Οι σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΣΩΤΗΡΗ ΜΗΤΡΑΛΕΞΗ ΜΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2019 16:19

Ένα ενδιαφέρον βιβλίο για τις σχέσεις εκκλησίας - κράτους, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Αρμός» παρουσιάζεται στη Λάρισα τη Δευτέρα 8 Απριλίου, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης (Γ. Παπανδρέου 2) στις 7:30 το απόγευμα.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και ο συγγραφέας του Σωτήρης Μητραλέξης, δρ. Θεολογίας, Φιλοσοφίας και Πολιτικής Επιστήμης.

Το βιβλίο, με τίτλο «Σχέσεις Εκκλησίας Κράτους: Τι συμβαίνει στην Ευρώπη. Τι συμβαίνει στην Ελλάδα» κυκλοφόρησε πριν μερικές εβδομάδες από τις εκδόσεις «Αρμός».

Στο βιβλίο παρουσιάζεται πώς διαμορφώνεται η σχέση Κράτους και Εκκλησίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αναλύονται οι σχέσεις Εκκλησίας Κράτους στη νομοθεσία, στην εκπαίδευση και σε ειδικά θέματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως είναι η μισθοδοσία του κλήρου. Πρόκειται για ένα κείμενο που άπτεται θεμάτων για τα οποία πολύς λόγος γίνεται σήμερα, με την ευκαιρία και της επιχειρούμενης συνταγματικής αναθεώρησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο συγγραφέας, που είναι μόλις 31 ετών, έχει τρία διδακτορικά (Φιλοσοφίας από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βερολίνου, Θεολογίας από το ΑΠΘ και Πολιτικής Επιστήμης από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου). Έχει διδάξει σε πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού (Κέιμπριτζ, Χάρβαρντ) και στο τμήμα Θεολογίας της Κωνσταντινούπολης. Είναι από τους σημαντικότερους ειδικούς στους Πατέρες (το διδακτορικό του αναφέρεται στο έργο του Μάξιμου του Ομολογητή). Σήμερα είναι ερευνητικός εταίρος στο Πανεπιστήμιο του Winchester στο Λονδίνο και εντεταλμένος διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μετά τις εισηγήσεις θα γίνει συζήτηση με το κοινό. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δρ. Παιδαγωγικής Νίκος Ράπτης, που είναι διευθύνων σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass