Π. Σάπκας: Συνεχίζουμε…

ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2019 15:44

«Γιατί η συμμετοχή στα κοινά, όπως και ο πολιτισμός, είναι δικαίωμα και καθήκον»… Με τα λόγια αυτά που προσδιορίζουν την πολυετή ενασχόλησή του με τα αυτοδιοικητικά, ο Πάνος Σάπκας, νυν αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, προαναγγέλλει την κάθοδό του στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, στο πλευρό του Απόστολου Καλογιάννη.

Μέσω της «Ε» και με ανοικτή επιστολή προς τους πολίτες εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν σ΄ αυτή την απόφαση, κάνει έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, αναφέρεται στους επόμενους στόχους, και αποκαλύπτει το κίνητρο της συμπόρευσής του με τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων».

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…

«Αγαπητοί συμπολίτες, αισθάνομαι την ανάγκη να σας εξομολογηθώ ότι την απόφαση να κατέλθω εκ νέου υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές δεν την πήρα αβασάνιστα», τονίζει χαρακτηριστικά. «Έθεσα στον εαυτό μου δύο ερωτήματα. Γιατί να είμαι ξανά υποψήφιος και γιατί με τη Συμπαράταξη Λαρισαίων και τον Απόστολο Καλογιάννη.

Η αλήθεια είναι πως δεν γνωριστήκαμε αυτή την πενταετία. Όπως ίσως ξέρετε, ένσημα κομματικά δεν έχω. Πιστεύω όμως ότι έχω μεγάλη εμπειρία στα κοινά καθώς ασχολούμαι από το 1994 και ιδιαίτερα στον τομέα του πολιτισμού. Σύμφωνα με τον ορισμό της UNESCO, πολιτισμός είναι «ολόκληρο το πλέγμα των πνευματικών, υλικών, διανοητικών και συναισθηματικών χαρακτηριστικών που διακρίνουν μια κοινωνία και αποτελούν τα στοιχεία της πολιτισμικής ταυτότητάς της».

Το πεδίο λοιπόν, της πολιτιστικής έκφρασης είναι πολυεπίπεδο, κινείται στην παράδοση και στη σύγχρονη πραγματικότητα, περιλαμβάνει την πολιτιστική κληρονομιά αλλά και τη σύγχρονη δημιουργία. Εν κατακλείδι, ο Πολιτισμός αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για τη συνοχή μιας κοινωνίας και ταυτόχρονα μοχλό για την ανάπτυξή της. Κι έτσι τον αντιμετωπίσαμε στη θητεία μας.

Με τη φιλοσοφία ότι ο πολιτισμός δεν είναι κάτι ελιτίστικο. Είναι η ποιότητα σε όλα τα είδη της τέχνης, μα πάνω από όλα είναι η ένταξή τους στην καθημερινότητα των πολιτών.

Γι’ αυτό ρισκάραμε και αντισταθήκαμε σε ετοιματζίδικες λύσεις του συρμού. Γι’ αυτό εργαστήκαμε με βάση τις αρχές της συνέργειας, της αλληλεγγύης, της συμμετοχής, δίνοντας βήμα κι ευκαιρίες για δημιουργία στο ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, το οποίο είναι πολύ αξιόλογο, κάνοντας τον πολίτη πρωταγωνιστή στα δρώμενα, ενισχύοντας ή εξελίσσοντας παλιούς θεσμούς (Φεστιβάλ Πηνειού, Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις κ.ά.), δημιουργώντας καινούριους (Μουσικές στον δρόμο, Μύλος Παραστατικών Τεχνών, Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου, ο Μύλος χορεύει, Αναβίωση Μπουλουκιών, Sleeprover- Διανυκτέρευση σε μουσειακούς χώρους και βιβλιοθήκες, Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», Φεστιβάλ Μουσικότροπο, Open Nights, Φεστιβάλ Κόμικς, Πάρκο των Ευχών κ.ά.), ενώ οι μετακλήσεις καλλιτεχνών ή καλλιτεχνικών σχημάτων από τη χώρα και το εξωτερικό διακρίνονται από υψηλή ποιότητα και καινοτομία.

Συνεργάτες μας, όλοι οι πολιτιστικοί, κοινωνικοί, αθλητικοί και επιστημονικοί φορείς. Πιστεύω ότι μπορώ να συνεχίσω να προσφέρω στο όραμά μας για μια Λάρισα, πόλη Πολιτισμού. Για τη Λάρισα του Αρχαίου Θεάτρου, του Προσκήνιου Πολιτισμού (ΟΥΗΛ) που θα παραδοθούν άμεσα, του Μύλου του Παππά, της Δημοτικής Πινακοθήκης, του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων, του Λαογραφικού Μουσείου «Λένα και Γιώργου Γουργιώτη», του Μουσείου Κούκλας, του Θεσσαλικού Θεάτρου, της Συμφωνικής Ορχήστρας, του Θεσσαλικού Μπαλέτου, του Δημοτικού Ωδείου κοκ. Νιώθω περηφάνεια και συγκίνηση γιατί αν γινόταν να τα αναφέρω όλα, θα χρειαζόταν ολόκληρη η εφημερίδα κι όχι μερικές γραμμές. Κι αυτά, παράλληλα με μια πόλη που ομορφαίνει, που μαθαίνει, που λύνει χρόνια προβλήματα, που δείχνει εξωστρέφεια, που εξελίσσεται σε προορισμό, που γίνεται παράδειγμα προς μίμηση.

Γιατί με τη Συμπαράταξη; Γιατί είναι μια πολύχρωμη ομάδα, με διαφορετική αντίληψη για την τοπική αυτοδιοίκηση, με ανθρώπους που έχουν φρέσκες ιδέες, που τολμούν να διεκδικήσουν, να αλλάξουν, να προτείνουν, με σκοπό να προβάλλουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πόλης και να τα μετατρέψουν σε στρατηγικά πλεονεκτήματα, οδηγώντας την στην ανάπτυξη. Που ονειρεύονται και κοπιάζουν για μια πόλη φιλική, πράσινη, έξυπνη, βιώσιμη, σύγχρονη, πολιτισμένη. Με έναν δήμαρχο που εμπνέει, που λειτουργεί με δικαιοσύνη, που διακρίνεται για το ήθος, την ακεραιότητα, την ευγένεια, την εμπειρία, το όραμα. Οπότε συνεχίζουμε... Γιατί η συμμετοχή στα κοινά, όπως και ο πολιτισμός, είναι δικαίωμα και καθήκον. Είναι ανάγκη. Αλλάζει τη ζωή μας. Είναι στο χέρι μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass