«Να δικαστεί όπως του αξίζει…»

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ 53ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΠΕΡΥΣΙ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΒΑΪΑ ΓΚΑΝΙΑ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2019 22:02

Η υπόθεση που συγκλόνισε πέρυσι τον Μάιο όλη την Ελλάδα, όταν ένας 53χρονος σκότωσε με πολλές μαχαιριές τη 45χρονη σύζυγό του Βάια Γκανιά μέσα στο σπίτι τους στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων, άρχισε να εκδικάζεται στη Λάρισα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Τα περισσότερα μέλη της οικογένειας, που κατέθεσαν, στάθηκαν ιδιαίτερα στη γενικά βίαιη συμπεριφορά του δράστη.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, το ζευγάρι ήταν παντρεμένο περίπου 25 χρόνια και από αυτόν τον έγγαμο βίο απέκτησαν τρία παιδιά. Το πρώτο τους παιδί μάλιστα τους χάρισε και ένα εγγονάκι που είχε σχεδόν την ίδια ηλικία με το τελευταίο τους παιδί. Ζούσαν τα τελευταία 7 χρόνια στο Μεγαλοχώρι, αν και δεν ήταν από εκείνο το μέρος, ενώ τα προβλήματά στη σχέση τους ήταν έντονα.

Σε τέτοια βαθμό μάλιστα που η γυναίκα είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του.

Στις 21 Μαΐου όμως του 2018 της αφαίρεσε τη ζωή ενώ την ίδια ώρα στο σπίτι βρίσκονταν το μικρότερο παιδί και το εγγόνι τους. Λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη κοντά στο γήπεδο του χωριού μετά από δικό του τηλεφώνημα προς την αστυνομία.

Η μητέρα της 45χρονης που εργαζόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ως νοσηλεύτρια ζήτησε από το δικαστήριο να δικαστεί «όπως του αξίζει» αλλά και «να το βρει από τον Θεό». Εξήγησε πως η κόρη της δεν αντιδρούσε και παρά τα δύσκολα χρόνια που περνούσε με τον άντρα της έκανε υπομονή. Βέβαια μετέφερε και τις απειλές που της είχε εκμυστηρευτεί η κόρη της ότι δεχόταν από τον 53χρονο. «Ακόμα και στην Αυστραλία να πας θα σε σκοτώσω» φέρεται να ήταν μια από αυτές.

Ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή αποτέλεσε η κατάθεση της μεγάλης κόρης που χαρακτήρισε τους καβγάδες των γονιών της έντονους και επιθετικούς, ενώ δεν έκρυψε πως θύμα της βίας του πατέρα της ήταν κάποιες φορές κι εκείνη με την αδερφή της, εκτός από τη μητέρα της. Είπε πως οι καβγάδες ξεκινούσαν συνήθως από μικροπράγματα και πως όταν είχε τα νεύρα του ο πατέρας της ξεσπούσε σε ‘κείνες. Ανάλογες ήταν και οι περιγραφές της μικρότερης κόρης.

Ο γείτονάς τους στο χωριό εξήγησε στο δικαστήριο πως επειδή έμενε ακριβώς δίπλα άκουγε τα πάντα, όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμα και τις απειλές από τον άνδρα προς τη γυναίκα. Για εκείνη την ημέρα εξήγησε πως ενώ ήταν γενικά ήρεμη ημέρα, ξαφνικά άκουσε φωνές από τα παιδιά που έκαναν λόγο για αίματα. Αμέσως είπε πως μπήκε στο σπίτι και είδε τη γυναίκα μαχαιρωμένη έχοντας ένα μαξιλάρι μπροστά σχεδόν στο στόμα της κάνοντας την εκτίμηση πως ήταν εκεί «για να μην φωνάξει». Μάλιστα ισχυρίστηκε πως εάν φώναζε θα την είχε ακούσει.

Η σύζυγος του γείτονα που κατέθεσε λίγο αργότερα ενθυμούμενη ένα περιστατικό της περιπετειώδους σχέσης του ζευγαριού, είπε πως η 45χρονη είχε φτάσει στο σημείο να πάει να κρυφτεί στο μπάνιο τους «για να μην τη χτυπήσει».

Βέβαια ο πατέρας του κατηγορουμένου εξέφρασε την άποψη πως όλα έγιναν πιθανότατα σε μια στιγμή που «θόλωσε» το παιδί του για το οποίο μίλησε με πολύ καλά λόγια. Επίσης ο πρώην εργοδότης του περιέγραψε στο δικαστήριο ένα πρόσωπο ιδιαίτερα εργατικό αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζήλευε τη σύζυγό του.

Η δίκη συνεχίζεται την επόμενη εβδομάδα με την απολογία του 53χρονου που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass