Λαρισαίος επιχειρηματίας επιβράβευσε αριστούχους μαθητές

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΡΟΝΟΣ ΚΑΙ INTERCOMM FOODS ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΑΪΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΤΩΝ

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2019 22:10

Κόντρα στα κελεύσματα της εποχής και υποστηρίζοντας το «αιέν αριστεύειν», έρχεται ένας επιχειρηματίας με μια κίνηση, άξια πολλών επαίνων, να δώσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό σε μαθητές που πρώτευσαν.

Ο λόγος για τον γνωστό Λαρισαίο επιχειρηματία Ελευθέριο Μιχ. Σαΐτη, πρόεδρο των εταιρειών ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ και INTERCOMM FOODS ΑΕ που διέθεσε ένα αξιοσέβαστο ποσό στους 7 πρωτεύσαντες μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Λιβαδίου επιβραβεύοντάς τους για την προσπάθειά τους. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη χρονιά που ο κ. Σαΐτης προβαίνει σε ανάλογη κίνηση με αποδέκτες μαθητές σε διάφορα σχολεία του νομού, στο πλαίσιο μιας προσωπικής πρωτοβουλίας του τα τελευταία χρόνια. Σε σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Ελευθέριος Σαΐτης στην εκδήλωση, που έγινε στο «Ζάννειο» Μορφωτικό Κέντρο Λιβαδίου προχθές Παρασκευή, αναφέρθηκε στην αξία της παιδείας ως κεντρική εθνική ιδέα και μοχλό εξόδου από την κρίση που διατρέχει την ελληνική κοινωνία λέγοντας ότι «Αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο με μία γενναία και βαθιά μεταρρύθμιση στο εκπαιδευτικό σύστημα, που είναι όμως μακροπρόθεσμη επένδυση και πρέπει να ξεκινήσει από το νηπιαγωγείο», επίσης μίλησε για αρχές που διέπουν τη ζωή του και είναι παρακαταθήκη που κουβαλά όπως η νοικοκυροσύνη, το κουμάντο, η πειθαρχία, η αφοσίωση, η στοχοθέτηση, η ομαδικότητα και προέτρεψε όλους τους μαθητές να βάζουν στόχους και να προσπαθούν να τους πετύχουν. Επίσης, ο κ. Σαΐτης απευθυνόμενος προς τους γονείς, τούς είπε ότι το καλύτερο δώρο που μπορούν να κάνουν στα παιδιά τους είναι τα φτερά της ανεξαρτησίας και η ενθάρρυνση. Χαρακτηριστικά ανάμεσα σε άλλα ο Λαρισαίος επιχειρηματίας τόνισε: «Θέλω να σας συγχαρώ θερμά για την αριστεία σας. Βέβαια δεν είναι πάντα η αριστεία το ζητούμενο αλλά αυτό που στο τέλος μένει και μετράει είναι η προσπάθεια. Πάρτε τώρα που είστε νέοι εφόδια γνώσης. Η γνώση είναι ο μεγαλύτερος πλούτος στον άνθρωπο, ποτέ δεν χάνεται και κανείς δεν μπορεί να σας την αφαιρέσει. Ο συνδυασμός γνώσης και καλλιέργειας είναι το ιδανικό. Προτρέπω όλους τους μαθητές να βάλουν στόχους στη ζωή τους και είμαι βέβαιος από την πολυετή εμπειρία μου πως αν επιμείνουν θα τα καταφέρουν. Να πιστέψετε στον εαυτό σας και να έχετε θέληση και αποφασιστικότητα. Η ζωή σάς ανήκει. Έντιμοι, σωστοί και με ανθρώπινες αξίες». Από την πλευρά της η διευθύντρια του σχολείου Ξανθίππη Κιτσούλη ευχαρίστησε θερμά τον κ. Σαΐτη για την πρωτοβουλία του αυτή, όπως έκανε κι ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρης Γιαννακόπουλος με σύντομο χαιρετισμό του. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η κόρη του κ. Σαΐτη, Ιωάννα-Αλεξάνδρα Σαΐτη της Intercomm Foods, που βράβευσε μαθητές, η υποψήφια βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ Μαρία Γαλλιού, o κ. Δημήτρης Συγγούνας, τοπικοί παράγοντες και πλήθος κόσμου.

Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass