Ολοκληρώνεται το οδικό κύκλωμα Κισσάβου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ * Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ»

Δημοσίευση: 13 Απρ 2019 15:54

Ένα νέο οδικό έργο που αναβαθμίζει το ορεινό κύκλωμα του Κισσάβου εισέρχεται σε φάση υλοποίησης το επόμενο διάστημα, καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη διάθεση των πιστώσεων από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πρόκειται για το έργο «Δρόμος Μεγαλόβρυσο – Μελιβοία» συνολικού προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με σχέδιο και προγραμματισμό δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης μέσα από έργα που αναβαθμίζουν τον ορεινό όγκο Κισσάβου. Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να δώσει περαιτέρω ώθηση στον τουρισμό, συνδέοντας το βουνό με τη θάλασσα, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει το οδικό κύκλωμα στον Κίσσαβο. Είναι ένα σημαντικό συγκοινωνιακό έργο με μεγάλη σημασία για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Αγιάς. Παράλληλα το έργο αυτό συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων της περιοχής και στην περαιτέρω ανάπτυξη του Κισσάβου και της αγροτικής παραγωγής» υποστήριξε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το έργο αφορά στην κατασκευή έργων βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της υφιστάμενης χωμάτινης οδού που συνδέει τους οικισμούς Μεγαλοβρύσου – Μελιβοίας. Το πρώτο τμήμα ξεκινάει από το 9ο χλμ. του οδικού τμήματος Ανατολής – Μεγαλοβρύσου, έχει συνολικό μήκος 1.700 μ. και καταλήγει στο ορεινό κύκλωμα Κισσάβου. Η μελέτη προβλέπει την υλοποίηση οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης. Το δεύτερο τμήμα ξεκινά από το τέλος του πρώτου τμήματος και καταλήγει στην επαρχιακή οδό Αγιάς – Μελιβοίας και έχει συνολικό μήκος 4.000 μ. Στο συγκεκριμένο τμήμα προβλέπεται η διάνοιξη της οδού και η διαμόρφωσή της με μια στρώση υπόβασης.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν περιλαμβάνουν χωματουργικές εργασίες διαπλάτυνσης της οδού, κατασκευή τεχνικών έργων, οδοστρωσία, ασφαλτόστρωση και σήμανση – ασφάλιση δρόμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass