Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλοπές μετασχηματιστών αρδευτικών γεωτρήσεων

ΣΕ ΑΖΩΡΟ ΚΑΙ ΜΗΛΕΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2019 22:06

Σε έξαρση βρίσκεται, όπως όλα δείχνουν, το φαινόμενο κλοπής μετασχηματιστών της ΔΕΗ από αρδευτικά συστήματα γεωτρήσεων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ελασσόνας.

Ήδη, μόλις πριν από λίγα 24ωρα εντοπίστηκε κλοπή μετασχηματιστή σε αρδευτική γεώτρηση του Δήμου Ελασσόνας στην τοποθεσία «Λάκκες» της Αζώρου (απέχει 2 χλμ. από το χωριό). Ανάλογη κλοπή μετασχηματιστών σημειώθηκε πρόσφατα, πριν από 15 ημέρες, σε τρεις γεωτρήσεις στη Μηλέα (δύο δημοτικές και μία ιδιωτική) που υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Το φαινόμενο δεν είναι σημερινό, αφού εδώ και χρόνια είναι γνωστές οι «ανησυχίες» και οι «επιδόσεις» των κυνηγών χαλκού και οι λεηλασίες που προκαλούν στους μετασχηματιστές των γεωτρήσεων.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Ελασσόνας Γιάννης Σαπουνάς, αφού ενημερώθηκε, κατήγγειλε το πρόσφατο περιστατικό, με τη συνεργασία του προέδρου της Αζώρου Δημ. Βουρονίκου που διαπίστωσε το μέγεθος της ζημίας, ενώ ζήτησε από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας να εντείνει τους ελέγχους στην περιοχή, αφού τα φαινόμενα στην περιοχή είναι τακτικά και επαναλαμβανόμενα. Παράλληλα, ενημέρωσε και τη ΔΕΗ, προκειμένου να φροντίσει για την αποκατάσταση των ζημιών. Και όλα αυτά ενώ ήδη «τρέχει» η καλλιεργητική περίοδος για τους αγρότες της περιοχής.

Χαρακτηριστικά τα όσα είπε χθες στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας Γ. Σαπουνάς: «Απαράδεκτη η κατάσταση. Μόνο ανησυχία προκαλούν τέτοια φαινόμενα. Δεν σας κρύβω ότι οι κάτοικοι της περιοχής και οι αγρότες έχουν αγανακτήσει από την ανεξέλεγκτη δράση των άγνωστων και μάλιστα στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου. Ζητούν την παρέμβαση των αστυνομικών αρχών και την αύξηση της αστυνόμευσης για να δοθεί τέλος σε τέτοια φαινόμενα. Αν συνεχιστούν τέτοιου είδους λεηλασίες στα αρδευτικά συστήματα των γεωτρήσεων, δυστυχώς οι αγρότες μας δεν θα μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους και κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σοδειά…».

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Σχετικά Άρθρα