Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Η Ελπίδα» Αμπελώνα στο Κέντρο Αιμοδοσίας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΜΑΙΡΗ ΧΑΤΖΗΤΑΚΗ

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2019 22:10

Επίσκεψη στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας πραγματοποίησε ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα»» κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, συνοδευόμενος από τον γραμματέα του συλλόγου κ. Μάριο Κουκουβίνο και τα μέλη κ. Στέλιο Καφέ και κ. Σοφία Τσιροπούλου.

Εκεί συναντήθηκαν, αρχικά με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της Αιμοδοσίας και αφού ενημερώθηκαν για την όλη διαδικασία επεξεργασίας και διαχείρισης του αίματος, επέδωσαν σ' αυτούς την απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου, με την οποία ορίζονται τρία συγκεκριμένα μέλη του, ως υπεύθυνα, τα οποία σε επικοινωνία με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, όπου διατίθεται το αίμα που συγκεντρώνει ο σύλλογος με τις ομαδικές Αιμοληψίες που οργανώνει στη διάρκεια του έτους, θα φροντίζουν για τη διάθεση αίματος στα μέλη του συλλόγου, καθώς και σε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, για τη διετία 2019-2020.

Στη συνέχεια, συναντήθηκαν με τη διευθύντρια του Κέντρου Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου κ. Μαίρη Χατζητάκη, με την οποία αντάλλαξαν απόψεις για τις ακόμα καλύτερες και αποτελεσματικότερες Αιμοληψίες του συλλόγου, καθώς και για τις προγραμματισθείσες πρωτοβουλίες και δράσεις του, που σκοπό έχουν να συμβάλλουν αποφασιστικά στην παραπέρα καλλιέργεια και διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας, τόσο στον Αμπελώνα, όσο και στον Δήμο Τυρνάβου γενικότερα.

Οι εν λόγω δράσεις του συλλόγου, σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του ΓΝΛ, θα πραγματοποιηθούν τους ερχόμενους μήνες, Απρίλιο και Μάιο, αντίστοιχα, σε όλα τα σχολεία του Αμπελώνα, Γυμνάσιο, Λύκειο, 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία και θα περιλαμβάνουν: ομιλίες, σχετικές με τον σκοπό και τη σημασία του εθελοντισμού και της αιμοδοσίας από τη διευθύντρια του Κέντρου Αιμοδοσίας κ. Χατζητάκη και παρουσίαση των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων του συλλόγου «Η Ελπίδα».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Σχετικά Άρθρα