ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Ο ρατσισμός, φαρμακερό όπλο ενάντια στους εργαζόμενους

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2019 15:15

«Ο ρατσισμός αποτελεί φαρμακερό όπλο, που στρέφεται εναντίον της ενότητας των εργαζομένων, των συμφερόντων τους και του πόθου τους για ένα καλύτερο αύριο» τονίσθηκε χθες σε εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας (ΕΕΔΥΕ).

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή την 21η Μαρτίου που καθιερώθηκε ως διεθνής ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού στην κοινωνία και την εκπαίδευση, μετά και τη δολοφονία 70 διαδηλωτών από την αστυνομία της Νοτίου Αφρικής, την 21η Μαρτίου 1960.
Στο μήνυμα της ημέρας αναφέρθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, Δήμητρα Παπαστεργίου, η οποία απευθύνοντας χαιρετισμό μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «Σήμερα η ανθρωπότητα βλέπει να νεκρανασταίνεται το δηλητηριώδες φάντασμα του ρατσισμού ως συνέπεια των κυρίαρχων πολιτικών που οδηγούν σε συνεχώς αυξανόμενη φτώχεια και ανεργία, στην αλλαγή των συνόρων, στην υποδαύλιση του εθνικισμού και της εντεινόμενης γενικότερα σήψης του καπιταλιστικού συστήματος.
Ο ρατσισμός γίνεται πλέον καθημερινό φαινόμενο και «όπλο» στα χέρια των προπαγανδιστών ενός αντιδραστικού και βαθιά εκμεταλλευτικού συστήματος.
Η καλλιέργεια ξενοφοβίας, η απόδοση των κάθε λογής εγκλημάτων και κάθε κακού γενικότερα στους οικονομικούς και πολιτικούς μετανάστες αποτελούν τις πλέον συνηθισμένες τους πρακτικές, όπως φανερώνει και η ελληνική πραγματικότητα.
Σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση οι κυβερνήσεις πληθαίνουν τα γκέτο και μετατρέπεται η Μεσόγειος σε θάλασσα νεκρών με εκατοντάδες προσφυγόπουλα νεκρά ή αγνοούμενα.
Οι φασίστες, από τη μεριά τους χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο στις συνειδήσεις, αξιοποιώντας τη διόγκωση του προσφυγικού προβλήματος» με την ομιλήτρια να επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια του ΝΑΤΟ.  
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από τα σχήματα, Cake rapes και Άσπρες Μάσκες και τον μουσικοσυνθέτη Δημ. Φωτιάδη, με ερμηνευτές τούς Αποστόλη και Μαρία Φωτιάδη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass