«Ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες»

«ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ» ΤΟΝΙΣΕ Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2019 22:14

«Μπροστά στις επερχόμενες εκλογικές μάχες, είναι κριτήριο ψήφου υπέρ του ΚΚΕ, η πολύχρονη πείρα, για τον ρόλο της ΕΕ, τους στρατηγικούς στόχους της που συναποφασίζουν στα τραπέζια των Βρυξελλών και υλοποιούν οι κυβερνήσεις με την κεντρική πολιτική, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Η δική μας απάντηση σε όλα αυτά είναι αντεπίθεση. Αντεπίθεση με ισχυρό το ΚΚΕ παντού και στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές και στις βουλευτικές εκλογές» τόνισε χθες από τη Λάρισα ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ, μιλώντας στο κατάμεστο Δημοτικό Ωδείο και στην πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι Τομεακές Οργανώσεις Λάρισας και Υπαίθρου Λάρισας του Κόμματος, τόνισε πως «η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες είναι η απάντηση στα εκβιαστικά διλήμματα. Στις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές που στήνουν τα κόμματα του διπολισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, και από κοντά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Για να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση στα κρίσιμα, για τη ζωή του λαού, ζητήματα».

Με αφορμή και τις ευρωεκλογές ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ρίχνουν τα δίχτυα τους στον λαό, στη νεολαία, και όταν λένε ότι οι ευρωεκλογές είναι μια κρίσιμη πολιτική μάχη για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ότι έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος για τον λαό.

Ο κ. Τσίπρας μάλιστα απευθυνόμενος σε νέους τους κάλεσε να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές για να υπερασπιστούν τις αξίες, τις αρχές και τις ιδέες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τις οποίες, όπως λέει, έχει εκτροχιαστεί σήμερα το «ευρωπαϊκό οικοδόμημα»… Λες κι αυτός ο δόλιος θέλει να το κρατήσει στις ράγες».

 «Δεν είναι αφελής, ούτε του λείπουν τα μαθήματα ιστορίας του Τσίπρα. Ξέρει και ποιοι την ίδρυσαν και γιατί την ίδρυσαν την ΕΕ, με ποιες αρχές. Γιατί η ΕΕ είναι ένωση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους ενάντια στους λαούς της Ευρώπης και όχι μόνο. Τα μνημόνια διαρκείας, η εμπλοκή και διεξαγωγή ιμπεριαλιστικών πολέμων, ήταν και είναι η ταυτότητα της ΕΕ. Η δήθεν «αλληλεγγύη» της, είναι τα κολαστήρια της Σάμου και της Μόριας, η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που εγκλωβίζει τους χιλιάδες πρόσφυγες στη χώρα μας και φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

 Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους νέους και τις νέες να ψηφίσουν με στόχο να κερδίσουν έδαφος οι ιδρυτικές αξίες της ΕΕ, έχει διπλό στόχο: Από τη μια θέλει να παρουσιάσει την ΕΕ σαν κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή μια ένωση ληστών, εχθρική για τις ανάγκες της νεολαίας και από την άλλη, να στεγνώσει εντελώς την οργή και τον θυμό που προκαλεί η πολιτική της ΕΕ, από το ταξικό πολιτικό κριτήριο».

ΝΕΟΛΑΙΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και όλα τα κόμματα του συστήματος, έχουν ένα ταμπού. Κάθε ανάγκη, κάθε δικαίωμα της νεολαίας, την έχουν μετατρέψει σε πεδίο κερδοφορίας και μπίζνες για τα επιχειρηματικά συμφέροντα» τόνισε ο γ.γ.του ΚΚΕ αναφερόμενος στην απασχόληση των νέων.

Σημειώνοντας πως «είναι πρόκληση να λέει ο κ. Μητσοτάκης πως οι νέοι δεν του ζητούν ούτε επιδόματα ούτε ευκαιριακή δουλειά στο Δημόσιο, του ζητάνε ευκαιρίες. Το λέει αυτό γιατί ο ίδιος και το κόμμα του, η ΝΔ, όπως και τα άλλα αστικά κόμματα, για να μην τους αδικήσουμε, έχουν διαγράψει εδώ και χρόνια τη λέξη δικαιώματα από το λεξιλόγιό τους».

ΑΓΡΟΤΙΑ

Εκτενή αναφορά έκανε ο κ. Κουτσούμπας και στα θέματα των αγροτών σημειώνοντας ότι «οι πρόσφατοι αγώνες επιβίωσης της αγροτιάς αποκάλυψαν για άλλη μια φορά τον ταξικό προσανατολισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

 Η κυβέρνηση απάντησε με την πρωτοφανή δικαστική δίωξη σε βάρος πρωτοπόρων αγροτοσυνδικαλιστών στη Θεσσαλία, με το ξεκίνημα των μπλόκων. Αρνήθηκε να διαθέσει από τον κρατικό προϋπολογισμό έστω και ένα ευρώ, για μια μικρή έστω μείωση του κόστους παραγωγής στους βιοπαλαιστές αγρότες, ενώ μοιράζει δισεκατομμύρια σε εφοπλιστές και βιομηχάνους για φοροαπαλλαγές, κίνητρα κλπ, αλλά και για επιδότηση των καυσίμων τους.

Αποκάλυψαν ακόμη, τη δημαγωγική, ψηφοθηρική αντιπολίτευση της ΝΔ που εναντιώθηκε στη μορφή πάλης των μπλόκων, που δεν είπε λέξη για τις δικαστικές διώξεις και δεν παίρνει θέση για τα αιτήματα επιβίωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων. Αλλά και τη στάση της εγκληματικής φασιστικής ΧΑ, που σταθερά προβοκάρει και συκοφαντεί τους αγροτικούς αγώνες».

«Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που στάθηκε μαχητικά στο πλευρό της αγροτιάς, όπως κάνει πάντα με συνέπεια. Η ΚΑΠ, οι αναδιαρθρώσεις, τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, τα μνημόνια και άλλα μέτρα, ευνοούν σταθερά τη συγκέντρωση της παραγωγής, της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων, της γης, την κυριαρχία των μονοπωλιακών ομίλων στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα».Publishing & Metadata

«Τη συγκεκριμένη τάση έρχεται να ενισχύσει η νέα ΚΑΠ 2021-2027, που συζητιέται αυτή την περίοδο στα επιτελεία της ΕΕ, με την ουσία της οποίας συμφωνεί και η ελληνική κυβέρνηση, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια, στην ένταση τέτοιων φαινομένων και στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, τα όποια ποιοτικά τρόφιμα εξακολουθήσουν να παράγονται, θα είναι απλησίαστα για τη λαϊκή κατανάλωση.

 Επειδή ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα έχουμε να κάνουμε ένα σχόλιο ακόμα: Το αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα των ΓΕΣΑΣΕ (δηλαδή του ΠΑΣΟΚ), ΣΥΔΑΣΕ (της ΝΔ) και ΠΑΣΕΓΕΣ, στο οποίο αναφέρεται, είναι εκείνο που στήριζαν τα κόμματα που κυβέρνησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια».

«Αυτό το υποτιθέμενο κίνημα-μαριονέτα προσπαθεί σήμερα να αναστήσει από τα τάρταρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». «Το ΚΚΕ με τις δυνάμεις του υποστηρίζει το οργανωμένο κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Αναδεικνύει τη σημασία της αγωνιστικής συμπόρευσης με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών».

Με τον κ. Κουτσούμπα, καταλήγοντας να σημειώνει πως «η δική μας απάντηση σε όλα αυτά είναι αντεπίθεση! Αντεπίθεση με ισχυρό το ΚΚΕ παντού και στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές και στις βουλευτικές εκλογές».

Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό που απηύθυναν ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας Π. Κρίκης και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Τ. Τσιαπλές σημειώνοντας την ανάγκη «για ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες». Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν επίσης, ο βουλευτής Λάρισας, Γ. Λαμπρούλης και οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο νομό, Σπ. Χατζηκράχτης, Δημ. Αβρανάς, Απ. Αναγνώστου, Γιάν. Κασίδας, Μαρία Κωστή και Βασ. Σταμουλάκης.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass