«Εμπαιγμός με διάφορες δικαιολογίες»

ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2019 15:38

Για «εμπαιγμό με διάφορες δικαιολογίες, έτσι ώστε να πάμε με εκκρεμότητες μέχρι τις δημοτικές εκλογές, για ευνόητους λόγους» κατηγορεί τη δημοτική αρχή Λάρισας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ζήσης Γκαραλιάκος και τα μέλη της διοίκησης, Δημ. Χατζίκος και Ελισσάβετ Βίτκου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες, τόνισαν ότι «μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον δήμαρχο και αντιδημάρχους του Δήμου Λαρισαίων εδώ και μήνες, για ζητήματα άμεσης παροχής σε εργαζόμενους, συνεχίζεται ο εμπαιγμός με διάφορες δικαιολογίες, έτσι ώστε να πάμε με εκκρεμότητες μέχρι τις δημοτικές εκλογές, για ευνόητους λόγους.

Είναι απορίας άξιο, να έχει ο δήμος 27 εκατ. ευρώ -όπως διατυμπανίζει ο κ. Δήμαρχος- και να μην εφαρμόζει την ΣΣΕ 2017-2018, να μην πληρώνει τη δικαστική απόφαση για τον 13ο και 14ο μισθό, να είναι απλήρωτοι 3 και πλέον μήνες οι εργαζόμενοι στον παιδικό σταθμό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, καθώς και οι συνάδελφοι στη Δημοτική Αστυνομία έχουν να πάρουν στολές από το 2015 (κανονικά είναι κάθε 2 χρόνια), τα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Για τους εργαζόμενους που τα τελευταία 9 χρόνια έχουν υποστεί τις συνέπειες της κυρίαρχης και εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής, για την οποία είναι ξεκάθαρο ότι η δημοτική Αρχή δεν θέλει ούτε μπορεί να συγκρουστεί, δεν έχει ευρώ. Είναι η λογική του φθηνού εργαζόμενου χωρίς δικαιώματα. Είναι το κλειδί για την πολυπόθητη «μεταμνημονιακή» ανάπτυξη που μας υπόσχονται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών αρχών, αφού συνεχίζεται και θα συνεχιστεί το τσάκισμα κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων.

 Ήρθε η ώρα να εμπιστευτούν οι εργαζόμενοι τις δικές τους δυνάμεις. Δεν έχουμε ανάγκη από «σωτήρες». Χρειαζόμαστε σωματείο μαζικό, ταξικό κίνημα, με οργάνωση και αγώνα και κοινωνική συμμαχία που θα αμφισβητεί αυτόν τον δρόμο ανάπτυξης» κατέληξαν οι συνδικαλιστές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass