Χωματερή δίπλα σε… σχολείο!

ΣΤΡΩΜΑΤΑ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΖΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2019 22:10

Θλιβερή, τουλάχιστον, είναι η εικόνα πλησίον του Γυμνασίου-Λυκείου στο Δομένικο Ελασσόνας, από τα βουνά μπάζων που έχουν συσσωρευτεί.

Ο χώρος που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το σχολείο έχει μετατραπεί σε χώρο εναπόθεσης μπάζων, αφού ορισμένοι επιλέγουν να τα αποθέσουν εκεί αντί να ειδοποιήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Παλιά στρώματα, τηλεοράσεις, οικοδομικά υλικά, συσκευασίες φυτοφαρμάκων και σε κάποιες περιπτώσεις και οικιακά σκουπίδια (κουτάκια αναψυκτικών, συσκευασίες απορρυπαντικών κ.ά.) καταλήγουν στην αυτοσχέδια χωματερή.

Κάτοικος της περιοχής (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση της «Ε») αγανακτισμένη από το θέαμα αλλά και προβληματισμένη, καταγγέλλει στην «Ε» όχι τις αρχές αλλά τους κατοίκους που ευθύνονται γι’ αυτήν την κατάσταση. «Δεν ευθύνεται ο Δήμος για το γεγονός ότι ορισμένοι δεν σέβονται το περιβάλλον και το γεγονός ότι μολύνουν με σκουπίδια ένα χώρο που βρίσκεται δίπλα σε σχολείο. Καθημερινά από αυτό το σημείο περνούν μαθητές για να πάνε στο σχολείο τους. Έχουν άραγε αναλογιστεί πόσο επικίνδυνο είναι για τα παιδιά αλλά και πόσο άσχημη είναι η εικόνα; Έχουμε ένα χωριό πανέμορφο και ένα σχολείο κόσμημα, αλλά δυστυχώς επικρατεί αδιαφορία. Η ευθύνη βαραίνει εκείνους που χωρίς δεύτερη σκέψη ξεφορτώνονται τα σκουπίδια τους όπου βρουν. Όλα ξεκινούν από τον πολίτη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η «Ε» επικοινώνησε και με τον διευθυντή του σχολείου κ. Αστέριο Φανίκο, ο οποίος παραδέχεται ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα και υπήρξαν γονείς οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν και στη διεύθυνση του σχολείου. «Είναι γεγονός ότι ο χώρος περιστασιακά χρησιμοποιείται για την απόθεση μπάζων. Συνέβη και πέρυσι. Εδώ και ένα μήνα παρατηρείται και πάλι το ίδιο φαινόμενο. Ευτυχώς δεν είναι οικιακά απορρίμματα να έχουμε και άλλα προβλήματα. Φυσικά είναι λυπηρό και αντιαισθητικό ως θέαμα. Είναι μόλις 100 μέτρα από το σχολείο. Εδώ είναι χώρος παιδείας και δεν αρμόζει αυτή η εικόνα» αναφέρει χαρακτηριστικά. Παράλληλα, σημειώνει ότι ήδη επικοινώνησε με τις αρχές του τόπου γνωστοποιώντας το πρόβλημα και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα λυθεί.

 

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass