«Θα είμαστε η νέα δημοτική αρχή Τυρνάβου»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΧΘΕΣ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Ο ΣΤ. ΧΑΤΖΗΚΡΑΧΤΗΣ

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2019 22:10

Μέσα στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Τυρνάβου, ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Στέλιος Χατζηκράχτης παρουσίασε χθες το βράδυ τις βασικές αρχές του συνδυασμού του ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών του Μαΐου. Παράλληλα, ανακοίνωσε τους πρώτους 68 υποψηφίους του συνδυασμού του.

Μέσα κλίμα ενότητας και με παλμό από τους παρευρεθέντες ο κ. Χατζηκράχτης εμφανώς ικανοποιημένος από τη μεγάλη προσέλευση των συνδημοτών του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι:

«Η εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης δίνει τη βεβαιότητα ότι θα είμαστε η νέα Δημοτική Αρχή στον Δήμο Τυρνάβου. Η μαζική συγκέντρωση αποτελεί μια πρώτη απάντηση σε όλους εκείνους που νομίζουν ότι μπορούν ακόμα και σήμερα να κοροϊδέψουν τον λαό για να αρπάξουν την ψήφο του, ώστε την επόμενη μέρα των εκλογών να καμαρώνουν ότι διαθέτουν τη λαϊκή αποδοχή και την έγκριση για να συνεχίσουν τις αντιλαϊκές τους πολιτικές. Στη μάχη των εκλογών στις 26 Μάη, επιδίωξή μας είναι να εκφραστεί πολιτικά η λαϊκή οργή και αγανάκτηση και να δυναμώσει η φωνή του εργαζομένου, του ανέργου, του αγρότη, του κτηνοτρόφου, του αυτοαπασχολούμενου, των γυναικών και της νεολαίας μέσα από την υπερψήφιση του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια και του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή.

Οι διοικητικές αλλαγές που έγιναν στους Δήμους τα τελευταία 20 χρόνια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ είχαν ως στόχο την προώθηση μέσω των δήμων αντιλαϊκών πολιτικών για την εξυπηρέτηση μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Με την ψήφιση του νόμου «Κλεισθένης» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καταρρέει οποιοδήποτε φιλολαϊκό προσωπείο διαθέτει ο θεσμός της Τοπικής Διοίκησης".

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηκράχτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και κριτική στον νόμο «Κλεισθένης». Αναφερόμενος στη σημερινή δημοτική αρχή Τυρνάβου σημείωσε: «Η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της μέχρι σήμερα, εφάρμοσε κατά γράμμα την κυβερνητική πολιτική στο επίπεδο του Δήμου. Ευθυγραμμίστηκε απόλυτα με τις κυβερνητικές κατευθύνσεις για την υλοποίηση των προϋπολογισμών και την παρουσίαση πλεονασμάτων στα ταμεία του δήμου.

Αποδέχθηκε τις λεηλατημένες κρατικές χρηματοδοτήσεις κατά 60% και των χρηματοδοτούμενων έργων κατά 70%. Κουβέντα δεν είπε για τους παρακρατηθέντες φόρους, χρήματα που δικαιούνται οι δήμοι από τη φορολογία του λαού και δεν αποδίδονται.

Δεν αντέδρασε για την απασχόληση μεγάλου αριθμού εργαζομένων με 8 μήνες ή 2 μήνες συμβάσεις με κοινωφελή εργασία και μισθούς πείνας.

Ενέταξε στον προϋπολογισμό για είσπραξη χρέη παρελθόντων ετών ακόμα και μικροποσά. Το μόνο που την ενδιέφερε είναι πώς θα αυξηθούν τα «ίδια έσοδα» και πώς θα κάμψει τη δυσκολία είσπραξής των. Συναίνεσε για την παράδοση των αποθεματικών του δήμου ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, στην ΤτΕ για να εξυπηρετηθούν οι δανειστές. Χρήματα που προορίζονταν για τις ανάγκες των δομών του δήμου. Δεν συμπαραστάθηκε, ούτε συμμετείχε στα συλλαλητήρια που έγιναν τα τελευταία χρόνια από τους εργαζομένους, επαγγελματίες και αγρότες, ενάντια στα μνημόνια, στους ασφαλιστικούς νόμους, τις περικοπές των συντάξεων, που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, ταυτίστηκε πλήρως με τους πολιτικούς προϊστάμενούς της".

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Χθες ο κ. Χατζηκράχτης ανακοίνωσε ένα μεγάλο αριθμό υποψηφίων του συνδυασμού του:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΑΝΔΡΕΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΒΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΒΑΡΔΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΕΥΗ), ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ (ΜΑΚΗΣ), ΓΑΪΤΑΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (ΑΡΗΣ), ΓΑΛΟΓΑΒΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΓΑΡΟΥ – ΚΑΤΣΗ ΕΛΕΝΗ, ΓΕΡΜΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΓΕΩΡΓΑΚΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ, ΓΙΩΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΓΚΟΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΓΚΟΤΣΗΣ ΘΩΜΑΣ, ΓΚΟΥΛΕΤΣΑ – ΚΑΡΑΣΟΥΛΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΣΑΝΤΥ), ΔΑΜΑΣΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΔΙΠΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΔΟΥΛΗ – ΖΟΡΜΠΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ(ΛΙΤΣΑ) – Αγρότισσα, ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΖΕΡΒΟΥ ΝΙΚΗ, ΖΙΑΚΑ – ΝΤΑΛΑΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΣΩ), ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ, ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΑΡΚΑΤΣΑ ΜΑΡΙΑ, ΚΙΤΣΙΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΛΗ, ΚΟΝΤΟΚΩΣΤΑ ΜΑΤΙΝΑ, ΚΟΥΤΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΤΣΑ), ΚΟΥΤΣΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΚΡΙΤΣΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΛΙΑΚΟΥ – ΚΟΥΚΟΥΛΙΑΤΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΜΑΚΡΙΔΟΥ ΘΕΟΚΛΗ, ΜΑΜΑΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ, ΜΑΡΑ ΘΕΟΔΩΡΑ, ΜΑΣΤΑΚΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΜΑΥΡΟΥ – ΚΑΨΑΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΜΟΥΣΙΑΡΗΣ ΘΩΜΑΣ (ΜΑΚΗΣ), ΜΟΥΣΙΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΜΠΑΜΝΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΠΑΝΤΑΒΑΝΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ, ΜΠΑΝΤΟΓΙΑΣ ΝΙΚΟΣ, ΜΠΑΣΜΠΑ ΔΙΑΜΑΝΤΩ, ΝΙΚΑΤΣΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΝΟΥΣΙΑ – ΤΣΙΑΚΟΥΜΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΝΤΑΦΟΥΛΗΣ ΒΑΪΟΣ – Αγρότης, ΝΤΡΙΣΤΕΛΛΑΣ ΝΙΚΟΣ ΛΑΟΚΡΑΤΗΣ, ΠΑΛΗΤΖΗΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ–ΣΤΟΥΠΑ ΜΑΡΙΑ, ΠΑΡΑΘΥΡΑΣ ΝΙΚΟΣ – Αγρότης, ΠΑΤΣΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΣΑΪΤΗ ΜΑΡΙΑ, ΣΑΚΟΡΑΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΣΑΛΤΑΣ ΦΩΤΗΣ, ΣΙΑΪΝΗ ΕΛΕΝΗ, ΣΚΟΥΠΡΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ, ΣΠΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΖΟΥΡΓΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΤΟΚΜΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΤΣΙΡΟΝΙΚΟΥ–ΚΟΥΤΙΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΤΣΙΚΡΙΤΣΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ), ΦΤΕΡΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ, ΧΑΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΧΑΤΖΗΤΣΟΛΙΔΗ ΑΝΘΟΥΛΑ.

Τέλος, ο κ. Χατζηκράχτης κατέληξε καταχειροκροτούμενος: «Ξέρουμε ότι ο κόσμος μάς εμπιστεύεται. Ξέρουμε ότι πιστεύει πως λέμε την αλήθεια, όμως πρέπει να κάνει την υπέρβαση για να έρθει μαζί μας έστω και αν δεν συμφωνεί σε όλα. Θα πορευτούμε με όλους τους συμπατριώτες μας που νοιάζονται για έναν καλύτερο δήμο. Σας καλούμε να μην λυγίσετε σε εκβιασμούς και πιέσεις. Να κλείσετε κατάμουτρα τις πόρτες σε όλους τους υποψήφιους που με ρουσφέτια για διορισμούς σε θέσεις που δεν υπάρχουν, θέλουν να αρπάξουν την ψήφο σας. Να υποστηρίξετε δυναμικά το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο, το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass