Κέντρο Κολύμβησης και Φυσιοθεραπείας στον Τύρναβο

* ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» * ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Δημοσίευση: 07 Απρ 2019 22:34
Φωτορεαλιστική απεικόνιση κύριας όψης του Κέντρου Κολύμβησης, Αθλησης και Φυσιοθεραπείας Φωτορεαλιστική απεικόνιση κύριας όψης του Κέντρου Κολύμβησης, Αθλησης και Φυσιοθεραπείας

Μια νέα θετική εξέλιξη για το εγκαταλελειμμένο Κλειστό Γυμναστήριο Τυρνάβου έρχεται με παρέμβαση του δημάρχου κ. Παναγιώτη Σαρχώση έτσι ώστε το κτίριο που ανεγέρθηκε επί δημαρχίας Θανάση Νασίκα και είναι ημιτελές να ολοκληρωθεί και να δοθεί σε χρήση στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Στη σημερινή πραγματικότητα απαιτούνται αναθεωρημένες μελέτες προκειμένου το Κολυμβητήριο να μετατραπεί σε Κέντρο Κολύμβησης, Αθλησης και Φυσιοθεραπείας, που θα περιλαμβάνει αίθουσα γυμναστηρίου, αίθουσες φυσιοθεραπείας, χρήσης της μικρής πισίνας για θεραπείες αποκατάστασης, άνοιγμα της μεγάλης πισίνας προς τον περιβάλλοντα χώρο για χρήση και τους καλοκαιρινούς μήνες, γραφείο διατροφολόγου, ώστε να μετατραπεί σε ένα ολοκληρωμένο κέντρο άθλησης που κάθε πολίτης μικρός και μεγάλος να μπορεί να κάνει χρήση και να αποτελέσει τον σημαντικότερο πόλο για να μετατραπεί το πάρκο της Τούμπας σε «Πάρκο Υγείας και Αθλητικών Δράσεων και Αναψυχής» συμπεριλαμβάνοντας το Κέντρο Κολύμβησης, το Κλειστό Γυμναστήριο, το Στάδιο της Πόλης και τις αίθουσες αναψυχής. Σήμερα το κτίριο είναι ουσιαστικά ένα κουφάρι που λεηλατημένο δεσμεύει τον πιο εμβληματικό χώρο πρασίνου και άθλησης της πόλης του Τυρνάβου, το πάρκο της Τούμπας. Ένα έργο χρειάζεται, πέρα από χρηματοδότηση, την εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου (Business Plan) ώστε να γίνει δυνατή η λειτουργική του βιωσιμότητα. Η δημοτική αρχή Τυρνάβου με το προσωπικό ενδιαφέρον του δημάρχου κ. Παναγιώτη Σαρχώση, με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου εκπόνησε και το επιχειρηματικό σχέδιο και τις νέες μελέτες αρχιτεκτονικών, στατικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων προκειμένου να εκδοθεί η αναθεωρημένη οικοδομική άδεια, προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της ωριμότητας του έργου για να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Επίσης οι νέες μελέτες ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων έχουν σαν στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου ώστε να ελαχιστοποιηθεί η καταναλισκόμενη ενέργεια και να μειωθεί το κόστος και να γίνει βιώσιμη η λειτουργία του. Η εκπόνηση των μελετών διήρκεσε έξι μήνες, το διάστημα Δεκέμβριος 2017 - Ιούνιος 2018 και απαιτήθηκε καταρχάς η σύμφωνη γνώμη για τις μετατροπές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) η οποία δόθηκε με το έγγραφο υπ’ αριθμό «20537/1036/180/27 στις 24-01-2018 Έγκριση λειτουργικότητας», ενώ με το έγγραφο επίσης της ΓΓΑ υπ’ αριθμό 142652/4734/615/148 στις 26/03/2019, δόθηκε η σύμφωνη γνώμη προκειμένου να ενταχθεί η πρόταση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» με προϋπολογισμό 2.607.400 ευρώ.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Επίσης, στους σχεδιασμούς του Δήμου Τυρνάβου ήταν η αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρο Αμπελώνα το οποίο περιλαμβάνει το ποδοσφαιρικό γήπεδο καθώς και τις εγκαταστάσεις μαζικού αθλητισμού. Μετά την επίσκεψη του γενικού γραμματέα Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη στο Τύρναβο και τη δέσμευση να υλοποιηθεί το έργο της δημιουργίας βοηθητικών γηπέδων 7Χ7 στο γήπεδο Αμπελώνα για την ανάπτυξη της ποδοσφαιρικής ακαδημίας προϋπολογισμού 215.000 ευρώ και ενώ η μελέτη ήταν σε εξέλιξη, το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» έδωσε τη δυνατότητα να επανασχεδιαστεί συνολική πρόταση για το αθλητικό κέντρο και να συμπεριληφθεί και η βελτίωση των εγκαταστάσεων του χώρου που απευθύνεται στον μαζικό υπαίθριο αθλητισμό. Το νέο έργο περιλαμβάνει δύο γήπεδα 7Χ7 για την ποδοσφαιρική ακαδημία, δύο νέα γήπεδα τένις, ένα γήπεδο βόλεϊ και beach βόλεϊ, ένα νέο γήπεδο ποδοσφαίρου 7Χ7, την επίστρωση με επίπαση κουρασανίτ του περιπατητικού διαδρόμου, νέο φωτισμό, περίφραξη και φύτευση. Η εκπόνηση της μελέτης διήρκεσε δύο μήνες, το διάστημα Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2018 στην οποία δόθηκε η σύμφωνη γνώμη ένταξης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» από τη ΓΓΑ με το έγγραφο υπ’ αριθμό 70849/2353/275/77 στις 08/03/2019, με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass