Χτύπησαν και λήστεψαν 83χρονη στο Ομόλιο

ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ * ΝΕΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2019 22:10
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μια 83χρονη γυναίκα έπεσε θύμα -αυτή τη φορά- δύο αγνώστων που δεν δίστασαν να τη χτυπήσουν προκειμένου να τη ληστέψουν. Η 83χρονη Λαρισαία έτυχε αυτές τις ημέρες να βρεθεί στο εξοχικό της στο Ομόλιο, όπου προχθές βράδυ δέχθηκε την επίθεση των ληστών, οι οποίοι τη χτύπησαν τραυματίζοντάς την ευτυχώς ελαφρά.

Δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη 35χρονου στα Δελέρια, επίσης για ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στη γύρω περιοχή, το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών που ερευνά την υπόθεση εξετάζει το ενδεχόμενο ο ένας εκ των δύο δραστών της προχθεσινής ληστείας να είναι συνεργός του 35χρονου συλληφθέντα που αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ.

Η 83χρονη έβλεπε τηλεόραση, στις 9 προχθές το βράδυ, όταν άκουσε τον θόρυβο που προκάλεσαν οι δύο δράστες σπάζοντας την τζαμαρία της εξωτερικής πόρτας του μπαλκονιού. Για να αντικρύσει έντρομη τους δυο άνδρες που εισέβαλαν στην απόμερη μονοκατοικία, οι οποίοι απειλώντας την 83χρονη για τη ζωή της δεν δίστασαν να τη χτυπήσουν ζητώντας χρήματα. Οι δύο ληστές, ψάχνοντας το σπίτι βρήκαν την τσάντα της 83χρονης από την οποία και αφαίρεσαν 300 ευρώ, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα και στη συνέχεια διέφυγαν.

Η 83χρονη ζήτησε στη συνέχεια τη συνδρομή γειτόνων που ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ. ενώ για την παροχή πρώτων βοηθειών, αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γόννων και μετέπειτα στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών εντείνει τις έρευνες στην περιοχή, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ένας εκ των δραστών της προχθεσινής ληστείας να υπήρξε συνεργός του 35χρονου συλληφθέντα στα Δελέρια, επίσης για ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων.

«ΜΑΧΑΙΡΟΠΙΡΟΥΝΑ»

Όπως είναι γνωστό μετά την τελευταία ληστεία στη Ροδιά, αστυνομικοί του Τμήματος Τυρνάβου και της ΟΠΚΕ συνέλαβαν έναν 35χρονο υπήκοο Αλβανίας ενώ ταυτοποίησαν τα στοιχεία ομοεθνή του, ο οποίος διέφυγε της σύλληψης.

Οι δύο ληστές με τα… μαχαιροπίρουνα -καθώς μετά τη ληστεία έτρωγαν και το φαγητό των θυμάτων τους- αιφνιδίαζαν τους ηλικιωμένους εισβάλλοντας στα σπίτια τους βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες και με την απειλή κατσαβιδιού, τούς έκλεβαν τα χρήματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τους χτυπούσαν κιόλας, κυρίως για εκφοβισμό χωρίς ευτυχώς να τραυματίσουν σοβαρά τα θύματά τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως ληστεύοντας ηλικιωμένο στη Γυρτώνη οι δράστες άνοιξαν το ψυγείο και το έστρωσαν στο φαγοπότι, ενώ ληστεύοντας άλλον ηλικιωμένο στον Βρυότοπο έβγαλαν κρέας από την κατάψυξη, το έβρασαν και το έφαγαν σαν νοικοκυραίοι.

Ο 35χρονος συνελήφθη στα Δελέρια μετά και τη ληστεία στη Ροδιά (σε βάρος 82χρονου και της 71χρονης γυναίκας του) ενώ από την έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Τυρνάβου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, προέκυψε η εμπλοκή του και σε δύο ακόμη ληστείες σε βάρος, ενός 75χρονου στον Βρυότοπο και ενός 86χρονου στη Γυρτώνη.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass