«Εγκληματική η εγκατάλειψη της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου»

ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

Δημοσίευση: 19 Απρ 2019 15:11

«Στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου, μία από τις πιο παραμελημένες συνοικίες της Λάρισας, οι κάτοικοι ζουν έναν καθημερινό εφιάλτη. Κάθε μέρα, διασχίζουν την οδό Βόλου, από την οποία διέρχονται όλα τα φορτηγά και βαρέα οχήματα, καθώς αποτελεί κομμάτι του εθνικού οδικού δικτύου. Κάθε μέρα, διασχίζουν τις σιδηροδρομικές γραμμές, στην οδό Κάρλας, για να περάσουν από τη μια πλευρά της συνοικίας στην άλλη.

Κάθε μέρα, ζουν με τα σκουπίδια, τις μυρωδιές και τα κουνούπια από το χαντάκι που διασχίζει τη συνοικία. Και δεν έχει γίνει τίποτα για όλα αυτά, τα πέντε χρόνια της θητείας του κ. Καλογιάννη» σημείωσε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, Ρένα Καραλαριώτου.

Η κ. Καραλαριώτου επισκέφθηκε τη συνοικία του Αγίου Γεωργίου, μίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες, καθώς και εκπροσώπους φορέων και είδε από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες της περιοχής.

«Στην οδό Βόλου μόλις ολοκληρώθηκαν οι προεκλογικές ασφαλτοστρώσεις του κ. Καλογιάννη. Και ήδη τα αποτελέσματα των βιαστικών και αποσπασματικών παρεμβάσεων είναι εμφανή: καθιζήσεις και λακκούβες στο ολοκαίνουριο οδόστρωμα.

Είναι απόλυτη ανάγκη να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη μελέτη της ανατολικής παράκαμψης της Λάρισας, ώστε να μπορέσει η οδός Βόλου να αποκτήσει χαρακτηριστικά αστικής οδού –κι επιτέλους οι κάτοικοι να μπορούν να διασχίζουν τη συνοικία τους με ασφάλεια για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα της συνοικίας αφορά στην περίφραξη των σιδηροδρομικών γραμμών, που κινούνται παράλληλα στην οδό Κάρλας, καθώς οι μαθητές των σχολείων, που βρίσκονται στην περιοχή, κινούνται πεζή και με ποδήλατα, διασχίζοντας τις γραμμές, από μη ασφαλή σημεία, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλειά τους. Όσο για το χαντάκι, στο Γεφυράκι, όπως το ονομάζουν οι κάτοικοι, είναι ανεπίτρεπτο να μην καθαρίζεται, να μην ραντίζεται και να αποτελεί εστία μόλυνσης για την περιοχή.

Δεν υπάρχουν χώροι άθλησης, δεν υπάρχουν ποδηλατόδρομοι, υπάρχουν παρατημένες πλατείες και κοινόχρηστοι χώροι ανεκμετάλλευτοι. Δεν μπορούμε να συμβιβαζόμαστε άλλο με τη μετριότητα. Μπορούμε και αξίζουμε καλύτερα» τόνισε η κ. Καραλαριώτου.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά» επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά της περιοχής, τα ΚΑΠΗ, την Υπηρεσία ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου, καθώς και τα σχολικά συγκροτήματα των 7ου Γυμνασίου και 13ου Λυκείου, που συστεγάζεται με το 4ο ΕΠΑΛ –η μεταστέγαση του τελευταίου αποτελεί κύριο αίτημα των κατοίκων εδώ και αρκετό καιρό, χωρίς να έχει γίνει τίποτα.  

Την κ. Καραλαριώτου συνόδευαν οι υποψήφιοι της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά», Αντώνιος Πράπας, Γεώργιος Γουμενόπουλος, Γρηγόρης Γρηγοριάδης, Ελένη Σιαματά-Μπούτλα, Βασιλική Αρβανίτη, Ελένη Ξυνοπούλου, Φρόσω Χατζηκωνσταντίνου, Βάιος Κυριτσάκας, Δημήτριος Τσιώλας, Τριαντάφυλλος Μίχος, Χρήστος Γραμμένος, Εύα Στεργιάκη, Μαίρη Καμηλαράκη-Σαμαρά, Δημήτρης Κουτσογιάννης, Δημήτρης Δανιλούλης και Κωνσταντίνος Τσιοτινός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass