«Ισχυρή εντολή την πρώτη Κυριακή των εκλογών»

«ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ» ΤΟΝΙΣΕ Ο ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ»

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2019 22:10

«Ζητάμε ισχυρή εντολή την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Για να έχουμε τη δυνατότητα, μέσα στο νέο περιβάλλον για την Αυτοδιοίκηση, να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο μας στον Δήμο» τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, μιλώντας χθες βράδυ σε εκδήλωση της «Συμπαράταξης».

Στην εκδήλωση, που έγινε στο ξενοδοχείο «Διβάνη», ο κ. Καλογιάννης παρουσίασε τους πρώτους 110 υποψηφίους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» που ηγείται, ένα «ψηφοδέλτιο ενότητας και νίκης» όπως το χαρακτήρισε, υπογραμμίζοντας ότι «αντιπροσωπεύει την κοινωνία του Δήμου μας. Κοινωνικές ομάδες και συλλογικότητες, την ενεργή κοινωνία της Λάρισας. Μια ευρεία κοινωνική πλειοψηφία που στηρίζει τη «Συμπαράταξη». Τους πολίτες με άποψη και με διάθεση για συμμετοχή στη δημόσια συζήτηση για το σήμερα και αύριο της πόλης και του δήμου μας».

ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ

Ο κ. Καλογιάννης ξεκίνησε την ομιλία του υπενθυμίζοντας ότι «στις εκλογές του 2014 πορευτήκαμε με την ενότητα αυτοδιοικητικών κινήσεων και πολιτών και εκφράσαμε το βαθύ αίτημα της κοινωνίας για αλλαγή στον Δήμο. Η «Συμπαράταξη» αποτελεί ένα πρωτόγνωρο αυτοδιοικητικό εγχείρημα, μια παράταξη με προοδευτικό προσανατολισμό και με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά».

ΕΡΓΟ

«Από την πρώτη ημέρα που βρεθήκαμε στο τιμόνι του Δήμου Λαρισαίων ανοίξαμε τις πόρτες στους φορείς, τις συλλογικότητες και τους πολίτες, εργαστήκαμε στη βάση της συμμετοχικότητας και της συνεργασίας με όλους, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις.

Δουλέψαμε εντατικά για τη Λάρισα της επόμενης 15ετίας. Σχεδιάσαμε το έργο και τις παρεμβάσεις μας, με βάση το όραμά μας για τον Δήμο μας». Ο κ. Καλογιάννης κάνοντας επιγραμματική αναφορά στο έργο της δημοτικής αρχής τόνισε πως «αν συγκρίνουμε τον Δήμο που παραλάβαμε το 2014 μέχρι σήμερα έχουν γίνει σημαντικά βήματα. Το μεγάλο πρόγραμμα έργων από τον Δήμο και τη ΔΕΥΑΛ φτάνει στα 60 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων που υλοποιείται στην Τ.Α α’ βαθμού μετά τον Δήμο Αθηναίων.

Στον τομέα του πολιτισμού, ο Δήμος μας βιώνει συνθήκες πολιτιστικής άνοιξης. Στην κοινωνική πολιτική απλώσαμε δίχτυ προστασίας για πιο αδύναμους. Βαθιά μας πίστη είναι επίσης ότι δήμος δεν είναι μόνο τα έργα, είναι κυρίως οι άνθρωποι.

Διοργανώσαμε μεγάλα γεγονότα που δεν υπήρχαν όπως το Πάρκο των Ευχών, εξελίξαμε και αναβαθμίσαμε άλλες διοργανώσεις όπως η Γεωργική Έκθεση που έγινε Agrothessaly, ενώ η δουλειά μας για την «Πόλη που Μαθαίνει» επέφερε Διεθνές Βραβείο από την UNESCO.

Με τις δικές μας ενέργειες αποδόθηκαν τα 240 στρέμματα του ΕΘΙΑΓΕ, ενώ είμαστε μπροστά σε θετικές εξελίξεις για τις στρατιωτικές εκτάσεις, όπως το στρατόπεδο «Τζήμα», μέρος του «Μπουγά», αλλά και το στρατιωτικό πρατήριο στο Κέντρο.

Ο Δήμος μας μπήκε μπροστά και στην υπόθεση της αξιοποίησης της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής, ενώ στις προτεραιότητές μας είναι πάντα το Αρχαίο Θέατρο».

 «Η Λάρισα, βρίσκεται στην πορεία ενός μεγάλου άλματος για το μέλλον. Για το προγραμματικό πλαίσιο για τη νέα τετραετία θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε στην εκδήλωση στις 14 Μαρτίου».

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Το θέμα των συνεργασιών αποτέλεσε ξεχωριστή αναφορά στην ομιλία Καλογιάννη, ο οποίος τόνισε πως «η καθιέρωση της απλής αναλογικής, διαμορφώνει νέες συνθήκες στον τρόπο εκλογής των δημοτικών συμβούλων. Δεν μας τρομάζει. Άλλωστε η συνεργασία, η συνεννόηση και ο διάλογος είναι στο DNA αυτής της παράταξης. Ωστόσο είναι κρίσιμο και ιδιαίτερα σημαντικό στη νέα τετραετία να συνεχίσουμε, χωρίς τρικλοποδιές και προβλήματα, αυτό το μεγάλο έργο που έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε.

Γι’ αυτόν τον λόγο ζητάμε ισχυρή εντολή την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Για να έχουμε τη δυνατότητα, μέσα σ΄ αυτό το νέο περιβάλλον για την Αυτοδιοίκηση, να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο μας στον Δήμο».

«Με ξέρετε» πρόσθεσε ο δήμαρχος «αρκετοί με γνωρίσατε από τη θητεία μου στην Αυτοδιοίκηση, την περίοδο του αειμνήστου Λαμπρούλη. Η πορεία μου στη Λάρισα, τόσο ως επαγγελματία, οικογενειάρχη και άνθρωπο με δημόσιο λόγο είναι γνωστή. Υπηρετώ τη Λάρισα από τη θέση του δημάρχου με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ήθος και ανιδιοτέλεια, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της πόλης».

«Στην πορεία προς τις εκλογές» τόνισε ο κ. Καλογιάννης ολοκληρώνοντας την ομιλία του, είμαι σίγουρος ότι κάποιοι από τους άλλους διεκδικητές θα προσπαθήσουν να απαξιώσουν και να ακυρώσουν το έργο μας και να αμφισβητήσουν τον τρόπο λειτουργίας μας στον Δήμο. Είμαι σίγουρος ότι θα ακουστούν πολλά. Κάποιοι θα τα παίξουν όλα για όλα.

Δεν θα διστάσουν, όπως δεν δίστασαν να σύρουν τον Δήμαρχο, υπόδικο στα δικαστήρια καταθέτοντας εναντίον του αγωγή. Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Οι πολίτες σε μια περίοδο κρίσης, απαιτούν σοβαρότητα, απαιτούν σχέδιο, απαιτούν γνώση των προβλημάτων. Και απαιτούν να συνεχιστούν οι αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί. Μαζί αλλάζουμε την πόλη μας».

Η εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού, των κομμάτων που στηρίζουν τη «Συμπαράταξη», ολοκληρώθηκε με φιλική βραδιά της κίνησης στον «Μύλο 1927».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass