Αθωώθηκε ο Κώστας Πηλαδάκης

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2019 15:09

 

Δικαστική ανατροπή μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενός έτους είχαμε στα δικαστήρια της Λάρισας, σε μια υπόθεση του πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Κώστα Πηλαδάκη. Συγκεκριμένα, το δευτεροβάθμιο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας αθώωσε τον πρώην ισχυρό άνδρα της ΑΕΛ για οικονομικά ζητήματα παρελθόντων ετών που σχετίζονται με την ομάδα.

Στο πρώτο δικαστήριο που είχε γίνει τον Μάιο του 2018 ο Κώστας Πηλαδάκης είχε κριθεί ένοχος για δύο πράξεις. Συνολικά είχε τιμωρηθεί με συνολική ποινή φυλάκισης 16 μηνών από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας για παραβάσεις του Ν. 2190/1920 περί Ανωνύμων Εταιρειών και συγκεκριμένα για ισολογισμούς των «βυσσινί». Η ποινή συμπληρωνόταν από χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Η πρώτη πράξη που κατηγορείτο είναι πως δεν προέβη εμπρόθεσμα στη σύνταξη του ετήσιου ισολογισμού (χρήσης 1η Ιουλίου 2011 μέχρι 30 Ιουνίου 2012), στην υποβολή του στη γενική συνέλευση των μετόχων προς έγκριση και ακολούθως στην υποβολή προς τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Η δεύτερη πράξη που κατηγορείτο είναι πως στις 30 Ιουνίου του 2013 συνέταξε ισολογισμό χρήσης 2013 ο οποίος ήταν «ψευδής και παραπλανητικός», καθώς εμφάνιζε «ψευδώς κονδύλι ύψους 7.824.205,84 ευρώ ως έξοδα προηγούμενης χρήσης».

Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο όμως δεν αποδείχθηκε τίποτα από τα παραπάνω και ως εκ τούτου ο Κώστας Πηλαδάκης κρίθηκε ομόφωνα αθώος.

Κώστας Γκιάστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass