ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: Αρνήθηκαν καθηγητές να εκφωνήσουν πανηγυρικό...

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2019 15:52

Τουλάχιστον πρωτόγνωρο μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι σε ένα ολόκληρο σχολείο, το οποίο φέτος είχε την ευθύνη για την εκφώνηση του πανηγυρικού της Hμέρας για την 25η Μαρτίου 1821, δεν βρέθηκε καθηγητής να αναλάβει αυτή την… υποχρέωση ενώ ουσιαστικά πρόκειται για ιδιαίτερη τιμή.

Αυτό συνέβη χθες στο Γυμνάσιο Αμπελώνα, το οποίο είχε την ευθύνη της εκφώνησης του πανηγυρικού στην Κεντρική πλατεία της πόλης κατά τη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης και της κατάθεσης στεφάνων στο Ηρώο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Τυρνάβου κ. Μάκη Κατσικαβέλα, το Γυμνάσιο Αμπελώνα και συγκεκριμένα ο διευθυντής του, αν και το ήξερε, ενημερώθηκε και εγγράφως ότι φέτος ένας εκπαιδευτικός θα έπρεπε να αναλάβει την εκφώνηση, σύμφωνα με τη σειρά των σχολείων του Αμπελώνα σε κάθε εθνική επέτειο. Ωστόσο αυτό δεν έγινε μέχρι την περασμένη Παρασκευή. Από τον Δήμο Τυρνάβου ενημερώθηκε η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για την άρνηση. Στην περίπτωση αυτή τον πανηγυρικό έπρεπε να αναλάβει να εκφωνήσει ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Κατσικαβέλα αρνήθηκε γιατί δεν ήθελε να έρθει σε αντίθεση (;) με την απόφαση των καθηγητών του σχολείου.

Όπως είναι φυσικό το όλο θέμα εξόργισε τους κατοίκους του Αμπελώνα, οι οποίοι ζητούν από την προϊσταμένη αρχή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εξηγήσεις γιατί οι εκπαιδευτικοί και ο διευθυντής του Γυμνασίου Αμπελώνα αρνήθηκαν να κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή να μιλήσουν για την 25η Μαρτίου του 1821, την επανάσταση που έφερε την ελευθερία στον τόπο.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πέρα από αυτό το δυσάρεστο γεγονός, παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν και οι γιορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη του Αμπελώνα. Το πρωί έγινε έπαρση της σημαίας στην Κεντρική πλατεία της πόλης.

Στη συνέχεια τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Ακολούθησε η παρέλαση των μαθητών των δημοτικών σχολείων, του Γυμνασίου και του Λυκείου Αμπελώνα. Μετά το τέλος της παρέλασης δόθηκε δεξίωση των επισήμων και του λαού στο νέο δημαρχείο.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Αμπελώνα Γιώργος Κουτσοδήμος, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελώνα Τασούλα Νταλαμπέκα, το μέλος της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ Ζήσης Παρλίτσης, μέλη του Δημοτικού και του Τοπικού Συμβουλίων και πάρα πολλοί κάτοικοι του Αμπελώνα και του Βρυοτόπου. Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στα χωριά του Δήμου Τυρνάβου.

ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Με τη βοήθεια του ανοιξιάτικου καιρού και ο Δήμος Τυρνάβου

με επισημότητα και σεβασμό στη μνήμη των πεσόντων ηρώων της Εθνικής Παλιγγενεσίας τίμησε την 25η Μαρτίου 1821, με σχολικές γιορτές, δοξολογία, καταθέσεις στεφάνων και παρέλαση μαθητών στον Δήμο Τυρνάβου.

Αρχικά, την περασμένη Παρασκευή τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές στο μνημείο των Πεσόντων στον χώρο της Τούμπας. Χθες Δευτέρα, ανήμερα του εθνικού εορτασμού το πρωί, πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου, προεξάρχοντος του Αρχιερατικού επιτρόπου Τυρνάβου αρχιμανδρίτη πατρός Βησσαρίωνος Μπλέτσα.

Ακολούθησε πομπή μέχρι την Κεντρική πλατεία με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Θέμη Σαμαντζή, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και στη συνέχεια παρέλαση των μαθητών και στρατιωτικού αγήματος στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε δεξίωση στο δημαρχείο.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις του διημέρου παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Νίκος Λιούπας, ο δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης, ο διοικητής του Α.Τ. Τυρνάβου Σεραφείμ Μπίρδας αστυνόμος Α΄, η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου, εκπρόσωπος των στρατιωτικών αρχών, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τάσος Ψύρρας, οι αντιδήμαρχοι Φανή Μπίλιου – Λαγκιόλη και οι Κωνσταντίνος Κουλιός και Χρήστος Τσιόπας, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Τυρνάβου Γιώργος Χαλούλης οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Νίκος Μαλάκος, Στέλιος Ροντούλης και Στέλιος Χατζηκράχτης, οι τέως δήμαρχοι Τυρνάβου Δημήτρης Κουγιώνης και Σταύρος Δόβας δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πολιτών.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Φωτ.: Β. Γκουλέτσας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass