Μηνύματα από αιρετούς - πολιτικούς

Για την Εθνική Επέτειο χθες στη Λάρισα

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2019 16:20

Μηνύματα για την Εθνική Επέτειο έστειλαν χθες και Λαρισαίοι πολιτικοί και αιρετοί. Πιο συγκεκριμένα:

Ο ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Στις επετειακές εκδηλώσεις στα Τρίκαλα παρέστη εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αμέσως μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο κ. Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Γιορτάζουμε και φέτος με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας, τον ξεσηκωμό του επί τεσσάρων αιώνων υπόδουλου έθνους που οδήγησε στην απελευθέρωση και τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Ήταν εκείνη η συγκυρία που οι σκλαβωμένοι Έλληνες έβαλαν πίσω από το εμείς το εγώ τους και όλοι μαζί, σαν μία γροθιά, σύνθλιψαν τον πανίσχυρο κατακτητή, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Το μήνυμα παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ καθώς και σήμερα, υπό διαφορετικές συνθήκες, καλούμαστε ως έθνος να υπερβούμε κάθε διαφορά που μας χωρίζει και να δούμε τη μεγάλη εικόνα, που δεν είναι άλλη από την επιστροφή στην κανονικότητα, σε όλα τα επίπεδα.

Όπως ακριβώς το 1821 αποτέλεσε σημείο εκκίνησης για την αναγέννηση του Ελληνικού κράτους, έτσι και σήμερα, οφείλουμε μέσα από ομοθυμία, ομόνοια και εθνική συνεννόηση, να προχωρήσουμε μαζί, ώστε να καταγραφεί ιστορικά το 2019 ως το έτος ορόσημο για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και την ευημερία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια ότι σήμερα είναι διπλή γιορτή, είναι η μεγάλη ημέρα για τον Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Χρόνια πολλά σε όλες τις εορτάζουσες και όλους τους εορτάζοντες».

Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός σε δήλωσή του μεταξύ άλλων τόνισε πως «η διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού είναι ένα φωτεινό ορόσημο που υπογραμμίζει τις αξίες και τα ιδανικά που ενέπνευσαν τον ελληνικό λαό στους διαρκείς αγώνες για ανεξαρτησία, ελευθερία και δικαιοσύνη.

Η σημερινή ημέρα είναι ακόμα μια ηχηρή υπενθύμιση του χρέους μας να τιμούμε όλους όσοι έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για να ανοίξουν τον δρόμο στον οποίο σήμερα ελεύθερα μπορούμε να βαδίζουμε.

Με το παράδειγμά τους, μας δίδαξαν ότι οι μόνες μάχες σίγουρα χαμένες είναι αυτές που δεν δίνονται και ότι οι αγώνες κερδίζονται με το «εμείς» κι όχι το «εγώ».

Αυτή η αλληλεγγύη των γενεών στη βάση διαχρονικών ιδανικών είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση ενός λαού στην πορεία της ιστορίας.

Σήμερα, οι αγώνες που καλούμαστε να δώσουμε είναι διαφορετικοί. Όμως το όραμα και η στόχευση της συλλογικής μας σκέψης και δράσης παραμένουν σταθεροί και αμετακίνητοι: Μια κοινωνία δίκαιη, αλληλέγγυα και ευημερούσα. Μια Ελλάδα ισχυρή και περήφανη. Μια διεθνής γειτονιά ειρήνης και συνεργασίας, αλληλοσεβασμού και προόδου. Αντλώντας έμπνευση από το μήνυμα της σημερινής ημέρας καλούμαστε να δώσουμε τους αγώνες της δικής μας εποχής για να συμβαδίζει η ελευθερία της πατρίδας με τη θετική ελευθερία κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων που δικαιούνται να αντικρίζουν το μέλλον με αισιοδοξία και να ζουν με αξιοπρέπεια σε μια κοινωνία αξιοκρατίας και ευκαιριών για εργασία».

Η ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά τόνισε πως «για μένα πατριωτισμός και αγάπη για την πατρίδα είναι να μην την κλέβουμε» σημειώνοντας επίσης την αντίθεσή της σε «διχαστικά διλήμματα».

Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

Ο βουλευτής της ΝΔ, Χρ. Κέλλας τόνισε πως «μετά από τις προσπάθειες ηρώων αφανών και επιφανών έρχονται οι κυβερνώντες και μας λένε πως η Μακεδονία η ξακουστή είναι η Μακεδονία των γειτόνων. Συνέπεια αυτών είναι να γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά η παρέλαση χωρίς εκπρόσωπο της κυβέρνησης».

Ο ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξ. Χαρακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων πως «σήμερα κάποιοι επιχειρούν να επιβάλουν το αφήγημα της εθνικής ασυνέχειας και βάλλουν με ύπουλο τρόπο κατά της εθνικής μας ταυτότητας και της ορθοδοξίας, αλλοιώνοντας την ιστορία, υποβαθμίζοντας τα θρησκευτικά και περιθωριοποιώντας την εκκλησία. Κορωνίδα αυτής της πολιτικής είναι η εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών. Μόνο που λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, τον ελληνικό λαό. Και σήμερα οι υπουργοί σε πολλές πόλεις της χώρας, και στη Λάρισα, κρύβονται από τις παρελάσεις, φοβούμενοι την οργή και αγανάκτηση του λαού».

Ο Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κώστας Μπαργιώτας τόνισε πως «η σημερινή γιορτή αυτή μας θυμίζει πως ο ελληνισμός κάτω από πολύ σκληρές συνθήκες μπορεί να κάνει θαύματα και ταυτόχρονα μας θυμίζει πως ο διχασμός, ο θυμός και ο εμφύλιος ακολουθούν αυτή τη χώρα από τη γέννησή της».

Ο Γ. ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ

Στις επετειακές εκδηλώσεις στα Φάρσαλα, έδωσε το παρών ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης.

Το μήνυμά του για τη σημερινή διπλή γιορτή των Ελλήνων είναι το εξής:

«Στις δύσκολες στιγμές, που απειλούνται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και ο σεβασμός, ας θυμηθούμε τις αξίες του '21, το «εμείς» του Μακρυγιάννη. Ας εμπνευστούμε από τον όρκο του Κολοκοτρώνη που φώναζε «να εξομαλύνουμε τις διχόνοιες για το καλό της Ελλάδος», γιατί είναι πιο επίκαιρος από ποτέ!

Σήμερα η γαλανόλευκη κυματίζει σε κάθε σπίτι. Η ομοψυχία των Ελλήνων πρέπει να είναι τρανταχτή όχι μόνο αυτή τη δοξασμένη μέρα, αλλά κάθε μέρα. Αν πιστέψουμε στις αθάνατες αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, τότε θα μπορέσουμε και πάλι να κερδίσουμε τον σεβασμό που μας αξίζει».

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης σημείωσε ότι «πέρα από τις μνήμες τις οποίες να διατηρούμε ζωντανές, αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία στο σήμερα είναι τα συμπεράσματα και όλα όσα έγιναν στο παρελθόν να είναι οδηγός μας για το μέλλον της πατρίδας μας» ζητώντας να υπάρξει «ομόνοια και ενότητα και όχι διχασμός».

Η ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

«Με ενότητα, ομοψυχία και αυτοπεποίθηση μπορούμε να ξεπεράσουμε τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας”, τονίζει στο μήνυμά της για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, τη γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, η υποψήφια δήμαρχος Λάρισας, Ρένα Καραλαριώτου. "Σήμερα, είναι Ημέρα Μνήμης και Εθνικής Υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες. Τιμούμε τη δύναμη και το μεγαλείο της ψυχής των προγόνων μας. Τιμούμε όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι. Είναι όμως και ημέρα περισυλλογής, να αναλογιστούμε τα δύσκολα και τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας -και είναι πολλές. Για να μπορέσουμε να τις ξεπεράσουμε, χρειάζεται ενότητα, αυτοπεποίθηση και ομοψυχία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass