Χρηματοδοτεί έργα 7,2 εκατ. ευρώ ο «ΦιλόΔημος»

ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΓΙΑΣ, ΤΥΡΝΑΒΟΥ, ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Οικονομικές ενισχύσεις για τους Δήμους Αγιάς, Τυρνάβου και Ελασσόνας, ενέκρινε πρόσφατα το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦιλόΔημος», για την υλοποίηση τριών έργων υποδομών, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε κονδύλι ύψους 3 εκατ. ευρώ στη ΔΕΥΑ Ελασσόνας, για την αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στη Δ.Κ. Ελασσόνας, επίσης 1.738.480,00 ευρώ στον Δήμο Αγιάς για την ανέγερση Δημοτικού Καταστήματος στον Δήμο Αγιάς, καθώς και 2.500.000 ευρώ στη ΔΕΥΑ Τυρνάβου, για τη συμπλήρωση δικτύων αποχέτευσης ομβρίων για την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών του Δήμου Τυρνάβου.

Οι νέες εγκρίσεις προτάσεων δήμων της χώρας, που είχαν κατατεθεί για ένταξή τους στον «ΦιλόΔημο», περιλαμβάνουν συνολικά 90 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 173.693.580,25 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, αφορούν έργα «στους τομείς της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της αγροτικής οδοποιίας, της αποκατάστασης ΧΑΔΑ, της ανέγερσης και επανάχρησης δημοτικών κτιρίων, της επισκευής, συντήρησης σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, της προμήθειας και τοποθέτησης εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών και της κατασκευής, επισκευής και συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων.

Στα έργα αυτά περιλαμβάνονται και τα πρώτα 21 έργα που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας μέσα στις Ζώνες Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας (ΖΔΥΚΠ). Να σημειωθεί ότι μαζί με τα συγκεκριμένα έργα δίνεται η δυνατότητα χρηματοδότησης και δράσεων πρόληψης και προειδοποίησης.

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass