Επαύθη από πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης ο π. Αχίλλιος

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ * ΚΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ Η ΘΕΣΗ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2019 22:04
Χρέη εφημέριου στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου θα εκτελεί ο αρχιμ. Αχίλλιος Τσούτσουρας, ο οποίος επαύθη από τη θέση του πρωτοσύγκελου, με απόφαση του σεβ. Ιερώνυμου Χρέη εφημέριου στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου θα εκτελεί ο αρχιμ. Αχίλλιος Τσούτσουρας, ο οποίος επαύθη από τη θέση του πρωτοσύγκελου, με απόφαση του σεβ. Ιερώνυμου

Παρελθόν από τη θέση του πρωτοσύγκελου της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου, αποτελεί ο αρχιμ. π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, καθώς ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος τον έπαυσε από τα καθήκοντά του.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης, είχε εκφράσει από καιρό (σ.σ.: το είχε δηλώσει και σε συνέντευξή του στην «Ε»), τη βούλησή του να προχωρήσει σε αλλαγές στη διοικητική ιεραρχία της Μητρόπολης. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τον π. Αχίλλιο στο γραφείο του κι αφού τον ευχαρίστησε για την 20ετή παρουσία του στο πλευρό του μακαριστού Μητροπολίτη Ιγνατίου, του γνωστοποίησε την πρόθεσή του να τον παύσει από τα καθήκοντα του πρωτοσύγκελου, που ουσιαστικά αποτελεί τη νο 2 θέση στην ιεραρχία της Μητρόπολης. Η θέση του πρωτοσύγκελου θα παραμείνει προσωρινά κενή και θα καλυφθεί εν ευθέτω χρόνω, ενώ ο π. Αχίλλιος θα παραμείνει εφημέριος στον Μητροπολιτικό ναό του Αγ. Αχιλλίου.

Η «Ε» επικοινώνησε με τον π. Αχίλλιο, ο οποίος, επικαλούμενος τη χρονική περίοδο των πασχαλινών ημερών δεν θέλησε να σχολιάσει την παραπάνω απόφαση, παρά μόνο αρκέστηκε να δηλώσει πως «θα υπακούσει στη θέληση του Σεβασμιοτάτου».

Υπενθυμίζεται ότι ο π. Αχίλλιος είχε διεκδικήσει τον περασμένο Οκτώβριο τη θέση του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, αλλά στην κρίσιμη ψηφοφορία είχε υπερισχύσει ο Σεβ. Ιερώνυμος.

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass