ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Αθώος ο κρατούμενος για το επεισόδιο στις φυλακές

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2019 15:20

Αθώος, κατόπιν και αιτήματος των ίδιων των δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων, κρίθηκε χθες από Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας ο 33χρονος κρατούμενος που είχε επεισόδιο μαζί τους στις φυλακές της Λάρισας προχθές το πρωί με αφορμή τον τύπο ενός επισκεπτηρίου.

Οι δύο άνδρες της εσωτερικής φρουράς ενώπιον του δικαστηρίου εξέφρασαν την επιθυμία να μην υπάρξει ποινική δίωξη σε βάρος του κρατούμενου, υποβαθμίζοντας το επεισόδιο. Την ίδια ώρα ο 33χρονος κάτοικος Λάρισας, αλβανικής καταγωγής, που βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού και μεταφέρθηκε στη Λάρισα διότι επίκειται εκδίκαση υπόθεσης στην οποία εμπλέκεται, ζήτησε συγγνώμη μέσω του συνηγόρου του. Η μεταμέλειά του αυτή σε συνδυασμό με την επιθυμία των σωφρονιστικών υπαλλήλων οδήγησε το δικαστήριο στην αθώωσή του.
*Εν τω μεταξύ η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό εξηγώντας πως: «δύο συνάδελφοί μας Υπαρχιφύλακες, γρονθοκοπήθηκαν άγρια στο πρόσωπο και στο σώμα από αλλοδαπό κρατούμενο κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο». Και συνεχίζει: «Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ο κ. Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, που μόλις την περασμένη Παρασκευή βρισκόταν στην Λάρισα για ημερίδα, φωτογραφίες, χαμόγελα και δηλώσεις, τί έχουν να μας πουν για το νέο αυτό ξυλοδαρμό συναδέλφων μας; Θα το αντιμετωπίσουν και αυτό ως fake news; Θα λάβουν τα ίδια ανύπαρκτα μέτρα που έλαβαν και στο παρελθόν για τις υπόλοιπες φυλακές; Θα μας ασκήσουν μία ακόμα νέα συνδικαλιστική δίωξη; Η στοιχειώδης ευθιξία της παραίτησης δεν τους αφορά;». Η Ομοσπονδία αφού κατήγγειλε το περιστατικό και ευχήθηκε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση διευκρίνισε πως στέκεται ιδιαίτερα στο περιστατικό αυτό «καθώς η συγκεκριμένη φυλακή κατά κοινή ομολογία είναι από τις λίγες που κατά τα άλλα λειτουργεί τόσο καλά. Είναι εύκολο στον καθένα λοιπόν να καταλάβει πως αν αυτά συμβαίνουν στη φυλακή της Λάρισας, μπορεί να φανταστεί τι συμβαίνει στις υπόλοιπες ελληνικές φυλακές» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass