Ο Αγιος Γεώργιος δίδαξε ελληνορθόδοξη παιδεία

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2019 17:55

Μεγάλη και εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των πιστών χριστιανών, την παραμονή της εορτής του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Γεωργίου, του εκ Ραψάνης, στον πανηγυρικό εσπερινό που τελέσθηκε στην ορεινή και γραφική Ραψάνη τη Δευτέρα, παρουσία του δημάρχου Τεμπών κ. Κωνσταντίνου Κολλάτου, του υποψήφιου δημάρχου Γιώργου Μανώλη κι άλλων αρχόντων της περιοχής.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος μίλησε για τη σπουδαιότητα του μαρτυρίου και της ομολογίας ενός νέου Διδασκάλου, που κατηύθυνε τις ψυχές των μαθητών του στον Ιησού Χριστό και μαρτύρησε σκληρά γιατί εδίδασκε την κατά Θεόν παιδεία, μορφώνοντας τον Κύριο στις παιδικές καρδιές τους, διότι εκτελώντας πιστά το χρέος του ήθελε συγχρόνως να δημιουργήσει γνήσια πρότυπα, αξίες και ιδανικά στα σκλαβωμένα νιάτα της εποχής του. Στο τέλος δε ευχαρίστησε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές, που από εγγύς ή μακράν ανήλθαν στη Ραψάνη για τον εορτασμό του Πολιούχου της, Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου, του εν Τυρνάβω μαρτυρήσαντος και ιδιαίτερα ευχαρίστησε όλους εκείνους οι οποίοι με θυσίες πολλές αγωνίζονται με στόχο να συντηρούν και να ανακαινίζουν τις πολλές εκκλησίες της πανέμορφης Ραψάνης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass