Μετεγκατάσταση 31 οικογενειών Ρομά

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Δημοσίευση: 17 Απρ 2019 15:00
Ο νέος οικισμός (μακέτα) θα γίνει σε έκταση που παραχώρησε ο Δήμος Φαρσάλων. Ο νέος οικισμός (μακέτα) θα γίνει σε έκταση που παραχώρησε ο Δήμος Φαρσάλων.

Υπογράφεται εντός των επόμενων ημερών από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, η απόφαση για τη μετεγκατάσταση 31 νοικοκυριών Ρομά που διαβιούν στον Δήμο Φαρσάλων, σε νέα έκταση που ανήκει στον Δήμο και παραχωρήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σχετικά έγραψε η «Ε» (φύλλο Σαββάτου 6.4.2019). Στο πλαίσιο της μετεγκατάστασης στον νέο οικισμό και σε στεγαστικές συνθήκες που εγγυώνται τα θεμελιώδη δικαιώματα και προωθούν την αρμονική συμβίωση με το σύνολο του πληθυσμού, η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά, σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων, διοργανώνει σήμερα Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, διαβούλευση με τον τοπικό πληθυσμό Ρομά.

Η διαβούλευση θα εστιάσει στους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας του συγκροτήματος κοινωνικής κατοικίας, που έχει σχεδιαστεί από την Ειδική Γραμματεία Ρομά, με βάση τις αρχές της κοινωνικής ένταξης, στη συμμετοχή του πληθυσμού σε δράσεις εκπαιδευτικής ενίσχυσης και προώθησης στην απασχόληση. Εντός του οικισμού, για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, θα λειτουργεί Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου καθώς και Φορέας Διαχείρισης του Οργανωμένου Χώρου μετεγκατάστασης.

Ταυτόχρονα, η παρέμβαση θα πλαισιώνεται από εκπαιδευτικά προγράμματα για την υποστήριξη των μαθητών Ρομά, τμήματα για ενήλικες καθώς και θερινά τμήματα, ενώ στον τομέα της απασχόλησης προωθούνται δράσεις για Νέους Ελεύθερους Επαγγελματίες και Νέες Θέσεις Εργασίας. Στον υφιστάμενο οικισμό θα γίνουν παρεμβάσεις στις υποδομές και αναπλάσεις πρασίνου.

Η μετεγκατάσταση στον Δήμο Φαρσάλων εντάσσεται σε έναν πρώτο κύκλο παρόμοιων παρεμβάσεων σε Δήμους της χώρας (Κατερίνη, Ρόδος, Αμπελόκηποι- Μενεμένη) και για την υλοποίησή της δεσμεύτηκε ποσό ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Φαρσάλων, στις 6 το απόγευμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass