουλος σημείωσε: «Σήμερα υπογράφηκε ένα εξαιρετικά σοβαρό έργο για τον Δήμο μας και συγκεκριμένα για τη δημοτική κοινότητα της Νίκαιας. Ένα έργο που επιβάλλονταν να υλοποιηθεί εδώ και χρόνια. Θυμίζω ότι η ελληνική και η ευρωπαϊκή νομοθεσία επιτάσσει σε πόλεις άνω των 2000 κατοίκων να έχουν βιολογικό καθαρισμό και από το 2020, όποιες πόλεις δεν συμμορφωθούν με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο θα υποστούν τις συνέπειες με την επιβολή προστίμων. Έχοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα, με την άριστη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και προσωπικά με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό κατορθώσαμε να δρομολογήσουμε αυτό το τόσο σημαντικό έργο. Ευελπιστώ ότι στα επόμενα δύο χρόνια, όταν το έργο ολοκληρωθεί, η Νίκαια θα πληροί τους σύγχρονους οικολογικούς όρους και οι κάτοικοί της θα απολαμβάνουν ένα έργο διεθνών προδιαγραφών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass