ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ: Παρέλασαν και για τη Μακεδονία

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2019 16:38

Με κάθε επισημότητα, όπως αρμόζει σ’ αυτήν την ημέρα, γιορτάστηκε και στην Αγιά χθες η Εθνική Επέτειος της Παλιγγενεσίας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε με επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αντωνίων που τέλεσε ο αρχιερατικός επίτροπος Περιφέρειας Αγιάς πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μακρής, ενώ συνεχίστηκε με την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον καθηγητή Γεωπονίας του Επαγγελματικού Λυκείου κ. Δαχτάρη.

Της ομιλίας ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων Αγωνιστών, όπου ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος από μαθητές του Γυμνασίου, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και κατατέθηκαν στεφάνια από τον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, από τον περιφερειακό σύμβουλο Αθανάσιο Παιδή εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, από τον αντισυνταγματάρχη Χρήστο Καλαμάκη Διοικητή της 1ης ΔΑΚΑ εκπροσωπώντας τα στρατιωτικά σώματα, από τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς Βασίλη Βλαχογιάννη, από τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγιάς Χρήστο Καρνάβα, από τον διοικητή του Λιμενικού Σταθμού Αγιοκάμπου Χρήστο Αντωνίου, από την εκπαιδευτικό κ. Λίλη Λάμπρου εκ μέρους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από τον διευθυντή του Γενικού Λυκείου Αγιάς Νικόλαο Ντάβα εκ μέρους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Ζάχο Μπατζιόλα για την Εθνική Αντίσταση και τους Αναπήρους Πολέμου και από τον πρόεδρο του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» Βασίλη Βαλάρη.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε παρέλαση από τους μαθητές των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ, αλλά και από μέλη του χορευτικού τμήματος ενηλίκων του «Μιλτιάδη Δάλλα» επί της οδού 25ης Μαρτίου, παρουσία πλήθους κόσμου που τους καταχειροκρότησε, μετά το πέρας της οποίας μαθητές του Γυμνασίου μαζί με το τμήμα του «Μιλτιάδη Δάλλα» χόρεψαν στην Κεντρική πλατεία παραδοσιακούς χορούς υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους και χοροδιδασκάλου Παναγιώτη Καραβιδέ.

Να σημειωθεί, τέλος, πως οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου παρέλασαν τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή» επευφημούμενοι από το σύνολο του κόσμου.

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass