«Οι αφορισμοί επιδεινώνουν το πρόβλημα»

ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΥΨΕΛΟΧΩΡΙ

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2019 15:52

«Τόσο στην Αναφορά, όσο και στην Ερώτηση, που κατέθεσα προς τον κ. Υπουργό, σε σχέση με τη νέα δομή μεταναστών και προσφύγων στο Κυψελοχώρι, επισήμανα μία σειρά από πολύ κρίσιμα ερωτήματα, που διατύπωσαν ο Δήμαρχος Τεμπών και η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας, σε σχέση με την ασφάλεια των πολιτών αλλά και των φιλοξενουμένων.

Ο κ. Βίτσας, όχι μόνο δεν έδωσε απαντήσεις, αλλά αντιφάσκει και συσκοτίζει την πραγματικότητα. Ενώ αρχικά χαρακτηρίζει ως “εύλογες” τις “αντιρρήσεις της τοπικής κοινωνίας”, στη συνέχεια κάνει λόγο για “ορθή πληροφόρηση και σωστές κατευθύνσεις προς τους πολίτες”, προκειμένου να μην “τρέφεται η ξενοφοβία” και να υπάρξει “ωφέλεια για την τοπική αγορά και την απασχόληση με οικονομικούς όρους”».

Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, αναφορικά με την απάντηση, που έλαβε από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, προσθέτοντας: «Η προσέγγιση του κ. Βίτσα είναι αντιφατική και αλλοπρόσαλλη. Δεν είναι δυνατόν, από τη μία, να δέχεται τις αντιρρήσεις ως εύλογες και, από την άλλη, να τις χαρακτηρίζει ως ξενοφοβικές, ούτε είναι λογικό, έναντι των εξαιρετικά σοβαρών ζητημάτων ασφάλειας, που θέτουν οι αρχές, να γενικολογεί περί “καλλιέργειας ξενοφοβικών αισθημάτων”, αντιπαρατάσσοντας την ωφέλεια της τοπικής αγοράς και της απασχόλησης από ανθρώπους που αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και για αυτό φιλοξενούνται. Εκτός και αν πρόκειται για μετανάστες-επενδυτές και μας το κρύβει. Επιπλέον, ο ισχυρισμός του περί συνεργασίας με τους φορείς, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην Αστυνομία της Λάρισας, δεν ισχύει.

Καλή η έκθεση ιδεών που έγραψε, αλλά οι δημόσιες πολιτικές ασκούνται με ρεαλισμό. Καλώ τον κ. Βίτσα να ενημερώσει τις αρχές και τους πολίτες, αντί να κρύβεται πίσω από την ταμπέλα της “ξενοφοβίας”, την οποία τοποθετεί χωρίς δεύτερη σκέψη σε όσους διατυπώνουν ενστάσεις σε σχέση με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass