Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Έναρξη της διαβούλευσης για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2015 19:05

 

Τη Λάρισα των επόμενων ετών παρουσίασε σήμερα στο πλαίσιο της συνεδρίασης της επιτροπής διαβούλευσης για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του δήμου Λαρισαίων, ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης. «Στόχος μας η ανάδειξη της πόλης ως τρίτος πόλος ανάπτυξης της, με πυρήνα της τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λαρισαίων προς τους εμπλεκόμενους φορείς που συμμετείχαν στην επιτροπή διαβούλευσης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την έγκριση της Α΄φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος από το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας και σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο «Καλλικράτης» ξεκινά η περίοδος της διαβούλευσης του Προγράμματος με φορείς, έτσι ώστε να ενσωματωθούν οι παρατηρήσεις και στη συνέχεια να προχωρήσει για έγκριση της Β΄φάσης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις του δήμου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Το αναπτυξιακό όραμα του δήμου θεμελιώνεται σε βασικές αξίες οι οποίες διατρέχουν τόσο το προγραμματικό πεδίο με στόχο την ενίσχυση της θέσης της πόλης και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, όσο και το επίπεδο της διακυβέρνησης με στόχο την εμβάθυνση της τοπικής δημοκρατίας και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών. «Είναι σημαντικό για εμάς το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Μπορεί άλλες δημοτικές αρχές να φτιάχνουν ένα Πρόγραμμα διαπιστώσεων και στόχος του να είναι μόνο να είναι σωστό», δήλωσε ο κ. Καλογιάννης προσθέτοντας «εμείς δεν επιθυμούμε κάτι τέτοιο, ίσα ίσα που παλέψαμε για να αλλάξουμε τέτοιου είδους λογικές. Εμείς επιθυμούμε ένα επιχειρησιακό σχέδιο που να είναι πραγματικό. Που να μπορούμε να παρακολουθούμε με κάθε λεπτομέρεια την εκτέλεσή του κατά τη διάρκεια της τετραετίας που απομένει. Να είναι μετρήσιμο, με συγκεκριμένες περιγραφές και προτάσεις χρηματοδοτικών πηγών. Είναι ένα πρόγραμμα που δεν αποτελεί μια έκθεση ιδεών αλλά ένα συνεκτικό σχέδιο δράσεων που απεικονίζει το όραμα της δημοτικής αρχής για τα επόμενα χρόνια και το οποίο στην τελική του φάση θα περιλαμβάνει έργα και χρηματοδοτικές πηγές».

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη δημοτική αρχή το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στοχεύει σε μια πόλη που να μην είναι μεγαθήριο. Αντιθέτως να είναι αποκεντρωμένη με ζωντανά και ελκυστικά χωριά, με κέντρο χωρίς αυτοκίνητα, με ποδηλατοδρόμους και πεζοδρόμους, χωρίς κυκλοφοριακά προβλήματα.

Ζωή Παρμάκη

Σχετικά Άρθρα