Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρωταγωνιστές οι εκπαιδευτικοί

Δήλωσε ο Χρ. Κέλλας στην κοπή πίτας ΔΑΚΕ καθηγητών

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2019 21:24

«Η ΔΑΚΕ είναι η κορυφαία συνδικαλιστική παράταξη εργαζομένων της χώρας, με ιστορία, αγώνες και προσφορά, που ακόμα και οι αντίπαλοί μας αναγνωρίζουν.


Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που, από τη θέση του αν. τομεάρχη Παιδείας της παράταξής μας, συνεργάζομαι μαζί σας, καθώς είστε στελεχιακό δυναμικό υψηλότατου επιπέδου, με κατάρτιση, πολύπλευρες γνώσεις, άποψη και το σημαντικότερο όρεξη για δουλειά».
Τα ανωτέρω επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της ΔΑΚΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση και συνεχάρη τους διοργανωτές, έδωσε το σύνθημα για τη νίκη στις ερχόμενες εκλογές, τονίζοντας:
«Τέσσερα χρόνια τώρα, βιώνουμε την πλήρη απαξίωση της Παιδείας και της Εκπαίδευσης, ενώ γινόμαστε μάρτυρες των πειραματισμών και των ιδεοληψιών του Μπαλτά, του Φίλη και του Γαβρόγλου.
Ο Πρόεδρός μας το έχει πει και εγώ δεν θα κουράζομαι να το λέω: Όλα είναι θέμα Παιδείας! Ως αυριανή Κυβέρνηση είμαστε έτοιμοι να δώσουμε στην Εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς μας τον πρωταγωνιστικό ρόλο που τους αξίζει!
Ως Νέα Δημοκρατία στηρίζουμε τη Δημόσια Εκπαίδευση και το λειτούργημα του εκπαιδευτικού!
Θέλουμε ένα σχολείο:
• Ελεύθερο και ευέλικτο σε σχέση με την οργάνωση και τη διαχείριση πόρων, με αναβαθμισμένα προγράμματα σπουδών για τη στήριξη των δημόσιων λειτουργών.
• Δημιουργικό, που θα δίνει ευκαιρίες κυρίως στους αδύναμους, χτίζοντας χαρακτήρες και αντιμετωπίζοντας τις ανισότητες, ώστε να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής και να ετοιμάσει μια νέα γενιά Ελλήνων με σεβασμό σε αρχές και αξίες, που ποδοπατούνται στις μέρες μας.
Σε κάθε περιφερειακή ενότητα θα δημιουργήσουμε από ένα πρότυπο σχολείο, βάζοντας τέλος στην υποβάθμιση των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, που από νησίδες αριστείας έχουν γίνει θύματα των κυβερνητικών ιδεοληψιών.
Όλες οι αδικίες, που συντελούνται στα συμβούλια επιλογής στελεχών εκπαίδευσης, θα αρθούν άμεσα, καταργώντας τον συγκεκριμένο νόμο.
Θέλουμε πανεπιστήμια, που θα είναι ανταγωνιστικά στο σύγχρονο περιβάλλον, συνδέοντας την ακαδημαϊκή έρευνα με την αγορά εργασίας, σε συνθήκες ασφάλειας και ελευθερίας».
Προσθέτως, ο αν. τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ αναφέρθηκε στο ζήτημα της αξιολόγησης, σημειώνοντας:
«Και επειδή το «φάντασμα» της αξιολόγησης πλανάται πάνω από τα σχολεία μας, αφού πολλά συζητούνται και τρέφονται από την έντεχνη παραπληροφόρηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε σαφείς: Θέλουμε την αξιολόγηση οργανωμένη, με θεσμικό πλαίσιο και τεχνικές, που θα προκύψουν έπειτα από διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε να διασφαλιστούν η ποιότητα και η αναβάθμιση της εκπαίδευσης».
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Κέλλας σημείωσε:
«Όλες αυτές οι δομικές αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν χωρίς τη δική σας συνδρομή. Σας καλώ, λοιπόν, να προχωρήσουμε, όλες και όλοι μαζί, ενωμένοι!
Για τα παιδιά μας!
Για την Ελλάδα!».