«Θέλουμε τον δημότη πρωταγωνιστή στον σχεδιασμό μιας νέας πολιτικής»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας ανακοίνωσε επτά άξονες δράσης και μέρος των υποψηφίων του συνδυασμού του

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2019 22:40

Τις θέσεις και αρχές του συνδυασμού του, καθώς και μέρος των υποψηφίων παρουσίασε χθες το μεσημέρι στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Δημοτική Κίνηση Τυρνάβου», κ. Γιάννης Κόκουρας σε μία εντυπωσιακή σε παλμό και παρουσία πλήθους κόσμου συγκέντρωση.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, οι βουλευτές της Ν.Δ. κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας και Γιώργος Κατσιαντώνης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρήστος Καπετάνος και η πρώην δήμαρχος Αμπελώνα κ. Αναστασία Ψύρρα, ενώ για την προσωπικότητα του Γιάννη Κόκουρα μίλησε η διευθύντρια του ΓΕΛ Τυρνάβου κ. Κωνσταντινιά Πατσή.

Εμφανώς ικανοποιημένος από τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου κ. Γιάννης Κόκουρας σημείωσε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του κατέρχονται στις εκλογές με μοναδικό κίνητρο την αγάπη τους για τον τόπο όπου γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά και αποφάσισαν να διεκδικήσουν τον Δήμο Τυρνάβου. Όλοι τους άνθρωποι με αρχές, με αξίες, με ήθος, με νέες ιδέες- και το βασικότερο- με θέληση να κτίσουν ένα καλύτερο αύριο για τον Δήμο Τυρνάβου.

Όπως τόνισε, στις προτεραιότητες του συνδυασμού είναι να ξαναδοθεί στον συμπολίτη το κίνητρο για εκούσια και αβίαστη συμμετοχή του στα αυτοδιοικητικά δρώμενα.

Και συνέχισε: «Σήμερα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τον Δήμο μας. Θέλουμε τον δημότη πρωταγωνιστή στον σχεδιασμό μιας νέας πολιτικής. Της πολιτικής που θα διαχειριστεί με διαφάνεια, αξιοκρατία, όραμα, έμπνευση, δικαιοσύνη και ισότητα τα κοινά πράγματα με μοναδικό σκοπό το συμφέρον του τόπου, το κοινό καλό».

ΑΞΟΝΕΣ ΔΡΑΣΗΣ

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε επτά άξονες όπως:

Βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Πρωτογενής τομέας. Βασικός πυλώνας για εμάς είναι η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα. Οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι έχει πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια. Το αυξημένο κόστος παραγωγής, η υψηλή φορολογία, οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές και οι μειωμένες τιμές διάθεσης των προϊόντων δημιουργούν καταστάσεις δύσκολες ακόμα και για την επιβίωση του κλάδου. Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους και χρησιμοποιώντας την τεχνολογία που προχωράει με γοργούς ρυθμούς θα τους βοηθήσουμε αποτελεσματικά.

Κοινωνική Πολιτική. Ανάληψη δράσεων για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από την κρίση και των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας με την υποστήριξη και διεύρυνση δομών και προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας.

Πολιτισμός. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αντιμετωπίζει μόνο τα προβλήματα της καθημερινότητας του δημότη. Έχει χρέος να σχεδιάζει και να προγραμματίζει μια πολιτιστική πολιτική, μοχλό κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Αθλητισμός. Ο αθλητισμός για εμάς θεωρείται κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα του κάθε δημότη, γι’ αυτό και αποτελεί έναν ακόμη βασικό άξονα της κοινωνικής μας πολιτικής. Πέρα από μια σειρά από πολύ σημαντικά οφέλη που μπορεί να προσφέρει στους ανθρώπους, σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία και ισορροπία, μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Παιδεία. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα παιδιά μας και στη στήριξη της παιδείας. Κάθε προγραμματισμός μας που αφορά στον ευαίσθητο αυτόν τομέα γίνεται στη βάση της αδιαπραγμάτευτης βούλησής μας να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της νέας γενιάς, που σήμερα δυστυχώς βιώνει μια σκληρή πραγματικότητα.

Περιβάλλον. Στον προγραμματισμό μας προβλέπονται περισσότερες δράσεις για ένα καθαρότερο περιβάλλον και μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Με γνώμονα πάντα τον απόλυτο σεβασμό και την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος. Ευελπιστούμε βέβαια στην ευσυνειδησία των συμπολιτών μας οι οποίοι αποτελούν και το μεγάλο κεφάλαιο του Δήμου μας, έτσι ώστε Δήμος και δημότες να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός καθαρότερου περιβάλλοντος.

Και ο κ. Κόκουρας ολοκληρώνοντας την ομιλία του σημείωσε: «Στις 26 Μαΐου θα δώσουμε την τελική μάχη. Μέχρι τότε έχουμε έναν σκληρό αγώνα με δύσκολους αντιπάλους. Αυτός ο αγώνας θα κερδηθεί με άμεση επικοινωνία, πόρτα - πόρτα, με όλους τους συνδημότες μας. Σε αυτόν τον αγώνα σάς θέλω όλους εσάς δίπλα μου. Σας κοιτάω στα μάτια έναν - έναν και σας βεβαιώνω ότι εγώ και οι άξιοι μαχητές που έχω στο πλευρό μου με τη βοήθεια όλων σας θα είμαστε νικητές».

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Βασίλης Μάικος.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου κ. Γιάννης Κόκουρας ανακοίνωσε μέρος των υποψηφίων τού συνδυασμού του:

Αρζουμανίδης Σταύρος, Ιδιωτικός υπάλληλος και νέος αγρότης, Γιαννόπουλος Ανδρέας, Αγρότης, Δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος, Γκανάς Ιωάννης, Αγρότης, Πρόεδρος αγροτικού συλλόγου Δαμασίου και πρώην πρόεδρος τοπικής κοινότητας Δαμασίου, Γκάτσος Γιώργος, Ελεύθερος επαγγελματίας, Πρώην αντιδήμαρχος Τυρνάβου, Ζιωγάκης Αλέξανδρος, Δημόσιος υπάλληλος στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Καλακαλάς Ανδρέας, Ιατρός εργασίας, Κατσαρός Χριστόφορος, Φυσικοθεραπευτής-ελεύθερος επαγγελματίας, Πρώην πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος της ΔΗΜΤΟ, Κερκένης Χρήστος, Ελεύθερος επαγγελματίας στον κλάδο των ασφαλειών, Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αρβαντοβλάχων Αργυροπουλίου και υπεύθυνος αιμοδοτικού συλλόγου, Μαλίτας Πέτρος, Αγρότης, συνεταιριστικός υπάλληλος, Μάμμος Χρήστος, Στρατιωτικός, Μανδηλάς Λάσκαρης(Λάσκος), Ελεύθερος επαγγελματίας, Μέλος Δ.Σ. Αμβυκούχων, Μόρας Ιωάννης, Δάσκαλος πρώην δ/ντης δημ. σχολείου Ροδιάς και 19ου δημ. σχολείου Λάρισας, Γραμματέας πολιτιστικού και περιβαλλοντολογικού συλλόγου Δελερίων, Ναζίφης Κώστας, Ιδιωτικός υπάλληλος, Σακούτσιος Γεώργιος, Αγρότης-συνεταιριστής, Σαλτζίδης Γεώργιος, Ελεύθερος επαγγελματίας, Μέλος της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ομοσπονδίας ποντίων, Τζιούφας Σωτήρης, Πρόεδρος ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου και πρόεδρος ομάδας ροδακινοπαραγωγών Τυρνάβου-Αμπελώνα, Τσούτας Χρήστος, Ιδιωτικός υπάλληλος, πρώην μέλος Δ.Σ. Δόξας Αργυροπουλίου, Ανδρεοπούλου-Τζαφέρη Ιωάννα, Μέλος Δ.Σ. Αποστράτων Ελληνικής Αστυνομίας, Μέλος συλλόγου Αρωγή, Πρώην αντιδήμαρχος Αμπελώνα, Γεράση-Μπαλιάφα Δήμητρα, Ενεργειακός Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος, Γκουντουβά-Νταβαρούκα Σταματία, Καθηγήτρια φυσικής αγωγής, Πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Βρυοτόπου, Θάνου-Καραλή Κερασία(Σίσσυ), Ελεύθερη επαγγελματίας με σπουδές στο σχέδιο μέσω Η/Υ, Καρανίκα Ιωάννα, Οφθαλμίατρος με ιδιωτικό ιατρείο στον Αμπελώνα, Κοντσιώτη Χρυσάνθη, Ιδιωτική υπάλληλος, Απόφοιτη σχολής αργυροχρυσοχοΐας, Πρώην γραμματέας συμβουλίου νέων Αμπελώνα, Γραμματέας ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου, Κουτούκα-Νασιούλα Μαρία, Νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ, Αντιπρόεδρος εργαζομένων στον τομέα Υγείας, Λιάπη Δήμητρα, Καθηγήτρια φυσικής αγωγής, κάτοχος πτυχίου λογιστικής και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, Μέλος τοπικού συμβουλίου Βρυοτόπου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass