Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βάσω Αλεξανδρίδου:

Είμαστε υπερκομματικοί, δίπλα στον πολίτη

Εγκαινίασε το εκλογικό της κέντρο στην Αγιά * Παρουσίασε δέσμη αναπτυξιακών προτάσεων και πρότεινε ντιμπέιτ μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων

Δημοσίευση: 15 Απρ 2019 22:14

Παρουσία πολλών συνεργατών, φίλων, γνωστών και υποστηρικτών της, μα δυστυχώς υπό έντονη βροχόπτωση, πραγματοποίησε χθες λίγο πριν το μεσημέρι τα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου στην Αγιά η πρώην βουλευτής, πρώην περιφερειάρχης και υποψήφια πλέον δήμαρχος Αγιάς κ. Βάσω Αλεξανδρίδου.

Η κ. Αλεξανδρίδου στην ομιλία της ευχαρίστησε τον κόσμο για την αγάπη και συμπάθεια που της δείχνει, τονίζοντας πως η παρουσία του και η συμμετοχή όλων στις επικείμενες εκλογές δίνουν τη δυνατότητα ανάπτυξης του τόπου.

«Όλοι μαζί» είπε «με καθαρή σκέψη, ατενίζοντας το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας, ψηφίζετε τους υποψήφιους αξιολογώντας τους από τα έργα τους, την εμπειρία τους και γενικά από τα αποτελέσματα της ανάπτυξης αυτής της ευλογημένης περιοχής. Προσωπικά, επιστρέφοντας από τη Γερμανία με την οικογένειά μου δεν αφήσαμε τον τόπο μας. Εγκατασταθήκαμε εδώ δημιουργώντας επιχειρήσεις και προωθώντας τον τουρισμό ως πρόεδρος των ιδιοκτητών ξενοδοχείων, ενοικιαζομένων δωματίων, κάμπινγκ, σε συνεργασία με τους εκλεκτούς συναδέλφους. Απ’ το 1992 μέχρι και σήμερα είμαι εδώ σαν επιχειρηματίας, πρόεδρος, βουλευτής, περιφερειάρχης, ως μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης τέως Βουλευτών και Ευρωβουλευτών και σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) με αγάπη και ευαισθησία για το μέλλον του Δήμου μας».

«Στην περίοδο της βουλευτικής μου θητείας», συνέχισε η κ. Αλεξανδρίδου, «για θέματα που αφορούσαν την περιοχή σε συνεργασία με το νυν δήμαρχο, όλους τους φορείς και μεμονωμένους συνδημότες υπήρχε στήριξη και επίκληση πολλών εξ αυτών. Σήμερα, σαν υποψήφια δήμαρχος, παρακολουθώ, ακούω, βλέπω, επισκεπτόμενη όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Εδώ κι επτά μήνες, σε καθημερινή βάση, καταγράφουμε με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού μας όλα τα προβλήματα. Δεν είμαι η καλή νεράιδα με το μαγικό ραβδάκι. Είμαι πολύ έμπειρη, όμως, μέσα απ’ την αυτοδιοικητική επίσης διαδρομή μου ως περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στήνοντας το ΕΣΠΑ και προωθώντας πολλά ζητήματα».

Η κ. Αλεξανδρίδου αναφέρθηκε σε Προγράμματα της Ε.Ε. που μπορούν να βοηθήσουν ώστε η Αγιά να αλλάξει ρότα και να βελτιωθεί σημαντικά η ζωή των δημοτών, δίνοντας ως παραδείγματα τη δωρεάν μεταφορά των πολιτών με ηλεκτροκίνητα λεωφορεία και τη χρήση φωτιστικών μέσων με ηλιακή ενέργεια. Αναφέρθηκε, ακόμη, στην ανάγκη μείωσης των δημοτικών τελών και του κόστους ύδρευσης, σε δράσεις στήριξης των κτηνοτρόφων, στη βελτίωση των αλιευτικών καταφυγίων, στη στροφή προς τη μεταποίηση και εξαγωγή των τοπικών προϊόντων, στη στήριξη των επιχειρήσεων, στη σωστή δασική εκμετάλλευση. Μίλησε για βελτίωση των παιδικών χαρών, για ολοήμερα σχολεία, για ελεύθερο wifi, για ανθρώπινες κτιριακές εγκαταστάσεις.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ  ΝΤΙΜΠΕΪΤ

«Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό» είπε «για να κρατήσουμε τους νέους μας». «Δυστυχώς, ο ξενιτεμός και η υπογεννητικότητα» τόνισε «θα μας ερημώσουν», ενώ εκτενώς μίλησε για την ανάγκη ανάπτυξης του τουρισμού μέσα από συμμετοχή σε Προγράμματα της Περιφέρειας, Ευρωπαϊκά και Εθνικά, και μέσα από τη δημιουργία ενός Δημοτικού Τουριστικού Οργανισμού που θα έχει ως σκοπό την ανάδειξη των ορεινών όγκων του Κισσάβου και του Μαυροβουνίου, της παραλιακής ζώνης, των πολιτιστικών και εκκλησιαστικών μνημείων, αλλά και των πολλών αθλητικών δραστηριοτήτων που η περιοχή συνεχώς φιλοξενεί.

Η κ. Αλεξανδρίδου ολοκλήρωσε την ομιλία της λέγοντας: «Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι, την άλλη εβδομάδα θα μοιραστούν φυλλάδια με τις προτάσεις μας σε όλους σας. Έτσι, θα γνωρίζετε τι μπορεί να υλοποιηθεί στον Δήμο μας δίνοντας ποιότητα στη ζωή μας και κρατώντας τα παιδιά μας εδώ σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Προσωπικά εγώ, κι όλοι οι εκλεκτοί συνεργάτες του συνδυασμού μας, θα είμαστε κοντά σας, θα ακούμε και θα δίνουμε λύσεις στα προβλήματά σας. Η πόρτα του δημαρχείου και των υπηρεσιών θα είναι ο χώρος σας, το σπίτι σας. Θα είμαστε οι δικοί σας άνθρωποι. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό στην πλατεία της Αγιάς να πραγματοποιηθεί ντιμπέιτ μεταξύ όλων των υποψήφιων δημάρχων, ώστε να αξιολογήσετε τις προτάσεις όλων μας και να αποφασίσετε ποιος θα είναι ο δήμαρχος που για τέσσερα χρόνια θα γυρίσει τη σελίδα στον Δήμο Αγιάς. Εμείς, είμαστε εδώ, υπερκομματικοί, δίπλα σας, με σεβασμό και πολλή αγάπη».

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αγιάς Γιάννης Αγγελάκας και Γρηγόρης Καλαγιάς με μέλη των συνδυασμών τους, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Καραμπάτσας, πρόεδροι και μέλη των διοικητικών συμβουλίων συλλόγων της περιοχής. Στη νοηματική γλώσσα ήταν η κ. Μίρτα Ευαγγέλου παρόντος του συζύγου της προέδρου του Συλλόγου Κωφών – Βαρήκοων νομού Λάρισας Βασίλη Ευαγγέλου. Τα εγκαίνια τέλεσε ο αρχιερατικός επίτροπος Περιφέρειας Αγιάς πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μακρής με τους ιερείς π. Ιωάννη Σαμαρά και π. Ιωάννη Ολαέρου. Η κ. Αλεξανδρίδου θα παρουσιάσει τους υποψήφιους του συνδυασμού της, ο οποίος, όπως είπε, είναι έτοιμος για την ημέρα του ντιμπέιτ. Να σημειωθεί τέλος, πως η κ. Αλεξανδρίδου δέχτηκε δεκάδες τηλέφωνα υποστήριξης από ανθρώπους που δεν μπόρεσαν να παραστούν στα εγκαίνια λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε χθες το πρωί την Αγιά, ανθρώπους τους οποίους ευχαριστεί θερμά.

Ποια είναι η Βάσω Αλεξανδρίδου

Γεννήθηκε στην Καρίτσα και είναι μητέρα δύο παιδιών. Μετά το τέλος των σπουδών της δραστηριοποιήθηκε στην οικογενειακή ξενοδοχειακή μονάδα «Hotel Christina», ως ιδιοκτήτρια και διευθύντρια, στην Καρίτσα. Επαγγελματικά ανήκει στη δύναμη του ΞΕΕ (Ξενοδοχειακό Ελληνικό Επιμελητήριο) και του HATTA.

Καθηγήτρια Τουριστικών Επαγγελμάτων σε επιδοτούμενα σεμινάρια για ΤΕΙ και ΑΕΙ. Ασχολείται με θέματα οικολογίας, προστασίας περιβάλλοντος, Τέχνης και Ιστορίας, ρατσισμού, ξενοφοβίας, παραδοσιακών χορών και μουσικής, επαγγελματικού προσανατολισμού και γυναικείας επιχειρηματικότητας. Γνωρίζει Γερμανικά και Αγγλικά. Διετέλεσε περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ειδική σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας για τον ιατρικό / ιαματικό τουρισμό και ειδική σύμβουλος στη ΓΕΠΟΕΤ.

Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης τέως Βουλευτών Ευρωβουλευτών και μέλος στο Ελληνοαζέρικο Επιμελητήριο. Ήταν βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ από τον Ιούνιο του 2011 ως τον Απρίλιο του 2012. Συμμετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας. Είναι μέλος του Δ.Σ. του υπερκομματικού Συλλόγου Γυναικών Ελλάδας, υπήρξε πρόεδρος Ξενοδόχων Παραλιών ν. Λάρισας (1990 – 93), μέλος της Επιτροπής Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας (2003 – 04), μέλος Διοικητικού της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων. Συνέβαλε, επίσης, στην αλλαγή της νομοθεσίας ώστε οι μονογονεϊκές οικογένειες να έχουν την αντίστοιχη μοριοποίηση όπως και οι πολύτεκνες οικογένειες. Είναι πρόεδρος του Φιλαθλητικού Συλλόγου Λάρισας, ήταν εκπρόσωπος στην Επιτροπή Εφαρμογής του Δ΄ ΚΠΣ Περιφέρειας Θεσσαλίας, εκπρόσωπος στο ΚΕΚ και στην Αναπτυξιακή Εταιρεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, μέλος της επιτροπής Τουρισμού της ΤΕΔΚ, μέλος Δ.Σ. Παιδικών Σταθμών και Κατασκηνώσεων, μέλος στο Δ.Σ. της Επιτροπής Ισότητας Περιφέρειας Θεσσαλίας ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ, μέλος της Επιτροπής Τουρισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας. Συμμετείχε σε σεμινάρια επιμόρφωσης για την τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού σε Σουηδία, Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία και στο σεμινάριο του Ευρωκοινοβουλίου με θέμα «Οι Γυναίκες στην Ευρώπη».

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα