Εισαγγελική αγόρευση – «καταπέλτης» για τον συζυγοκτόνο

ΑΥΡΙΟ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ 53ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ ΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2019 22:10
Το θύμα της άγριας δολοφονίας Βάια Γκανιά Το θύμα της άγριας δολοφονίας Βάια Γκανιά

«Καταπέλτη» για 55χρονο συζυγοκτόνο αποτέλεσε η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Λάρισας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση δολοφονίας της 43χρονης νοσηλεύτριας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Βάιας Γκανιά.

Η άτυχη νοσοκόμα βρήκε τραγικό θάνατο όταν τη μαχαίρωσε ο άνδρας της Κων. Μπούκας ενώ βρισκόταν στο σπίτι τους, στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων, στις 21 Μαΐου 2018. Ο 55χρονος κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, κατά την απολογία του αργά χθες το μεσημέρι, με λυγμούς και δάκρυα, σε κάθε ευκαιρία τόνιζε πόσο αγαπούσε την 43χρονη γυναίκα του, απέδωσε την απόφασή του για το φονικό επειδή «θόλωσε» όπως είπε, όταν η γυναίκα του «τον προσέβαλε φραστικά» ενώ στις επίμονες ερωτήσεις της προέδρου και της εισαγγελέως να περιγράψει το φονικό, σημείωσε πως δεν θυμόταν λεπτομέρειες, δε θυμόταν τι έγινε από την ώρα που πήρε στα χέρια του το μαχαίρι.

Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφανθεί αύριο Παρασκευή με την εισαγγελέα της έδρας κατά την αγόρευσή της να χαρακτηρίζει «κροκοδείλια» τα δάκρυα του κατηγορουμένου, προσθέτοντας επίσης πως «δεν τον είδα να μετανοεί». Επισήμανε τις «αντιφάσεις» στην απολογία του, χαρακτήρισε «απαράδεκτη πρακτική» του δράστη «να χρησιμοποιήσει τα παιδιά του για να πετύχει τον σκοπό του» (και να μην επέλθει χωρισμός) ενώ έκανε επίσης λόγο για «απόλυτη αναλγησία» του 55χρονου καθώς «αποφάσισε και εκτέλεσε την πράξη του σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» ενώ «τα τρίχρονα παιδιά βρίσκονταν στο σπίτι».

Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» σημειώνοντας νωρίτερα ότι «μάταια και με όψιμους ισχυρισμούς επικαλείται τον βρασμό ψυχικής ορμής».

ΔΑΚΡΥΑ

Η δολοφονία της 43χρονης νοσηλεύτριας είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Ο 55χρονος σήμερα συζυγοκτόνος κατηγορείται ότι ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, νωρίς το απόγευμα της 21ης Μαΐου 2018, με «μαχαίρι κοπής κρεάτων» –όπως σημειώνεται στη δικογραφία– επιτέθηκε στη γυναίκα του ενώ αυτή βρισκόταν στο υπνοδωμάτιο καταφέροντας «πολλαπλά χτυπήματα στην τραχηλική, θωρακική και κοιλιακή χώρα τραυματίζοντάς τη θανάσιμα».

Την ώρα του εγκλήματος, στο σπίτι βρισκόταν ο ανήλικος γιος και ο εγγονός του δράστη που κάλεσαν τους γείτονες, με την ΕΛ.ΑΣ. να συλλαμβάνει στη συνέχεια τον 55χρονο δράστη, ο οποίος τόνισε και χθες ότι, μετά το φονικό, κατευθύνθηκε προς το γήπεδο του Μεγαλοχωρίου όπου ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία ομολογώντας ότι μαχαίρωσε τη γυναίκα του.

Ο κ. Μπούκας καθόλη τη διάρκεια της απολογίας του, δακρυσμένος και ξεσπώντας σε λυγμούς, σημείωνε πόσο αγαπούσε τη γυναίκα του ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου, απέδωσε σε ψέματα τα όσα ειπώθηκαν, ότι δηλαδή βιαιοπραγούσε σε βάρος της γυναίκας του και των παιδιών του. Περιέγραψε τη σχέση του ως «ήρεμη» αποδίδοντας επίσης σε ψέματα τα λεγόμενα δύο γειτόνων ενώ απέδωσε στην άτυχη νοσοκόμα «τους καυγάδες που τους δημιουργούσε η ίδια για να φθάσει στο διαζύγιο».

«ΘΟΛΩΣΑ»

Στις επίμονες ερωτήσεις προέδρου και εισαγγελέως, για το πώς έπραξε το έγκλημα, ο κατηγορούμενος επέμενε πως δε θυμόταν τις σκηνές του φονικού. «Μέχρι τη στιγμή που πήρα το μαχαίρι θυμάμαι, μετά δεν θυμάμαι τίποτα άλλο» τόνιζε με έμφαση εξηγώντας ότι οδηγήθηκε στην απόφαση όταν η άτυχη γυναίκα τον προσέβαλε φραστικά με αποτέλεσμα να «θολώσει» και να τη μαχαιρώσει.

«Στην προανακριτική απολογία λέτε άλλα, στην ανακριτική άλλα και σήμερα λέτε διαφορετικά» παρατήρησε η εισαγγελέας που ρώτησε τον κατηγορούμενο αν «λένε ψέματα οι κόρες σας», αν «συνωμότησε η γειτονιά εναντίον σας» για να αναρωτηθεί επίσης «και το τρίχρονο παιδί σας λέει ψέματα;».

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, μεταξύ άλλων κατέθεσαν, η έγγαμη και η ανήλικη κόρη της οικογένειας, με το δικαστήριο να παρατηρεί ότι καταφέρθηκαν ενάντια του δράστη – πατέρα τους. Χθες επίσης κατέθεσε ιδιώτης ψυχίατρος, ο οποίος -μεταξύ άλλων- τόνισε ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε το έγκλημα ευρισκόμενος «όχι σε ήρεμη κατάσταση». Η ακροαματική διαδικασία συνεχίσθηκε χθες με αγορεύσεις δικηγόρων και έτσι θα συνεχισθεί και αύριο Παρασκευή, οπότε αναμένεται να εκδοθεί και η απόφαση του δικαστηρίου.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass